lørdag den 31. marts 2012

LÆKRE WRAPS

Vi havde lidt forskellige rester tilbage i køleskabet, som skulle bruges - bl.a serrano skinke og laks. Vi besluttede os for at lave nogle wraps, som vi er stor fan af! Da vi var ude og handle faldt vi over nogle fuldkornspandekager, som straks røg ned i kurven. Hjemmelavede pandekager smager godt, men hvis man ikke har god tid, kan man også sagtens finde nogle gode i supermarkedet. I pandekagerne kom vi cream cheese og spinatblade. Derudover puttede vi røget laks i den ene og serrano skinke i den anden. Det var det eneste vi fik til aftensmad, og det var super lækkert og let. :-) Som fyld kan man bruge mange forskellige ting, så det er bare med at vælge sit eget favorit fyld! Wraps'ne ville sagtens kunne fungerer som en snack eller forret. Vi lavede faktisk den med laks til forret nytårsaften. Til frokost ville de også være lækre!

Læs mere »

fredag den 30. marts 2012

PÅSKEÆG MED MARCIPAN OG HJEMMELAVET NOUGAT

Endnu et påskeæg vi kastede os ud i i weekenden, var de her lækkerier bestående af marcipan, hjemmelavet nougat og lidt karamel. Inspirationen kom fra milky-way bar's. Fyldet var så godt at vi ville prøve det i et påskeæg og mums hvor er det lækkert. "Nougaten" tager mere end en dag at lave, da den skal stå i køleskabet natten over. Den består af smeltet chokolade, glykose og sukker. Det hele skulle varmes op, hvilket gør massen meget sej. Da massen var godt fast (dagen efter) blev den overtrukket med karamel lavet af kondenceret mælk. Chokoladen og karamellen blev skåret i passende små stykker, svøbt i marcipan og overtrukket med chokolade. De blev pyntet med chokolade striber og hakkede pistacinødder. Påskeæggene er perfekte med en god kop kaffe i de hyggelige påskedage :-) Hvis man har ekstra god tid er der endnu en type hjemmelavede påskeæg her!
Læs mere »

torsdag den 29. marts 2012

SUNDE DADELKUGLER

Da vi stadig boede hjemme, lavede vores mor disse dadelkugler engang imellem. Første gang hun lavede dem, turde vi næsten ikke at smage, fordi vi synes, at det lød som en meget underlig blanding af ingredienser. Vi tog helt fejl! Når man har spist den første, bliver man total afhængig og kan næsten ikke stoppe med at spise dem.  De et super godt alternativ til alt det usunde man i stedet kunne putte i munden. Opbevar dem i køleskabet, der holder de sig bedst. Der findes forskellige varianter af kuglerne, men vi har valgt at lave de samme, som vores mor lavede :-). Opskriften består af dadler - selvfølgelig, cashewnødder, citron, vaniljepulver, kanel og kokosolie. Udover at de smager godt, er de også fantastisk nemme at lave - så det er bare med at komme igang! ;-) De ville iøvrigt også være et godt alternativ til konfekt, evt. dyppet i chokolade. Vi valgte at rulle dem i en blanding af kokosmel og blendede ristede hasselnødder.

Læs mere »

onsdag den 28. marts 2012

FALAFEL MED TZATZIKI

Da Laura var i Bazar Vest i weekenden, købte hun det lækreste friske persille, iøvrigt så billigt! Der var en kæmpe portion, og vi besluttede os for, at prøve at lave falafel - noget vi aldrig har prøvet før. Eller det passer faktisk ikke - Christine har prøvet at lave det engang inden bloggen fandtes, det blev ikke til de bedste kugler, det gik faktisk rigtig dårligt. Så det var lidt et sats at prøve igen. Men... heldigvis blev det en succes! De små lækre falafel kugler blev serveret med hjemmelavet brød og tzatziki, super god kombination! I kuglerne kom der udover persille selvfølgelig kikærter, falafel-krydderi, citronsaft og bagepulver. Falafel kuglerne ville også egne sig godt i en salat, i en pastaret, eller i en sandwich.

