torsdag den 24. november 2011

PANDEKAGER MED JORDBÆRSAUCE


Disse lækre pandekager fik vi til dessert en aften. De er nemme at lave og får en dejlig fluffy konsistens. Vi spiste dem med flormelis og en jordbærsauce, med frosne jordbær fra fryseren.

- Christine og Laura

Ingredienser til pandekagerne:
275 gram hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker
1 tsk salt
50 gram sukker
2 æg (skilt i blommer og hvider)
1 dl creme fraiche
3 dl mælk
50 gram smeltet smør


Bland mel, bagepulver, vaniljesukker, salt og sukker i en skål.


Rør æggeblommerne, creme fraiche, mælk og den smeltede smør i 'mel blandingen'. Pisk det sammen med et piskeris


Pisk æggehviderne grundigt i en skål for sig, til der dannes små toppe.
Vend forsigtigt æggehviderne i dejen.


Hvis dejen synes for tyk kan man komme til ekstra mælk i, og omvendt hvis man synes den er for tynd, kommes lidt mere mel i.


Alt efter hvor store man vil have pandekagerne, puttes dejen på panden. Vi tog ca. 1 dl dej til en pandekage.

Steg dem på panden til de er gyldenbrune på begge sider. Et godt tip, er at pandekagerne får en masse små bobler på oversiden når de er klar til at blive vendt.

Jordbærsauces:
ca. 2 dl frosne jordbær
2 spsk sukker
1/2 dl vand

Bland de tre ingredienser sammen i en gryde. Når jordbærerne er ved at være bløde, blendes det sammen til en lækker sauce.





Vi fik ca. 14 store pandekager


Pandekagerne serveres med flormelis og hjemmelavet jordbærsauce


- Christine og Laura :-)
Læs mere »

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...