fredag den 11. november 2011

HAYDARI MED FLADBRØD


Vi holdte madklub for vores veninder den anden dag, hvor vi besluttede os for at lave disse brød med haydari, agurker og gulerødder som tilbehør. Det var ikke særlig svært at lave og kan nemt bruges som en lækker snack.

- Laura og Christine



Brødene var de første der blev lavet, da dejen stod på køl natten over.
Ingredienser i dejen:
500 gram hvedemel
100 gram smør
20 gram sukker
10 gram salt
lidt peber
3 dl mælk

1 æg til pensling
sesamfrø/birkes til pynt

Først skal smøren smuldres i melet. Derefter tilsættes sukker, salt og peber. Mælken æltes i lidt ad gangen, indtil dejen er æltet godt sammen. Det er ikke sikkert at alt mælken skal bruges. Hvis dejen bliver for klistret tilsættes lidt mere mel.
Dejen sættes på køl i alt fra 1 time til næste dag. (vi lod den stå natten over)



Dejen tages ud og rulles til en pølse. Del dejen i 20 stykker og rul hvert stykke ud til en lang plade - til man synes brødet har den rette tykkelse.
Læg stykkerne på en bageplade og pensel med æg og drys derefter med sesamfrø.

Bag brødene i en forvarmet ovn ved 160 grader i 15 min.




Imens brødene er i ovnen, kan haydarien laves
ingredienser:
300 gram blød feta (helst fra en fetablok)
3 friske tomater
1 1/2 rød peber
5 spsk bredbladet persille
2 fed hvidløg
salt og peber

Blend alle ingredienserne sammen. Alt efter hvor flydende man vil have sin haydari, kan man tage 'indvolden' ud af tomaterne, da de udgiver meget væde.


 Til brødet og haydarien serverede vi agurke- og gulerødsstave





- Laura & Christine
Læs mere »

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...