Læs mere »

tirsdag den 27. marts 2012

PÅSKEÆG MED OREO

Påsken nærmer sig med små skridt og i weekenden havde vi tid til at begive os ud i hjemmelavede påskeæg. Det blev til lidt forskellige, blandt andet de her med oreo-creme cheese-mousse. Inspirationen til fyldet stammer fra indlægget med små oreo trøfler. Moussen består hovedsageligt at oreo's, levevis natural flødeost og lidt lakridssirup. Den blev stilt i køleskabet natten over hvilket gjorde det lidt nemmere at rulle æg i den størrelse man nu synes. Rul og form med håndfladerne - så bliver de pænest uden finger mærker. Vi lavede lidt forskellige størrelser. Fyldet kan godt være en anelse tungt, så det blev i overkommelige mundfulde. De blev overtrukket med hvid chokolade og pyntet med hakkede pistacienødder eller chokolade-streger. Udover disse påskeæg blev det også til påskeæg med marcipan og hjemmelavet nougat.

Læs mere »

mandag den 26. marts 2012

PIZZA MED SERRANO SKINKE, RUCOLA OG MOZZARELLA

Efter vi lavede den grove pizza med laks og cream cheese, har vi gået og tænkt over, hvad man ellers kunne komme på den lækre bund. Søndag aften kom vores forældre til middag, og vi besluttede os for at lave en pizza buffet - simpelthen en ret som man aldrig går galt i byen med. Vi lavede pizzaen med laks, som vi har lavet før, og derudover lavede vi også en ny udgave. På pizzabunden kom vi først tomatsauce og svampe, med disse to ingredienser blev den bagt i ovnen i ca. 10 min og da den kom ud, puttede vi rucola, serrano skinke og friskt mozzarella på. Pizzaen blev virkelig god, og vi vil varmt anbefaler at man prøver at lave begge :-)

Læs mere »

KEBAB SANDWICH

I weekenden var min kæreste og jeg i Bazar Vest. Det er ikke et sted nogen af os har været før, så vi tænkte, at det kunne være sjovt, at se hvad det var for noget. Jeg har hørt at de har mange lækre frugter og grøntsager til billige penge - og det var helt rigtigt! Vi var der søndag hvor nogle af 'boderne' desværre havde lukket. Grøntsags- og frugtafdelingen var så lækker med alt fra små forskellige chilier til 4 kr for en håndfuld til en kasse avokadoer (ca. 15 stk) til 10 kr til en kasse (4 kg.) blommer til 40 - helt vildt! Jeg købte lidt forskelligt derude, bl.a persille - som skal bruges til noget der kommer på bloggen senere i ugen :-). Det passede med at vi kørte derud lige inden frokost, så vi købte lidt forskellige lækkerier til frokost derude. Det blev til et stort brød, haydairi og noget kebab kød - det hele blandet sammen i en lækker sandwich sammen med tomater, salat og agurk. En super lækker frokost, som blev nydt i solskin på altanen.

Læs mere »

søndag den 25. marts 2012

LIMONADE

Limonade er en drik der egner sig perfekt til sommer og sol. I de her dage hvor solen er begyndt at varme mere, er det super lækkert at sidde udenfor med et glas limonade. Drikken er meget nem at lave og kræver kun citroner, sukker og vand. Selvom det smager godt og man kan drikke mange glas, skal man også huske på, at der er meget sukker i :-). Man kan nemt bruge limonaden som fx en velkomstdrik ved at putte forskellige bær i og evt. et skvis alkohol, eller måske lidt myntheblade - noget vi er sikre på vil smage godt! Nyd den i solen med et blad!

Læs mere »

lørdag den 24. marts 2012

LÆKKER ISKAFFE

Når solen skinner ind ad vinduerne og det er begyndt at blive en anelse varmere udenfor, får vi altid lyst til iskaffe. Vi har altid godt kunne lide kaffe og om sommeren, når det er varmt, er iskaffe et virkelig godt alternativ til den varme kaffe! Denne iskaffe er super simpel og består af kold kaffe, mælk, isterninger og kondenseret mælk. Den kondenserede mælk tilsættes for at få kaffen lidt sødere, det kan selvfølgelig undværes, hvis man ikke er til det. Hvis man ligger inde med noget lækker sirup, fx karamel, vanilje eller lakrids, er vi sikre på, at det ikke vil skade kaffen. I stedet for 'rigtig' kaffe, ville man også kunne bruge instant kaffe. Vi synes man får det bedste resultat ved at lade kaffen køle af i køleskabet, inden man laver iskaffen. På toppen kom der lidt mælkeskum.
Læs mere »

fredag den 23. marts 2012

HJEMMELAVET BLÅBÆR KOLDSKÅL

Koldskål er noget vi spiser usandsynligt meget af når solen skinner. Af en eller anden grund spiser vi kun koldskål når vejret er varmt. Hvis vi har tid laver vi det selv, men vi kan også sagtens finde på at købe det færdigt - ligegyldigt hvad er kammerjunker et sikkert hit! Vi har altid fået af vide, at kammerjunker er ligesom småkager (nok derfor de smager så godt), så da vi faldt over fuldkornskammerjunker, købte vi dem med det samme - selvom de nok ikke er meget bedre, men det bilder vi os selv ind, nu når der stod 'fuldkorn' på posen :-). Et endnu sundere alternativ kunne i stedet være at drysse med hjemmelavet müsli. Denne koldskål er hjemmelavet og består af tykmælk, kærnemælk, citron, vaniljepulver og friske blåbær. Super dejlig, let og forfriskende ret, som både kan spises som morgenmad, frokost, aftensmad og dessert - hvert fald herhjemme.

