Ha' en rigtig dejlig dag, vi vil nyde den som ægte fødselsdagsbørn (selvom vi nu er 23) :-)
Ingredienser (24 rundstykker):
50 gram gær
10 dl vand
500 gram hytteost
1 dl hørfrø
1 dl solsikkekerner
2 tsk honning
2 tsk salt
240 gram speltflager
1,2 kg hvedemel
Pynt: Sesamfrø og hørfrø
- Smuldr gæren og gør den ud med 1/4 af det kolde vand
- Tilsæt resten af vand, hytteost, hørfrø, solsikkekerner, honning og salt
- Rør speltflager og mel i - gem lidt mel og ælt dejen kraftigt i 7-10 minutter
- Lad dejen hæve tildækket i ca. 40 minutter (den kan godt være lidt klistret)
- Vend dejen rundt på et meldrysset bord uden at ælte den
- Del dejen i 24 lige store stykker og læg den på en bageplade
- Dæk dem med film og kom dem i køleskabet natten over
- Tænd ovnen på 250 grader og tag bollerne ud af køleskabet. Pensl rundstykkerne med vand og drys med sesam- og hørfrø
- Sænk temperaturen i ovnen til 225 grader og bag rundstykkerne her i 15 min (tjek om de lyder hule når man banker på dem)
- Christine og Laura
Læs mere »
Kæmpe dobbelt HURRAAAA FOR JER! Super hyggeligt med brunch og saftig opskrift! Glæder mig at se hvad I nu har fundet på. Ha en rigtig rigtig smuk dag, solen skinner også her for jer!
SvarSletMange mange tak! Vi havde en super dag :) I skal nok få alt hvad vi lavede at se ;) Hehe
SletStort tillykke til Jer begge... lækkert lækkert brunch bord...
SvarSletTusind tak :) :)
SletEt kæmpe tillykke med fødelsdagen. Er lidt misundelig på jeres brunchbord, det ser vildt lækkert ud!
SvarSletMange tak! Hehe, gæsterne synes heldigvis også at det var lækkert :)!
SletYai! Stort tillykke med fødselsdagen til jer begge og tak for en dejlig blog :)
SvarSletTusind tak Rikke - kan se du selv er mor til tvillinger, sjovt ;-)!
Slet