torsdag den 26. juli 2012

PIZZA MED RICOTTA, BROCCOLI OG GRÆSKAR


Jeg er lige ved at tro at jeg har fundet min nye yndlingspizza. Jo kombinationen lyder underlig, og da dem jeg bor med hernede spurgte hvad jeg lavede, sagde de som det første at den kombination havde de godt nok aldrig hørt om. Jeg elsker pizza og hver ny variation må prøves!! Det er jo vinter hernede nu, så der er godt med vintergrøntsager, f.eks. som græskar og derfor den bedste mulighed for at prøve. Jeg har faktisk aldrig før smagt græskar, pånær i pumpkin bread, men det smager faktisk helt okay (også ukogt) En lidt sød smag og lidt henimod squash. Græskarret blev skåret i så tynde skiver, at det ikke var nødvendigt at tilberede inden det kom på pizzaen. Dog blev broccolien lige kogt hurtigt (3-4 min) inden de blev drysset ovenpå græskaren og ricottaen. Efter bagning blev der drysset med blandet salat. Dejen blev lavet på slump med hvedemel, vand, fuldkornshvedemel, tørgær, rugmel, lidt olie og salt. Det er umuligt at holde styr på mængderne da der ikke rigtig er noget at måle med, men heldigvis blev resultatet rigtig godt. Som skrevet i sidste indlæg skal portionerne helst være store og af denne grund, blev der da lige lavet en extra pizza mere hvor der på den ene side kom en tomat/tunblanding og på den anden en masse grøntsager. Alle variationerne er ikke prøvet endnu, men ligger godt placeret i fryseren - og jeg glæder mig :-)!


Ingredienser (2 store pizzaer)
Pizzadej: Jeg havde 6 dl. vand i som væske. Mængden af mel blev justeret ift. hvornår dejen havde en fin fast konsistens.

Fyld:
Pizza 1
100 g. græskar
1 broccoli
1 1/2 dl. ricotta
Salat blade

Pizza 2
Tun blanding lavet af hakkedetomater, tomatpuré, grønpeber, tun og løg. Herover blev der drysset med lidt forårsløg og svampe
På den anden halvdel en masse grøntsager: Lidt græskar, svampe, rødpeber, løg og forårsløg 

  1. Pizza 1: Smør ricotta på den udrullede pizzadej. Skær græskaren i tyndeskiver og kog imens broccolien i 3-4 min. Drys græskar over ricottaen og put tilsidst broccoli ovenpå. 
  2. Pizza 2: Smør tomatsauce på den ene halvdel og tunblandingen på den anden. På tomatsaucen puttes derefter alle grøntsagerne, og er drysses med lidt på tunblandingen. 
  3. Bag pizzaerne i ovnen ved 230 grader i ca. 20 min. Hvis de er inde samme tid skal de muligvis have lidt længere og så byt om på dem halvvejs.

- Christine
Læs mere »

6 kommentarer:

  1. Den kombination lyder da bare som et vinder! Og det er da virkelig en fryd for øjet, det må være en nr. Sydney Special :-) tak for inspirationen

    SvarSlet
    Svar
    1. Den var bare fantastisk :) Lige til en solrig aften! Det er nemlig nr. Sydney Special, og bestemt ikke sidste gang den er blevet lavet :)

      Slet
  2. Mums hvor ser det bare lækkert ud :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Natacha. Tusind tak, den var så lækker! Klart et forsøg hver! :)

      Slet
  3. Det lyder rigtig lækkert!! Den græskar du bruger, tror du det er noget man kan finde i DK også? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det er et godt spørgsmål, den jeg købte lignede nu dem man køber til halloween, og det er vel også spise græskar, så hvis man skærer lidt i tynde skiver skulle det gerne være det samme :) - håber jeg hvert fald ;)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...