Læs mere »

torsdag den 22. marts 2012

SPINATPANDEKAGER MED HYTTEOST

Den seneste tid har bloggen været præget af søde sager, og vi synes der manglede lidt grønt. Det har vi sørget for - bogstavelig talt og her er så noget grønt! Super lækre spinatpandekager med hytteost, drysset med forårsløg og peber. Spinatpandekagerne blev faktisk lavet efter nogenlunde samme princip som de her søde pandekager, dog uden det søde. De bestod af æggeblommer, piskede æggehvider, rugmel, tykmælk, hvidløg, spinat og mælk. At piske æggehviderne godt inden de røres i dejen, gør at pandekagerne bliver mere fluffy og tykke. Spinaten var fantastisk og en god måde at blive 'stærk' på ;-) Hytteost og spinat er altid et hit sammen, og et stykke laks kunne også snildt have fungere godt med.

Læs mere »

CHOKOLADEMUFFINS MED KAFFE FROSTING

Efter succesen med tidligere udgivet blåbær/marcipan muffins, ville vi da lige prøve endnu et eksperiment. Denne grunddej er en god sammenblanding af denne chokoladekage og disse lyse muffins. Resultatet - en lækker svampet muffin. Frostingen er faktisk magen til den på blåbær/marcipan muffins, dog med kaffe tilsat. Kaffen gør dem på ingen måde dårligere! Perfekt kaffe smag til en meget svampet chokolade muffin. Selvom det lyder tungt er det slet ikke noget problem at spise et par stykker... :-) Frostingen er puttet på med en 16 mm. rund og glat tyl. Vi skal have fat i nogle forskellige tyl'er, der kan lave de flotteste toppe! Hvis du elsker en god kombination af kaffe og chokolade vil du helst sikkert elske de her muffins. Drys med lidt groft hakket mørk chokolade.
Læs mere »

onsdag den 21. marts 2012

3. PLADS TIL DM FOR KOKKEELEVER....

Gik til min (Christines) kærestes lille bror, Lars Brohm (til venstre) sammen med hans makker!! Så flot at jeg synes det fortjener et indlæg her på bloggen. Jeg var desværre ikke selv i Herning, hvor konkurrencen foregik til madmassen Foodexpo, da jeg var på arbejde. Men min kæreste var dernede med kameraet under armen, og fik taget en masse gode billeder.
Læs mere »

tirsdag den 20. marts 2012

CHOKOLADE BARS ALA MILKY WAYS

Efter vi lavede bounty bars, har vi tænkt på, hvilken nogle chokolade barer man ellers kunne prøve at lave. Vi fandt ud af, at Bounty's helt klart er de nemmeste at lave - men det kommer nok ikke bag på nogle :-). Milky Way baren har vi altid godt kunne lide, så vi besluttede os for, at prøve at lave noget lignende. Der skulle laves en blød nougat og karamel - en proces der godt kan forløbe over to dage. Den første dag lavede vi nougat'en, og lod den køle af til dagen efter, hvor vi lavede karamellen - som blev hældt over nougat'en. Karamellen kan laves på flere forskellige måder, men vi valgte den nemmeste - nemlig ud fra kondenseret mælk. Når karamellen er kølet af oven på nougat'en, skæres massen ud til små barer, som overhældes med smeltet chokolade - meget lækkert! Lad dem stå i køleskabet en times tid, til de har sat sig og spis!

