Så er min kæreste og jeg kommet hjem fra ferie igen - sikken et vejr at komme hjem til i går, vildt lækkert! Nåh - lige et sidespring - Denne ret egner sig nok mere til det lidt koldere vejr, som det vist skulle blive i den næste uges tid - ØV! Den minder rigtig meget om en lasagne, men den er ikke lige som den traditionelle, da den hverken indeholder kød eller lasagneplader - i stedet er der lagt tomatsauce, aubergine og mozzarella i lag, som jeg synes fungerer rigtig godt! Lasagne er altid en sikker vinder hvis man ikke lige ved hvad man skal lave - jeg kan hvert fald altid spise et stykke :)! Inspirationen kommer fra en af mine veninders blad, mener det var gastro. Der skulle auberginerne dog vendes i mel og frituresteges. Da jeg ikke er stor fan af friturestegning brugte jeg min nye grillpande hvor jeg grillede auberginerne på hver side. Denne ret er nok en tand mere saftigt end en almindelig lasagne, men hvis man lige lader den køle lidt af, er det intet problem! Retten her er super lækker og kan både fungerer som en ret i sig selv, men også som tilbehør. Man kan også tilsætte kød til tomatsaucen og måske få lidt flere drenge med på retten ;)
Ingredienser (én tærte med mål 27 x 27):
3-4 auberginer
2 mozzarella kugler
Tomatsauce (se nedenfor)
Tomatsauce
2 rødløg
2 x hakkede tomater
2 fed hvidløg
ca. 300 gram svampe
basilikum
olivenolie
- Vask auberginerne og skær dem i 1 1/2 tykke skiver
- Varm en grill pande op og steg auberginerne på hver side indtil de er gyldne - læg dem på en tallerken
- Tomatsauce: Pil løg og skær dem i små tern - skær også svampene i små stykker. I en pande med olie svitses løg og hvidløg. Når løgene har fået lidt farve tilsætte de hakkede tomater - lad det hele stå og simre indtil lidt af væden er reduceret. Bland det friske basilikum i tilsut
- Læg et lag tomatsauce i et ovnfast fad (27 x 27 cm), derefter lidt mozzarella og tilslut et lag auberginer - fortsæt med dette indtil alle ingredienserne er brugt. Slut af med tomatsauce og mozzarella på toppen
- Bag lasagnen ved 190 grader i ca. 20 minutter - lad den køle af og skær den ud i ønskede stykker
Læs mere »
Velkommen hjem!!! Mums, det ser lækkert ud. Jeg elsker virkelig aubergine, og det er simplethen for overset en grøntsag, så super lækkert, at du tager dem frem i lyset :-) skøn opskrift, tak og ha en dejlig weekend.
SvarSletTusind tak!! :) Ja du har ret, de er alt for overset - de smager jo virkelig godt! Må du få en dejlig søndag :)
SletSom altid... smukke billeder ,-D
SvarSletPå min egen blog, er jeg ved at lave en tråd om de forskellige blogs, jeg følger. I er de næste på listen ;-D Så jeg vil høre, om jeg må bruge et par stykker af Jeres fotos?? Klart jeg linker til Jer...
TAK! Hvor er du sød - det må du meget gerne låne vores billeder til :) Hav en dejlig søndag!
SletHvor ser det lækkert ud, dejligt med osten :)!
SvarSletDet var rigtig lækkert med osten ;)!
SletThis looks simply delightful and delicious!
SvarSletThank you, Angie - it was really delicious!
SletYou had me at eggplant. I cannot wait to make this!
SvarSletHah, eggplant is delicious!! Hope you like it :)
SletHvor ser det bare lækkert ud!
SvarSletTusind tak :)
Slet