Denne chokolade kage egner sig godt til en kop kaffe. Den er svampet indeni hvilket vi synes gør den rigtig lækker.
- Christine og Laura
Opskriften er fra et spis bedre blad
Arbejdstid: ca 30 minutter
Chokoladekage dejen:
100 gram mørk chokolade
1 dl + 1 dl sukker
2 dl kakao
2 dl mælk
150 gram blødt smør
2 æg
3 dl hvedemel
2 spsk vaniljesukker
1 1/2 tsk bagepulver
Først blandes 1 dl sukker, kakao, mælk og den hakkede chokolade i en gryde og det hele varmes op - chokoladen skal smeltes.
Derefter piskes smør og 1 dl sukker sammen med en håndmixer. Æggene tilsættes også et ad gangen.
Vend chokolade blandingen heri
Mel, vaniljesukker og bagepulver vendes i chokolademassen
Hæld dejen i en aflang form med bagepapir
Bag kagen ved 175 grader i ca. 50 min. Alt efter hvor lang formen er, kan det være, at kagen enten skal have mere eller mindre. Tjek om kagen er færdig ved at stikke noget tyndt ned i midten af kagen. Hvis der ikke hænger noget "dej" ved - er kagen færdig.
Imens kagen er i ovnen, kan glasuren gøres klar
Glasur:
3 dl flormelis
4 spsk kakao
2 spsk smør
1 1/2 spsk mælk
Alle ingredienserne blandes sammen i en gryde, som varmes op.
Glasuren hældes udover den afkølede kage og der drysses med kokos.
Christine og Laura :-)
Læs mere »
Mums, den ser lækker ud :-)
SvarSletMange hilsner
Birthe
Den var simpelthen så lækker! Ligeså svampet som en chokolade kage nu må være ;-)
SvarSletMmmm siger jeg bare!
SvarSletMums - den ser god ud. Er det ikke det, man kalder en "dobbelt"-chokoladekage? Altså, fordi der er både kakao og chokolade i?
SvarSletMvh
Det kan faktisk sagtens være, havde jeg ikke lige tænkt over ;-)
SvarSletHilsen
Laura
En "double chocolate" laves classisk kun med chokolade (dyr løsning) men to forskellige som oftes en bitter der giver dejen smag og så en lidt mildere (ofte mælkechokolade) som stykker. Smid også hvid chokolade i som stykker og i har en "trible chocolate" den her opskrift egner sig perfekt som en lille snyder fordi kakaoen skjuler at der ikke er "nok" chokolade i og samtidig får den den rette konsisten. smid evt. 30-40 g grovt hakket chokolade af nåde mørk mælke og hvid og du har enhver piges våde drøm. (da ville jeg dog droppe kokosen for at lade chokalden komme til sin ret)
SvarSletTak for en dejlig opskrift der også er SU venlig når man nu ikke lige har et par hundrede at smide efter virkelig kvalitets chokolade.
Hehe, den er nemlig heldigvis ikke så dyr ;-) Men super god idé også at prøve med hvid chokolade - det kan da kun blive lækkert. Altid dejligt at få udviddet de oprindelige opskrifter lidt - tak for det :-)
Slet