Læs mere »

CANNELLONI MED KØDBOLLER

Cannelloni er lasagneplader, fyldt, der er rullet sammen. Rørerne placeres i et ovnfast fad og udover hældes der eN tomatsauce. Det er en simpel ret, som kan laves meget hurtigt. Vi havde tilfældigvis lidt kødboller til overs fra spaghetti med kødboller, som blev rullet ind i lasagne plader og udover blev der hældt en super nem tomatsauce, som bestod af hakkede tomater, tomatpure og lidt krydderier. Oven på tomatsaucen puttede vi lidt friskt mozzarella.  Fyldet man vælger at komme i lasagnepladerne kan variere meget, og man ville sagtens kunne lave dem vegetariske med fx ricotta og spinat. Vi brugte friske spinat lasagne plader, og puttede af denne grund ikke også spinat i som fyld. Vi har aldrig lavet canelloni før, og var faktisk slet ikke klar over, at det var det det hed, før vi søgte på billeder på google af "lasagneplader med fyld". De var meget lækre og nemme - og skal helt sikkert prøves at lave igen, med noget andet fyld :-)

Læs mere »

søndag den 18. marts 2012

GROV PIZZA MED RØGET LAKS OG RUCOLA

Det er faktisk ved at være længe siden vi faldt over opskriften på denne pizza bund. Hovedsagelig består den af blendede hørfrø, solsikkekerne, mel og æg - og ja vi ved godt, at det lyder lidt underligt til en pizzabund, men vi havde lyst til at prøve noget andet :-). Selvom vi elsker de hvide pizzabunde, er dette faktisk et ret lækkert - og sundere - alternativ. Mums, vi blev så positivt overraskede, prøv prøv prøv! Oven på pizzaen kom vi flødeost rørt med basilikum, hvidløg og lidt pesto (vi havde en rest), røget laks og rucola, drysset med skåret parmesan til sidst - helt klart en af vores yndlings pizzaer. Den er meget nem og hurtig at lave. Bunden skal forbages lidt for sig selv, og derefter kommes fyldet på. Hele bunden blev bagt færdig med lidt olie og drysset parmesan, hvorefter fyldet kom på. Klart ikke sidste gang vi prøver denne pizza bund og nu skal der eksperimenteres med forskelligt fyld!
Læs mere »

SPAGHETTI MED RICOTTA KØDBOLLER

Spaghetti med kødboller er en rigtig klassiker. Jeg kommer altid til at tænke på "Lady og Vagabonden", når vi får det - sådan en sød film :-). Det er en rigtig nem ret, som kan varieres på helt vildt mange måder. Jeg lavede kødbollerne af hakket svine/kalve kød, men man ville sagtens kunne bruge hakket oksekød eller fx hakket lammekød. I kødbollerne kom der ricotta, som jeg synes giver dem en rigtig god smag - der kom også lidt kebab krydderi i sammen med salt og peber. Tomatsaucen blev lavet på den nemme måde med bare hakkede tomater, tomat pure og lidt basilikum. Denne kan sagtens piftes op med forskellige grøntsager som aubergine eller squash. Kødbollerne og tomatsaucen blev serveret oven på fuldkornspasta. Hvis man ikke er til pasta, kan ris også bruges!
Læs mere »

lørdag den 17. marts 2012

LAKRIDS CHAI LATTE

Mmh, sikke en god måde at starte weekenden på - med en Lakrids Chai Latte. Egentlig har jeg ikke rigtig weekend, for jeg sidder midt i en eksamensperiode, så der skal desværre læses i dag. Det bliver en anelse hyggeligere at læse, når man sidder med en Chai Latte ved siden af, så er det næsten til at overskue. Og det er lidt mere til at overskue, når man samtidig lytter til Nik & Jay. Både Christine og jeg skal nemlig til Nik og Jay koncert i aften sammen med vores skønne veninder - det skal nok blive morsomt! :-) Chai latten her er meget meget nem at lave. Jeg plejer at bruge 'Tiger Spice' pulver fra David Rio - lige min smag. Når den originale Chai er lavet, er det bare, at tilsætte lidt sød lakridssiup - mums!

Læs mere »

fredag den 16. marts 2012

BLÅBÆR/MARCIPAN MUFFINS MED VANILJE FROSTING

Vi elsker at se madprogrammer i fjernsynet og onsdag aften kom der "Cupcake kampen". Et program hvor forskellige bagerier kæmper mod hinaden og til sidst skal de lave 1000 cupkakes på 2 timer til en kæmpe fest. De lavede masse vis af forskellige frostings, med blandt andet jordbær og champagne, chai, guava, osv.. Nå men nok om programmet - vi blev selvfølgelig inspireret (og lækker sultne). Opskriften på grunddejen er med udgangspunkt i tidligere lavet blåbær muffins. I dejen er også puttet marcipan, hvilket man tydeligt kan smage og som er helt fantastisk. Man kunne i dejen også sagtens have puttet hvid chokolade, men vi havde på fornemmelsen at den ville virke for "fed", nu når der også skulle frosting på. Men uden frosting, så prøv klart med hvid chokolade. Til toppen ville vi eksperimentere lidt med en frosting, der ikke var for dominerende og den eneste smagsingrediens vi puttede i var faktisk vanilje fra en vanilje stang. Derudover var der mælk, levevis natural flødeost, flormelis, mel og lidt smør. Som tyl brugte vi en 16 mm. helt glat og rund. vi har forresten fundet det smarteste kit med forskellige tyl, vi bare skal have fingrene i. Drys med hakkede pistacienødder og du har en super lækker muffin!
Læs mere »

