onsdag den 2. november 2011

BOLLER I KARRY



Det er sjældent at vi får boller i karry, men i går var det lige hvad vi havde lyst til :-)
Her serveres det med brune ris, spinat blade og lidt avokado. I karry saucen er der tilsat æbler

- Opskiften er fra min (Laura's) venindes kæreste, Simon ;-)

- Laura & Christine


Det første vi gjorde var at lave farsen, da den havde bedst af at komme 1/2 times tid på køl.

Kødboller:
500 gram hakket kalv/svin
1 fint hakket løg
1 æg
1 dl mælk

2 dl havregryn
Lidt salt + peber




Da farsen havde stået lidt tid på køl, tog vi den ud og begyndte at forme bollerne.
Vi havde i en gryde hældt 1 liter vand i + en grønsagsboullion terning. Da dette kogte kom vi de formede boller heri. Bollerne fik ca. 10-15 min, men tjek for en sikkerhedsskyld om de er færdige ved at tage en op og skær den over :-)




Vi havde valgt at lave brune ris til, de tog ca. 35 min at lave så vi satte dem over inden vi startede på sovsen.



Ingredienser til sovsen:
En klat smør
2 tsk karry
1 tsk gurkemeje (mest for farven)
2 store spsk meli
Et æble
Et løg
To fed hvidløg
En mild chili eller en tsk sød chilisauce
Vandet som bollerne har kogt i

Først hakkede vi løget, hvidløget og æblet - løget kom vi over på en dyb pande hvor smørret var smeltet sammen med karry, gurkemeje og chilisauce. Efter lidt tid kom vi hvidløg og mel på panden.
Kogevandet fra bollerne tilsatte vi lidt efter lidt mens vi rørte godt rundt. Vi puttede lidt jævner i for at få sovsen til den konsistens vi ville have den.
Til allersidst kom vi æbler og kødboller i sovsen.



Den færdige tallerken serverede vi med lidt spinat blade og avokadoskiver


- Christine og Laura
Læs mere »

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...