lørdag den 14. juli 2012

MACARONS FORSØG 1+2

Faktisk passer det ikke helt er det er forsøg 1 og 2. Det er ved at være noget tid siden Christine og jeg prøvede at lave macarons for første gang. De blev simpelthen så grimme og dårlige at vi smed dem allesammen ud! Da vi for lidt tid siden fik en pakke fra Dr. Oetker med mandelmel, var tiden kommet til at prøve igen. Maja's opskrift på de flotteste macarons blev fulgt, dog lavede jeg halv portion, da jeg var lidt i tvivl om hvor mange macarons jeg ville ende med (har senere læst at det må man IKKE gøre, så det er måske en af grundene til at det gik galt). I mellem kom jeg lidt hyldeblomstcreme. Jeg blev ikke helt tilfreds med dette forsøg, da det man kalder "foden" kom til at ligge omkring min top - meget mystisk, og jeg forstår faktisk ikke helt hvorfor det skete! :-) Det lignede at de hævede fint i starten og så pludselig lå det hele bare omkring dem i stedet - ØV! Jeg ville prøve at lave så flotte macarons som man kan finde på Majas blog, chocolat, og derfor var jeg ikke færdig med at prøve endnu - tænker øvelser må gøre mester!? Dagen efter blev det allerede til 2. forsøg, denne gang med en anden opskrift, da jeg lavede dem ude på arbejdet - så det blev fra en fransk macaron-bog. Macarons'ne var stadig ikke som jeg ville have dem, de var hævet lidt, men havde stadig slet ikke nogen fod! Her kom jeg en chokoladecreme i, der egentlig bare består af flomelis, smør og kakaopulver. Til begge forsøg skal det siges, at der intet er galt med smagen af macarons'ne - de er super lækre, det er kun udseendet der er noget galt med! Håber jeg kan få nogen fif fra jer til at lave flotte macarons??

Forsøg 1
Ingredienser (giver ca. 15 stk):
Inspiration: chocolat
65 gram mandelmel
112 gram flormelis
1 1/2 æggehvider
32 gram sukker

Fyld: Hyldeblomstcreme
 1. Pisk æggehviderne næsten stive. Når de er ved at være stive tilsættes sukkeret lidt ad gangen - stop når der dannes blivende toppe
 2. Bland mandelmel og flormelis i en skål og si det i æggehvide-blandingen, mens der stadig piskes lidt
 3. Kom blandingen i en sprøjtepose og lav små cirkler på et stykke bagepapir (jeg brugte et lille glas til at lave en cirkel, så synes jeg det var nemmere at få dem lige store)
 4. Lad dem tørre i ca. 20 min og bag dem ved 160 grader i ca. 12 minutter
 5. Kom bagepapiret med de bagte makroner på et bord/bageplade der har lidt vand på sig - så er det nemmere at få makronerne af. I mens laves cremen
 6. Hyldeblomstcreme: Bland 25 gram smør med 100 gram flormelis og koncentreret hyldeblomstsaft. Smag til ift. hvor kraftig smagen af hyld skal være
 7. Kom hyldeblomstcremen imellem to bagte bunde

Forsøg 2
Ingredienser (giver 15-20 stk):
100 gram flormelis
100 gram mandelmel
2 x 40 gram æggehvide
100 gram sukker
4 cl vand

Fyld: Kakaocreme
 1. Varm vand og sukker op i en gryde til det er 110 grader
 2. Pisk 40 gram æggehvide stive i en skål og hæld siruppen i langsomt mens der stadig piskes
 3. Bland mandelmel med flormelis til en ensartet masse. Pisk dette sammen med 40 gram æggehvide - hvis man vil have noget farve i skal dette gøres i denne skål
 4. Vend de to blandinger sammen forsigtigt og kom massen i en sprøjtepose. Sprøjt ud i små cirkler på en bageplade med bagepapir.
 5. Lad dem stå i 1 time - bank evt. under pladen, så der ikke kommer for mange luftbobler i makronerne
 6. Bag dem i 15 min ved 145 grader. Når de er færdige tages bagepapiret over på en nye bageplade, hvorpå der er lidt vand (et fif der stod i bogen, så makronerne lettere kommer af). Lad makronerne køle af og lav cremen der skal i dem imens.
 7. Kakaocremen: Bland 50 gram smør med 40 gram flomelis og 1-2 spsk kakaopulver
 8. Læg chokoladen cremen mellem to makronbunde

- Laura
Ps. Husk at I kan følge os på bloglovin' :-)!

Læs mere »

8 kommentarer:

 1. Jeg synes de ser rigtig gode ud! Har ikke selv prøvet at lave dem selv, så har desværre ikke noget fif til udseendet :-)!

  Hilsen Freja

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange tak for det Freja :-)! God søndag!

   Slet
 2. De ser virkelig lækre ud! ;-)
  Jeg har læst mig til, at hvis æggehviderne ikke piskes stive nok, eller overarbejdes når de vendes i resten af massen, beholder macaronsne ikke formen, og falder sammen eller flyder ud. Det skete i hvert fald for mig første gang jeg lavede dem, og da jeg 2. gang var mere opmærksom på hviderne, blev macaronsne rigtig fine med fod og det hele ;-)

  Du kan se dem her; lesquatresaisonsblog.blogspot.dk/2012/07/macarons-med-karamel-chokolade-og.html

  // Anne

  SvarSlet
  Svar
  1. Mange mange tak for tip Anne, det må næsten være det der er gået galt, hehe! Bliver simpelthen nød til at lave dem snarest igen - 3. gang må være lykkens gang :)
   Dine ser rigtig flotte ud!

   Slet
 3. I er så søde! :) Øvelse gør helt sikkert mester! Jeg tror på 3. gang! Ellers kommer jeg forbi, og så laver vi macarons sammen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Du fortjener uendelig ros for dine fine macarons, Maja! :) Hehe, jeg håber du har ret!
   God uge til dig og kæresten (når han er kommet hjem)!

   Slet
 4. http://www.lofoloco.dk/

  Ham her laver nogle helt vildt fine nogen med meget grundige instrukser. Tror I også kan bruge siden :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for linket Tina, det ser ud som noget jeg kan bruge :-)!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...