torsdag den 15. marts 2012

ÆGGEKAGE MED CHERRY TOMATER OG ARTISKOKKER

Som i nok kan fornemme er vi meget glade for æg og samtidig nemme retter. De dage vi er i fitness, er vi ofte sent hjemme og derfor er det dejligt med en aftensmad, der ikke kræver det hele store. I køleskabet havde vi lidt cherrytomater og artiskokker, som derfor også blev nydt på æggekagen. Æggene blev blandet med lidt mælk, salt og peber og derefter hældt på panden, hvor der blev rørt lidt i den. Da konsistensen var nogenlunde fast kom fyldet ovenpå og panden kom i ovnen i 10-15 min ved 200 grader. Vi synes det er smart at komme æggekagen i ovnen, for vi har tit problemer med at der længe ligger ægge-hvide/væske på toppen af kagen, og dette bages hurtigt i ovnen. Derudover bilder vi os selv ind at den hæver lidt og bliver mere luftig :-) Drys med friske basilikum blade og lidt revet parmasen og æggekagen er klar til servering med lækkert flute eller rugbrød.

Læs mere »

onsdag den 14. marts 2012

SMÅ TRØFLER MED OREO OG LAKRIDS

Oreos er en kikse-snack, som vi bare kan spise når som helst på dagen. Den smager simpelthen så godt, og man kan snildt spise en pakke når man først er igang :-) Udover at Oreos er gode for sig selv, er de også rigtig lækre at putte i forskellige søde sager. Vi har før lavet cookies med Oreos og denne gang, ville vi prøve at lave små trøfler. Indholdet i trøflerne er virkelig simpelt og består faktisk bare af blendede Oreos og cream cheese. Oreo massen blev delt, og i halvdelen af trøflerne kom der også lidt sød lakridssirup i - super lækkert. Nogle vil måske mene at cream cheese, Oreos og lakridssirup ikke lyder vildt godt, men hvis I laver disse, vil i synes noget helt andet - de smager virkelig fantastisk! Det smarte ved lakridssiruppen er, at man bare tilsætter, indtil man selv synes, at de har den rette smag af lakrids. I den anden anden halvdel var der 'bare' Oreo og cream cheese, og de var bestemt heller ikke dårlige. Trøflerne blev overtrukket med hvid og mørk chokolade og på toppen blev der drysset med hakkede pistacienødder. Hvis man er vild med lakrids, Oreo og chokolade - vil man helt sikkert også elske disse små nuttede trøfler :-).
























Læs mere »

PIZZA BOLOGNESE

En ting jeg aldrig får nok af er pizza. Først fordi det er super nemt at smække en dej over og lade den hæve - det kræver virkelig få ingredienser. Derefter fordi man bare kan putte alt muligt lækkert fyld på, se f.eks. her. De kan bages på pizza-sten, bages i ovnen eller på grillen. Simpelthen et let måltid, der næsten er mulig at finde en ny variation til hver gang man laver det. Jeg spiste hos min kæreste hvor vi lavede denne pizza faktisk kun med bolognese. Da den var bagt færdig i ovnen blev den drysset med lidt rucola. Dejen lod vi stå så længe det nu var muligt uden vi døde af sult (ca. 1 time), hvor bolognesen i mellem tiden blev lavet. Denne bestod af hakket oksekød, løg, hvidløg, paprika, oregano, bouillon terning og lidt mælk. På med bolognesen på pizzaen og lad den bage ved maks varme (250 grader) i ca. 15 min. 

