tirsdag den 26. juni 2012

GAMMELDAGS ÆGGEKAGE

Denne æggekage minder en anelse om dem man kan få ude på vores arbejde. Her har vi bare valgt at bruge pølser i stedet for flæsk og så er vores desværre ikke hævet så meget op, som den plejer at gøre derude. Kokkene må kunne nogle tricks, som vi ikke har fundet ud af endnu :-) Æggekage er en god aftensmad, fordi den er sindsygt hurtig at lave og derudover kan den virkelig laves med få ingredienser - hvor den stadig smager godt = SU venlig! Vi valgte at lave æggekagen som en ægte gammeldags æggekage, som vi kender den fra vores arbejde. Æggemassen består bare af mælk, æg, salt og peber og på toppen har vi drysset med tomater, agurk, radiser og purløg (udover pølserne). I starten skal æggekagen stå på komfuret og tilslut skal den ind i ovne - hvor det vist er meningen at den skal hæve lidt op, hvis man har rodet nok rundt i den, mens den var på komfuret :-)


Ingredienser (1 æggekage):
5 æg
1 dl mælk
salt og peber
2 pølser
Purløg
Radiser
Agurk
Tomat
  1. Skær pølserne ud i mindre stykker og steg disse på panden.
  2. Bland æg, mælk salt og peber godt sammen
  3. Tag pølserne af panden og hæld æggemassen på - rør lidt rundt. Lad den stå i ca. 10 minutter ved lav varme - indtil alt æggemassen er stivnet
  4. Skær agurk, tomater og radiser ud i mindre stykker
  5. Kom pølserne på og put den i ovnen ved 200 grader i ca. 5 minutter til alt æggemassen er blevet fast
  6. Pynt med purløg, radiser, aguker og tomater.

- Christine og Laura
Læs mere »

8 kommentarer:

  1. Øj den ser lækker ud, det er altid godt med en klassiker! Plejer altid at piske æggene som en sindssyg også får den lang tid ved svag varme, men jeg er jo ikke særligt teknisk så ved ikke om det er det, som gør at den altid blir høj. Ha en super dejlig dag begge to <3

    SvarSlet
    Svar
    1. Det der med at piske æggene må helt sikkert være et af tricks'ne ;-) Det er bare svært at vide hvornår man har pisket dem nok, hehe! Rigtig god dag til dig :)

      Slet
  2. Man kan tilsætte lidt bagepulver til æggemassen for en højere og lidt mere luftig æggekage :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Bagepulver har vi faktisk tilsat til andre æggekager, det er rigtigt at de hæver lidt op så - tak fordi du huskede os på det ;-)

      Slet
  3. Hejsa, æggekage er bare en dejlig hverdagsret, det ser lækkert ud :-) Prøv at dele blommerne og hviderne, pisk hviderne stive og vend dem i tilsidst, gør den mere luftigt..

    Kh Lykke

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Lykke - og ja en rigtig nem hverdagsret! Det lyder som en god idé at dele blommerne og hviderne - det vil vi helt sikkert prøve næste gang! Mange tak for tippet :-)
      Hav en god dag!

      Slet
  4. Bagepulver og en tur i ovnen i stedet for en pande, så plejer den altid at hæve op og kræver ikke rigtig opsyn, mens den er i ovnen :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak for tippet - det er skrevet bag øret med det samme ;-) Hav en rigtig god dag!

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...