lørdag den 1. december 2012

JUL HOS TWINFOOD


I dag er det d. 1 december og vi synes derfor det var oplagt at lave et lille juleindlæg! Der var en af jer søde læsere, der spurgte, om vi ikke ville lave et indlæg om, hvordan vi holder jul - og selvfølgelig vil vi det! :-) Alle familier har deres egne små traditioner og vi har fundet nogen af vores frem. Vi synes julen er en af de bedste tider på året og det er primært fordi det betyder at vi skal være sammen med vores dejlige familie. Det er lidt sjovt det der med juleaften, for det er som om, man aldrig føler man bliver for gammel til det?! De sidste år har vi hvert fald tænkt "Nåå næste år, der kan det være vi ikke synes det med at pakke gaver op og finde mandelgaven er lige så sjovt som det plejer at være" - men det er lidt som om det ikke er sket endnu. Det kan være det sker når vi engang får børn, eller også kommer det aldrig til at ske - hvem ved!? :-)


Vi har som skrevet prøvet at finde nogle af de jule traditioner der er i vores familie. Der er lidt forskellige jule tradtioner alt efter hvem der bliver holdt jul med. Da vores farmor og farfar stadig levede plejede vi at holde jul med dem hvert andet år og med vores mors familie det andet år. De sidste par år er det blevet sådan, at vi holder jul hjemme ved vores forældre hvert andet år og stadig hvert andet år med min mors familie.
 

Når vi holder jul hjemme ved vores forældre har det altid været en tradition at vi pynter juletræ sammen d. 23 om aftenen. Hvor vi også laver en kæmpe slikskål, så alle kræmmerhusene og kurvene kan blive fyldt op. Vi har hver især vores yndlings julepynt, som bare skal på træet! Udover denne tradition d. 23 december har vi faktisk ikke de store traditioner udover den mindste altid starter med at tage først af ris ala manden :-) Inden ris ala mand'en får vi selvfølgelig hovedret, som består af and. Christine og jeg er vilde med andebryst og det er faktisk det eneste kød vi får juleaften, så inden flæskesteg til os, og det har vi faktisk heller ikke noget imod :-)! Til anden kan der både være brunede kartofler og kartofler vendt i hakket persille, det kommer lidt an på hvor mange der kan lide hvad - nogle år er det også kun de persille vendte kartofler, som vi får. Derudover er der brun sauce og en salat. Faktisk kan vi ikke helt huske salaten, men sikkert noget med rødkål (friskt). Vi får ikke grønkål eller den klassiske varme rødkål, der er alligevel ikke rigtig nogen der spiser det.


Når vi holder jul med min mors familie er det en tradition at vi får en 'lillejuleaftens-gave' af vores mormor og morfar. Da vi var mindre var det fx. et puslespil eller noget andet der kunne få tiden til at gå lidt hurtigere d. 24 om dagen. Gad vide om de synes vi er ved at være for store til den lille gave?! Ellers benytter vi os af traditionen hvor personen der har fået en gave går op og vælger en ny gave under træet (som selvfølgelig ikke er til en selv).


Vi har endnu ikke så meget julepynt i lejligheden, men det der er, skal op og og vises frem. De to julepiger kan vi tydeligt huske lå på vores senge, hjemme ved vores forældre, da vi kom hjem igen efter 3 måneder i USA i julen 2008. Den ene pige hænger på døren til lejligheden og den anden er placeret i vindueskarmen ved vores vask - så der også er lidt julestemning når man vasker op ;-)!

 

Vi har lagt lidt billeder ind af den adventskrans og det kalenderlys som Laura har stået for at lave i år. Næsten alt pynten til de to ting er fundet i Søstrene Grene. De har faktisk noget helt fint pynt til meget billige penge. Elgene med tal til adventskransen er dog nogle vi har lånt af vores mor. Hun plejer altid at bruge dem selv, men i år hvor hun havde en anden idé, var Laura hurtig til at spørge, om vi så ikke matte låne dem. Vi synes nemlig de er ret nuttede.


Da vi var helt små fik vi kalendergaver, nok fordi man i en lille alder, synes det var sjovest at pakke en gave op hver dag. Et år blev vi enige om at det skulle være adventsgaver i stedet og det har det været siden. Vi prøver at være sammen med vores forældre hver advent, fordi vi synes det er så hyggeligt. Enten er vi i lejligheden eller også er vi hjemme ved vores forældre. Første advent i år (i morgen) bliver faktisk fejret i vores nye sommerhus, hvor ild i pejsen og lidt sødt til munden, nok skal gøre det rigtig hyggeligt! 



Vi håber I får en hyggelig 1. advent i morgen!

Hvis i har nogle sjove juletraditioner, så skriv dem gerne i kommentarfeltet :-)

- Christine og Laura
Follow Twin Food
Læs mere »

4 kommentarer:

  1. Er helt vild med jeres rensdyr!
    I dag skal jeg også pynte lidt ekstra op og lave lidt dekorationer, selvom jeg i dagens anledning har fået knaldondt i halsen /:
    Glædelig 1. december til jer!

    SvarSlet
    Svar
    1. Tyoisk med ondt i halsen jeg har også pt påtaget mig en omgang forkølelse!
      Vi håber du havde en dejlig weekend trods alt :)

      Slet
  2. Hvor mega-mega hyggeligt, med et juleindlæg - godt at høre, man ikke er den eneste der har en håndfuld højtskattede traditioner, som bliver håndhævet :D Vi har en masse i vores familie: Vi altid fået lov at pjække d. 1. december og tager på juleshopping med vores mor, og spiser chokoladefrugtspyd. Derudover pynter vi træ sammen hele familien, laver konfekt og vores mor er (på trods af, at vi er voksne) tvangsindlagt til at læse "Kalle Kringebæk's jul" højt hver eneste år.
    Derudover er der både julefrokost på begge forældre's sider, hvor der skal spilles pakkespil det ene sted, og drikkes snaps det andet. Elsker juletraditioner :D

    - Anne

    SvarSlet
    Svar
    1. Hehe! Hvor hyggeligt med juleshopping d. 1 december. Og sikke en hyggelig tradition med Kalle Kringsbæk jul :-)!

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...