Læs mere »

tirsdag den 13. marts 2012

GRILLEDE PANINIS


Søndag er ofte en af de dage, hvor man ikke helt kan overskue at kaste sig ud i det store projekt til aftensmad. Weekenden er ved at være slut og man ønsker bare at nyde så meget som muligt af de sidste timer søndag. Derfor er det hvert fald hos os, tit noget nemt vi kaster os over - også så vi ikke skal rydde op efter rodet hele aftenen. Vi havde været til fødselsdag om dagen, og havde nok heller ikke den største appetit. Det blev til nogle lækre grillede paninier - produceret i vores smarte toaster. Vi havde pesto, en lækker hjemmelavet hvidløg-basilikums smør, frisk mozzarella, friske spinatblade, roastbeef og chorizo. En nem og lækker måde at spise sandwich på, som også sagtens kan medbringes kolde på madpakke.
Læs mere »

mandag den 12. marts 2012

SMØR MED BASILIKUM OG HVIDLØG

Vi bruger generelt ikke smør til særlig meget andet end når det virkelig skal nydes på en nybagt bolle. Denne smør er piftet op med hvidløg, basilikum og lidt salt og er særlig god til sandwich. Vi brugte den blandt andet i aftensmaden, grillede panini, hvor den lige gav det ekstra knasende og sprøde på brødet. Den vil helt sikkert også fungere rigtig godt i et par store ovnbagte kartofler.

Læs mere »

søndag den 11. marts 2012

KAGEKONE AF BRUNSVIGER

I dag har vi været til fødselsdag hos vores veninde Simone. Vi havde tilbudt at bage en kage og det ville hun meget gerne have! Vi blev enige om en brunsviger, men at det blev til en kagekone, skulle være en overraskelse. Det er første gang, men bestemt ikke sidste, at vi laver en kagekone. Dejen er bare en helt normal brunsviger, og så har vi pyntet med glasur, smarties og lakridssnørrebånd som hår. Navnet er skrevet med smeltet chokolade og øjnene er små oreos med en lille klat galsur. En meget nem og morsom måde at lave fødselsdagskage på.

Læs mere »

OMELET MED CHERRYTOMATER OG FRISK BASILIKUM

En omelet er simpel, men stadig super lækker. Det er noget man kan spise når som helst på dagen - til morgenmad, frokost eller aftensmad. Dette er en fransk omelet, som er lidt cremet indeni, modsætning til den klassiske amerikanske - som er lidt mere gennemstegt. Begge smager godt, så det er bare at vælge og lave den, man synes er bedst! Jeg synes det er svært at lave en omelet, som er fint vendt, derfor prøvede jeg en ny metode på denne omelet. Der er taget billede af hvert step, så det er nemt at følge med, hvis andre synes, ligesom mig, at det har været svært at få en omelet, som dem man ser i blade. Man kan putte alle mulige lækre ingredienser i omeletten. Jeg har valgt at lave denne her meget med bare cherry tomater, lidt revet gouda og frisk basilikum - den blev serveret med hjemmebagt brød.

Læs mere »

lørdag den 10. marts 2012

FULDKORNSBRØD BAGT I HÆVEKURV

Den opskrift vi brugte den anden dag, da vi lavede morgen boller, var simpelthen så nem at vi allerede dagen efter havde lyst til at bage igen. Vi ville gerne lave det brødet lidt grovere end bollerne, da vi ville bruge brødet som sandwich brød - og derfor ikke ville tage skade af, at være lidt grovere. Til dette brød brugte vi igen de nye meltyper, som Amo har sendt til os. Udover Vinjett Hvedemel og Amo Vinjett Fuldkornsmel kom der også Evolo fuldkornsmel i brødet. Vi synes at brødene, som er bagt i hævekurv er så fine, med deres stribede overflade, at vi ville prøve at bruge den hævekurv vi har lånt af vores mor. Man skal huske når man bruger en hævekurv er, at komme rigeligt med mel i kurven, så man sikrer sig at dejen ikke hænger fast - træls at ødelægge den finde overflade. Derudover skal man også huske at man ikke må vaske dem, så det overskydende mel efter bagningen skal børstes væk. Brødet blev meget lækkert og fik en rigtig sprød overflade - igen havde vi puttet en dyb bredepande med vand i ovnen, for netop at give brødet en sprød overflade.
Læs mere »

fredag den 9. marts 2012

STEM PÅ OS!

Vi er med i ugens udfordring på Mattbloggsentralen, som har emnet "Kødfri mandag". Man kan uploade den bedste vegetarret, som man synes, man har lavet. Vi har valgt at uploade "Veggie Burger" og "hjemmelavet ravioli med svampefyld". Vi ville bliver super glade, hvis i ville gå ind og stemme på en af disse - eller begge - på dette link, de har nr. 40 og 41.

