lørdag den 29. december 2012

NYTÅRSAFTENS MENU A LA TWIN FOOD

Nu nærmer nytåret sig jo og vi har i den forbindelse kigget lidt i bloggens gemmer. Vi har fundet forslag til forskellige nytårs menuer ud fra vores favoritter, der er udgivet på bloggen. Menuerne er sammensat tilfældigt, så de kan selvfølgelig bare mikses rundt som man har lyst til ift. snack, forret, hovedret og dessert. 
Vi håber vi kan hjælpe lidt med nytårsmenu bekymringerne og hjælpe Jer til at få sammensat en fantastisk middag! :-)

Til Dronningen's nytårstale får vi altid serveret et dejligt glas bobler og lidt snacks. Her er et bud på forskellige snacks vi synes kunne være lækre at spise til Dronningen's tale. 

Snack med gedeost og honning: Består af et lækkert stykke flute, spinatblade, gedeost og honning. Lav dem i løbet af dagen og varm dem 5-10 min. i ovnen inden de skal serveres.

Grønne bønner i serrano skinke: Serrano skinken vikles om de grønne bønner (kan laves klar i løbet af dagen). Varmes i ovnen til serrano skinken er sprød lige inden servering.

Spicy Nuts: Brug alverdens nødder; mandler, hasselnødder, cashew eller usaltede peanuts. Af krydderrier tilsættes paprika, salt, frisk timian, cayenne peber, citron saft og honning. Lav dem tidligt på dagen og opbevar dem i en lufttæt beholder, så skulle de gerne stadig være sprøde og knasende til kl. 18.

Mini pebre med feta: Kræver kun mine pebre og feta. Kan nemt laves i løbet af dagen og opbevares i køleskabet indtil de skal serveres.

Pesto/parmesan snegle: Bedst at servere disse nybagte/lune. Kræver lidt tid med dejen i løbet af dagen. Lav dem evt. lidt mindre end skrevet i opskriften (husk: hvis de laves mindre er bagetiden kortere) og hav de rullende snegle stående klar under et viskestykke (gør ikke noget de hæver mere end 30 min.), så de er klar til at komme i ovnen en halv times tid før servering.

Soya ristede mandler: Mandlerne brændes af på panden, hvorefter de blandes med soya. Lad dem køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder til servering. Kan sagtens laves tidligere på dagen.

Vores bud på 5 nytårsmenuer

Aubergine pizza: Nemme at lave i forvejen, kan sagtens serveres kolde/lune. Ellers kan de stå klar i køleskabet og smides i ovnen i 10 min inden servering. I løbet af dagen er auberginerne blevet bagt (det gør ikke noget de bliver kolde, når de alligevel varmes op igen.)

Rulle af svinekortelet med svampe og asparges: Rullerne kan laves klar i løbet af dagen og derefter brunes af. Inden servering steges de færdige i ovnen i 13-15 min. Svinekorteletterne kan sagtens blive erstattet af andet kød.

Gulerodskage med cream cheese frosting: Kagen kan laves i god tid i løbet af dagen. Når den er afkølet puttes frostingen på og herefter kan kagen opbevares i køleskabet indtil servering.

Fjordrejer med mango/avocado salat: Hav de pillede rejer klar i køleskabet sammen med avocado/mango salaten. Inden servering anrettes rejer og salat på brødet. Hvis man ønsker brødet mere knasende kan man riste det i løbet dagen - vi foreslår at man serverer på koldt brød.

Honning og citron marineret kylling: Læg kyllingen i marinade i løbet af dagen (omkring 4 timer) og brun den af på panden. Inden servering skal den steges færdig i ovnen i 35-40 min.

Marengsreder med hindbærskum: Lav marengsrederne i løbet af dagen. Hav hindbærskummen klar i køleskabet og anret på tallerken inden servering.

Lakse wraps: Lav rullerne klar i løbet af dagen og opbevar dem i køleskabet. Skær dem ud inden anretning.

Kalveschnitzel med pesto og mozzarella: Lav rullerne klar og hav dem opbevaret i køleskabet. Inden servering brunes de af på panden og steges derefter færdig i ovnen i 7-8 min.

Svampet æblekage: Kan serveres kold/lun og laves i løbet af dagen. Hvis man ønsker den lun kan man evt. bage den det sidste lige inden servering. Servér med creme fraiche eller vaniljeis.

Vietnamisiske forårsruller: Kan laves i løbet af dagen og opbevares i køleskabet. Put de grøntsager i man ønsker. Lav dem vegetariske, tilsæt kylling eller evt. rejer.

Svinemørbrad fyld med mozzarella: Lav svinemørbraden klar i løbet af dagen med fyld. Brun den af og steg den færdig i ovnen inden servering (ca. 20.30 min.)

Vanilje is: Lav den et par dage inden og tag den ud lidt tid inden servering.

Blinis med creme fraiche, rødløg og stenbidder rogn: Lav rødløg, rogn og creme fraiche klar i skåle i køleskabet, der bare skal stilles på bordet inden servering. Man kan selvfølgelig også selv anrette dem på tallerken inden servering.

Lækker laks med knasende top: Fyldet til den knasende top kan laves klar i god tid. Inden servering steges laksen først på skindsiden på en panden, hvorefter den steges færdig i ovnen i 5-7 min.

Svampet brownie med marcipan: Lav brownien tidligt på dagen og opbevar den på køl i køleskabet. Server med creme fraiche, vanilje is eller frisk frugt.

Det var vores bud på en nytårsaftens menu a la Twin Food. Skriv endelig hvis i har spørgsmål til noget. De forskellige retter er angivet med link til fuld beskrivelse af fremgangsmåde. Hvis man ønsker inspiration til tilbehør eller brød kan man kigge igennem kategorierne.

Held og lykke med middagen!!
Laura & Christine
Follow Twin Food
Læs mere »

8 kommentarer:

  1. Årh, man bliver vildt lækkersulten af at se på alt det lækre mad! :)

    Godt nytår!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hehe, tak Janni!
      Rigtig godt nytår - vi håber du får en god aften :-)

      Slet
  2. Det var da nogle skønne idéer, og det hele lyder altså bare virkelig lækkert! :)

    Håber i får et fantastisk nytår!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak AJ!
      Vi håber du får en fantastisk aften - godt nytår ;-)

      Slet
  3. Yaiks, det er jo nærmest ikke til at vælge, hvis man skulle "bestille" nytårs menu hos jer - hvor ser det godt ud.
    Jeg står for desserten i år og svælger lidt mellem citron-cheesecake med håndbær/granatæble-låg, eller om jeg skulle kaste mig ud i en tiramisu.

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hehe, hvor er du sød Anne ;-)
      Uhh, det lyder godt nok som to lækre desserter, hvad mon du kastede dig ud i!?
      Rigtig godt nytår - vi håber du får en super aften :-)

      Slet
  4. Sikke nogle gode nytårsbud på menuen. Her i hytten planlægger vi 10retters luksus middag. Det bliver fuld fart på maden =)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hold da op, det ville da slet ikke være dårligt at sidde til middag ved det bord ;-)!!
      Vi håber i får en fantastisk aften og at maden er en succes!
      Rigtig godt nytår, Marian :-)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...