mandag den 5. december 2011

RODFRUGTESUPPE MED FOCACCIA


Vi var så heldige at få lidt suppe med hjem fra arbejde i går, som vi i aften varmede. Til suppen bagte vi et focaccia brød.

- Christine og Laura


Ingredienser til suppe-focaccia
(bliver ca. til en bradepande på 22 x 30 cm)

25 gram gær
4 dl lunket vand
3 dl creme fraiche
2 dl mælk
300 gram grahamsmel (her kan man fx. også sagtens bruge spelt, durum eller andet)
600 gram hvedemel


til toppen: olivenolie ost, sesamfrø, tørret basilikum (andre forslag kunne være soltørrede tomater,græskarkerne oliven, tørrede bær, rosmarin eller andre krydderurter)

Start med at røre gæren ud i vandet, tilsæt derefter salt. Kom creme fraiche og mel i blandingen og rør det sammen. Rør grahamsmel og hvedemel i lidt ad gangen. Dæk skålen med plastikfilm og sæt den til at hæve ved stuetemperatur i ca. 2 timer (eller indtil dobbelt størrelse)



Kom dejen i en bradepande med bagepapir. Pensl overfladen med olivenolie og top med ønsket fyld - her drysset med sesamfrø, tørret basilikum og revet ost.
 

Bag focaccia'en i oven ved 210 grader i 20 minutter.



- Christine og Laura
Læs mere »

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...