fredag den 29. juni 2012

HYLDEBLOMSTSAFT OG HYLDEBLOMST POPSICLES

Efter at have set diverse opskrifter på hyldeblomstsaft rundt omkring i bloglang - blev det vores tur til at lave den årlige hyldeblomstsaft. Det virkede som et uoverskueligt projekt midt i eksamenslæsningen, så der skulle åbenbart ferie til, før man kunne lave den :-) Kan i huske den gang I var små og lavede hjemmelavede popsicles ud af saftevand!? Det kan vi! Og hvor bringer de her da bare minderne frem. Dengang havde man sådan nogle smarte plastik forme med tilhørende plastikpinde. I denne her omgang har vi været forbi pandurohobby og finde træ-ispinde. Fuld igang med den årlige portion af hyldeblomssaften skulle der altså også laves en omgang popsicles. Opskriften på hyldeblomstsaften er en vi har fået med hjemmefra fra vores mor, som vidst har den fra Meyer. Vi prøvede dog med lidt mindre sukker, da vi godt kan lide den mere syrlig end sød. Til popsicles'ne tilsatte vi også lidt vand, så de ikke blev for koncentreret. I aften er der sommerfest med arbejdet, som bare bliver vildt hyggeligt! Vi skal starte med at spise ved vores chefer og derefter tager vi i tivoli og hører Tim Chistensen & The Damn Crystals - det glæder vi os til!

Ingredienser til hyldeblomstsaft (giver ca. 3 liter):
40 klaser af hyldeblomst
4 spsk citronsyre (fås i små poser i supermarkedet)
1300 gram sukker (JA! - det er meget, og kan selvfølgelig justeres)
4 citroner - både saft og reven skal herfra
2 liter vand
2 tsk atamon
  1. Skyld og ryst klaserne, så der ikke sidder nogle dyr på dem og kom dem op i en skål
  2. I skålen kommes citronsaft, citronskal og citronsyre udover klaserne
  3. Kom også sukker udover - man behøver selvfølgelig ikke at komme helt så meget sukker i, hvis man ikke har noget imod, at den er lidt mere sur i det.
  4. Kog de 2 liter vand og hæld det også over klaserne
  5. Tilslut kommes de 2 tsk atamon i
  6. Rør det hele lidt rundt og stil skålen på køl. Her skal den trække i 3-4 dage med låg eller andet over
  7. Når saften har trukket længe nok, hældes den igennem en si og på flasker - vi brugte et the-filter og det fungerede rigtig fint!

Ingredienser til hyldeblomst popsicles (giver 3 små):
1/2 dl Hyldeblomstsaft
1 dl vand
  1. Bland hyldeblomstsaft og vand i en skål og hæld det op i ønskede is-beholdere
  2. Kom dem i fryseren i ca timer
  3. Nyd dem på altanen eller terrassen i solskin

Husk vores giveaway :-)
- Christine og Laura
Læs mere »

8 kommentarer:

  1. Det ser skønt og lækkert ud piger! :)

    Kh Anne

    SvarSlet
  2. Hvor ser de dejligt læskende, og det var en fortryllende god idé. De skal helt sikkert laves, har lige fået købt isbeholdere! Ha en super dejlig weekend!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ej hvor god timing altså - det er da lige det du skal bruge din weekend på ;-) Hvis du altså ikke har får mange andre projekter, hehe. Hav en god dag!

      Slet
  3. Rigtig god idé med ispinde. Og saftens ser lækker ud. Jeg har med succes lavet hyldeblomst saft af 50 skærme, 3 citroner, kun 700 g sukker og 1,5 liter kogende vand. Bare hvis I skulle have lyst til at prøve uden citronsyre og uden så meget sukker.. :-)
    Jeg rører dog også en tsk atamon i når saften er færdig

    God weekend!
    Mvh Isabel

    SvarSlet
    Svar
    1. Det lyder som en hylde opskrift, vi skal prøve! Vi håber at nå, at lave en til portion, inden sæsonen er ovre - og der vil vi prøve din så! Det er jo altid godt, når man kan tilsætte lidt mindre sukker ;-)! Tusind tak for opskriften - er fremgangsmåden ellers ligesom denne opskrift eller hvordan?

      Rigtig god weekend til dig også :-)

      Slet
  4. Hyldeblomstsaft er SÅ fantastisk. Den danske "lemonade".. Og min mors er bare fantastisk :D
    Ih, og hvor jeg elsker, at I minder mig om ispindene! Dem skal jeg straks have lavet ud af den lækre omgang hyldeblomstsaft min mor har sat af til mig :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja lige præcis! ;-) Ispindende er virkelig gode til en varm sommerdag! :-)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...