torsdag den 21. juni 2012

LÆKKER LAKS MED KNASENDE TOP

Vores fryser er efterhånden ved at være fyldt til bristepunktet - eller lad os sige det sådan at det er den hele tiden, for hver gang vi fjerner en lille ting, skal der mases en ny ind. Vi havde derfor besluttet os for at der skulle ryddes lidt ud, også så vi lige kunne få et overblik over hvad der egentlig fandtes i den fryser ;-) Som skrevet før elsker vi laks, og da der pludselig dukkede en filet op, var det uden tvivl den der skulle hives ud denne gang. Vi faldt over en opskrift på nettet hvor der blev lagt lidt fyld over laksen, hvorved den fik en lækker knasende top. Fyldet bestod af frisk persille, rucola, rasp, lidt olie, salt, peber og en anelse vand. Inden fyldet blev puttet over laksen blev den smurt med lidt sennep. Den blev først stegt på panden, der efter et par minutter kom i ovnen, hvor den blev bagt færdig. Et lækkert stykke saftigt laks med en knasende top :-) Sommeren er næsten over os, Laura har fået en god start på sin sommerferie i dag, og Christine, der jo rejser til Sydney om 2 uger har fået et sted at bo (yes!) I dag har vi spist frokost med vores mor (derfor det sene indlæg) - Christine holdte frokostpause fra arbejdet, der heldigvis ligger ved Åen, hvor vi spiste.

Ingredienser (til 2 pers):
Inspiration: traceysculinaryadventures
2 lakse filet
1 lille håndfyld persille
1 lille håndfyld rucola
2 spsk olie
1 spsk vand
1 dl rasp
salt og peber
1 tsk sennep
saft fra 1/2 citron
  1. Skyld persille og rucola og hak det fint
  2. Kom det i en skål sammen med de resterende ingredienser - udover laksefillet og sennep- og bland det hele godt sammen.
  3. Hvis massen virker som om den ikke klistre sammen kommes lidt ekstra vand i.
  4. På begge lakse filet'er lægges 1/2 tsk sennep som smøre ud. Oven på laksen kommes nu massen af rasp og grøn, som presses godt ned.
  5. Steg først laksen på skindsiden i ca. 3 minutter på en pande
  6. Sæt panden i ovnen ved 180 grader med laksen og giv den yderligere 5-7 minutter

Vi håber I har fået nydt det dejlige vejr indtil videre!!
- Laura og Christine
Læs mere »

8 kommentarer:

  1. Wow lækker opskrift, lækkert og fedt medhjemlavet i stedet for de dybfrosne m top. Ej, hvor det lyder fantastisk med Sydney! Det skal vi simpelthen også hen engang, vil så gerne opleve great barrier reef! Lækker med mor frokostdate i det fine vejr! Ha en skøn dag!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, de var rigtig gode! Super dejligt med Sydney, glæder mig så meget til at opleve en masse! Frokostdaten var lækker og en smule heldigt det ikke var i dag med det her møgvejr!

      Slet
  2. Det ser ud til at være en rigtig lækker top! Skal jeg helt sikkert prøve næste gang jeg laver laks :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var en lækker sprød top - det synes vi helt sikkert også du skal prøve ;-)

      Slet
  3. Det er jo også ægte sommermad med sådan et godt stykke laks!

    Christine, GLÆD dig til Sydney. Jeg knuselsker byen og har boet der i 3 år. Hvor mon du skal bo? Jeg kan nemlig anbefale Manly, som er mit eget lille paradis her på jorden!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marian!
      Jeg glæder mig så meget. Jeg skal bo i Coogee, ikke langt fra stranden ;-) men en smule længere væk fra city, men det passer rigtig fint ift. universitetet, der ligger omrking Randwick :-) Manly vil jeg lige have i tankerne!

      Slet
  4. hvor varm skal ovnen være? og er det panden man skal sætte i ovnen?? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Louise! VI havde skrevet 'anden' i stedet for 'panden' - hehe. Jep det er hele panden der skal ind i ovnen. Hvis man har en lille ovn, kan du også komme dem over i et lille fad. Beklager vi havde glemt at skrive hvor varm ovnen skulle være - dette er tilføjet nu :-) 180 grader! God weekend

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...