I går lavede jeg denne lækre tærte, da jeg skulle ud til mine forældre og spise. Her serveres den med creme fraiche.
- Laura
Æbletærte dejen
1 æg
110 gram blødt smør
1/8 tsk salt
1/2 tsk sukker
200 gram mel
Ælt melen og smøren godt sammen med fingrene. Tilsæt salt og sukker. Put ægget i og ælt det hele godt sammen til en klump. Hvis det er for klistret tilsættes lidt ekstra mel. Hvis det er for tørt, lidt vand.
Sæt dejen på køl i minimum en halv time.
Fyld til tærten
5 æbler
1 vaniljestang
5 spsk sukker
2 spsk smeltet smør
Lidt kanel til pynt
I mens dejen er på køl gøres æblerne klar.
Tag 5 æbler, skræl dem og skær dem ud i tynde skiver.
I en skål vendte jeg æbleskiverne i en blanding af sukker og en vaniljestang. En hjælp til at få alle vaniljekornene ud kan være at "mase" vaniljesukkeret ind i sukkeret med en kniv - så bliver kornene fint skilt fra hinanden.
Tag dejen ud af køleskabet og rul den ud så den passer til formen. Læg æblerne i så de overlapper hinanden lidt og start udefra. Tilsidst hældes de 2 spsk smeltet smør over og der drysses med lidt kanel.
Tærten bages i oven ved 200 grader i 35 min eller indtil æblerne er blevet gyldenbrune.
Jeg valgte at servede tærten med creme fraiche, hvilket gjorde den ekstra lækkert :-)
- Laura
Læs mere »
Ingen kommentarer:
Send en kommentar