   


MANGE TAK!!
- Laura og Christine
Læs mere »

CÆSAR SALAT MED KYLLING

Cæsar salat er faktisk en af de salater vi spiser mest af her i lejligheden. Til det smukke vejr, det har været her i går dage, er sådan en salat rigtig god - den er let og forfriskende. Cæsar salat i sig selv er rigtig lækker og derudover kan man sagtens add'e kylling eller rejer, for at få lidt variation. Vi plejer selv at lave dressingen, vi putter dog ikke ansjoser i, da det ikke lige falder i vores smag. Dressingen laver vi ud af kvark, citron saft, sennep, hvidløg, olie og parmesan ost. Den stammer faktisk fra et amerikansk madblad, som vi fandt i forbindelse med vores ophold i USA og nu har i vores egen opskrifte bog. I denne cæsar salat har vi valgt at tilsætte kylling, som vi har vendt på panden i lidt tandoori krydderi - det giver også salaten lidt mere smag. Croutonerne er hjemmelavet ud fra et godt brød. De er grillet i ovnen - for at gøre dem rigtig sprøde. Salaten kan fungere som både tilbehør og hovedret, eller en frisk forret.
Læs mere »

torsdag den 8. marts 2012

HJEMMELAVET RØGET MAKREL SALAT

I går aftes skulle det være en forholdsvis nem ret og det blev derfor til en sandwich med noget lækkert fyld. Vi kan generelt godt lide røgede madvarer, blandt andet laks, makrel, hellefisk, mørbrad osv. I denne uge faldt vi, da vi var ude og købe ind, over en hel røget makrel og synes at det var en glimrende ingrediens, vi gerne ville prøve. Den hele makrel skulle selvfølgelig have fjernet ben, men det var ikke så bøvlet som det lyder. Den røgede makrel blev smuldret i stykker og blandet med kvark, store kapers, løg og lidt citronsaft. Derefter kom den i en lækker hjemmebagt bolle. En dejlig makrel salat der også vil kunne bruges til en frokost/forret tallerken med fisketapas eller lign.

Læs mere »

onsdag den 7. marts 2012

MEGET NEMME MORGENBOLLER

I weekenden var vi på arbejde og lånte en af kokkenes kogebøger med hjem "Drakamöllans køkken". Der er en masse lækre opskrifter i bogen. Specielt en af opskrifterne blev vi lidt længere ved - nemlig "Drakamöllans favorit brød". Det er længe siden vi har bagt rigtig gode morgenboller, og tænkte at disse ville egne sig godt til det. Selvfølgelig ville man også sagtens kunne bruge dem som sandwich bolle, men vi bagte dem primært fordi vi savnede nogle morgenboller til weekenderne, man nemt kan tage op af fryseren :-). Vi har lige fået en pakke fra Amo, med tre pakker nyt mel, der skal testes. Simpelthen perfekt timing - i bollerne kom der både Amo Vinjett Hvedemel og Amo Vinjett Fuldkornsmel. Dejen er super nem og lækker at have med at gøre, vi havde ikke fingrene i den en eneste gang, udover da bollerne hurtigt skulle formes. Det kan både formes som små kuvertbrød eller til baguettes. Vi puttede en bredepande med vand i bunden af ovnen, så der var damp i ovnen og bollerne fik en sprød skorpe.

Læs mere »

tirsdag den 6. marts 2012

NEM KARTOFFELSALAT

 










Vi ville lave nogle ovnbagte kartofler til vores veninder til madklub. Vi synes bare, at vi har serveret de tradtionelle ovnbagte kartofler før med salt og olie. Da vi ikke ville lave dem vi havde lavet før, fandt vi på at blande de ovnbagte kartofler med frisk rucola, wupti - og så man har lige pludselig en kartoffelsalat :-) For at give salaten lidt mere smag, vendte vi kartoflerne i chili/hvidløg pasta og dryssede med salt og tørret basilikum. Faktisk kom ideen efter vi havde lavet ovnbagte bønner med samme chili/hvidløg pasta. Alt efter hvordan og hvor stort man skærer kartoflerne, kan det variere meget hvor lang tid de skal have. Vi valgte at skære vores en slags firkanter, og da de var ret tykke, skulle de have en del tid i ovnen - ca. 45 min. Man kan nemt lave kartoflerne i god tid, da det ikke gør noget, at de blandes kolde med salaten. Det er en salat som egner sig som tilbehør til rigtig mange retter, fx med kød, fisk eller kylling.
Læs mere »

mandag den 5. marts 2012

SPINATPASTA MED CHORIZO, ARTISKOKKER OG MOZZARELLA

Hvis man har brug for en lækker, nem og hurtig aftensmad - er denne ret uden tvivl en mulighed. Den tog os ca. 10 min at lave. Her på det sidste er vi blevet ret vilde med artiskokker, så vi ville lave noget med dem - man kan jo nok næsten komme dem i alle hovedretter. Retten bestod af frisk spinatpasta, grillede chorizo stykker, store kapers, mozzarella, artiskokker og lidt cherry tomater - på toppen blev der pyntet med lidt frisk basilikum. Chorizoen stegte vi i ovnen i ca. 7 min, hvilket gjorde den rigtig sprød. I stedet for chorizo kunne man også sagtens bruge laks eller kylling. For os fungerede retten fint som en hovedret, men hvis portionen bliver lidt mindre, ville den også sagtens kunne gå som forret. Uden chorizoen kunne man bruge retten som tilbehør.

- Christine og Laura

Læs mere »

søndag den 4. marts 2012

MOZZARELLA FYLDTE KARTOFFELKAGER MED SALAT OG PESTO

Denne fyldige og friske salat fungerer godt som en lækker aftensmad. Til salaten har jeg lavet kartoffelpandekager med mozzarella skiver indeni. Hvis man bare sørger for, at koge kartoflerne i små stykker, tager det ikke lang tid, at lave pandekagerne. I salaten kom jeg cherry tomater i forskellige farver - det synes jeg ser så fint ud :-). I kvickly kan man blande selv cherry tomater, i forskellige farver, ret smart! Udover tomaterne puttede jeg også sorteoliven, friske spinatblade og store kapers i salaten. På toppen kom der lidt mozzarella, som var til overs fra kartoflerne. Hvis man har lyst, kan man sagtens komme stegt kylling i salaten, så den bliver lidt tungere. Ellers kan kartoffelpandekagerne også fungere som tilbehør til kød-retter eller andre salater.

- Laura
Læs mere »

lørdag den 3. marts 2012

HJEMMELAVEDE BOUNTY BARS

Siden vi så opskriften på disse bounty bars, på Stinnas blog, har vi haft lyst til at lave dem. De er hamrende lette at lave og kræver kun tre ingredienser - det kan simpelthen ikke lade sig gøre, at lave fejl i opskriften. Ligegyldigt hvordan du blander de tre ingredienser sammen, skal det nok komme til at smage rigtig godt ;-). Oven på vores barer kom vi lidt ristet pistacienød og lidt krokant. Lækker tilbehør til en god kop kaffe! De smager lige så godt som de rigtige bounty bars - hvis ikke bedre.

- Laura og Christine

Læs mere »

fredag den 2. marts 2012

KYLLINGE KEBAB MED MYNTEDIP OG NAAN

Vi elsker kebab og den anden aften marinerede vi lidt kylling i hjemmelavet kebab-krydderi, der blev til lækre kyllinge spyd. Kyllingen blev lagt sammen med krydderriet fra morgenstunden og lå der indtil aften, så den kunne blive rigtig smagfuld. For at få lidt kontrast til kebab krydderriet lavede vi en myntedip, som med dens friske smag var super lækker sammen med kyllingen. Mynte har en karakteristisk duft, der som det første kobles til en mojito! Kyllingen blev puttet på grilspyd og grillet i vores smarte toaster, der både kan grille, lave toast og vafler. Den blev lukket godt omkring kyllingen, så den blev "grillet" ordentligt. I øvrigt super smart når det ikke er helt grill-vejr endnu! Myntedippen kan derudover også bruges til mange andre ting, f.eks. smørrelse i en sandwich. Da mynte smagen er forholdsvis dominerende er det nok en god idé at tage den til noget andet, der også er kraftig i smagen - så det ikke kun bliver mynte man spiser :-) Serveret med naan, som vi i denne omgang købte, men også sagtens kan lave selv.

- Laura og Christine
Læs mere »

torsdag den 1. marts 2012

PITAHAYA


Pitahaya eller dragefrugt, som denne frugt også kaldes, er ret speciel. Den stammer fra Syd-Mellemamerika. Det er en ret flot frugt, både udefra og indeni - indeni minder den faktisk lidt om en kiwi, udover at den ikke er grøn, men hvid eller mere lyserød i det. Faktisk er det et bær fra en kaktusplante, som findes i både rød og gul. De fleste skærer bare frugten over og spiser den direkte fra skallen med en ske, men man kan også sagtens bruge pitahayaen til desserter eller smoothies. Skallen kan også bruges som skål. Det er en rigtig lækker snack til om aftenen eller eftermiddagen :-) Da jeg rejste rundt i asien i 1 1/2 måned, fik jeg næsten denne frugt til morgenmad hver dag. Oven på yoghurt og sammen med müsli og andet frugt - har man en virkelig lækker morgenmad.

- Laura

Læs mere »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...