Forsøg 1
Ingredienser (giver ca. 15 stk):
Inspiration: chocolat
65 gram mandelmel
112 gram flormelis
1 1/2 æggehvider
32 gram sukker
Fyld: Hyldeblomstcreme
- Pisk æggehviderne næsten stive. Når de er ved at være stive tilsættes sukkeret lidt ad gangen - stop når der dannes blivende toppe
- Bland mandelmel og flormelis i en skål og si det i æggehvide-blandingen, mens der stadig piskes lidt
- Kom blandingen i en sprøjtepose og lav små cirkler på et stykke bagepapir (jeg brugte et lille glas til at lave en cirkel, så synes jeg det var nemmere at få dem lige store)
- Lad dem tørre i ca. 20 min og bag dem ved 160 grader i ca. 12 minutter
- Kom bagepapiret med de bagte makroner på et bord/bageplade der har lidt vand på sig - så er det nemmere at få makronerne af. I mens laves cremen
- Hyldeblomstcreme: Bland 25 gram smør med 100 gram flormelis og koncentreret hyldeblomstsaft. Smag til ift. hvor kraftig smagen af hyld skal være
- Kom hyldeblomstcremen imellem to bagte bunde
Forsøg 2
Ingredienser (giver 15-20 stk):
100 gram flormelis
100 gram mandelmel
2 x 40 gram æggehvide
100 gram sukker
4 cl vand
Fyld: Kakaocreme
- Varm vand og sukker op i en gryde til det er 110 grader
- Pisk 40 gram æggehvide stive i en skål og hæld siruppen i langsomt mens der stadig piskes
- Bland mandelmel med flormelis til en ensartet masse. Pisk dette sammen med 40 gram æggehvide - hvis man vil have noget farve i skal dette gøres i denne skål
- Vend de to blandinger sammen forsigtigt og kom massen i en sprøjtepose. Sprøjt ud i små cirkler på en bageplade med bagepapir.
- Lad dem stå i 1 time - bank evt. under pladen, så der ikke kommer for mange luftbobler i makronerne
- Bag dem i 15 min ved 145 grader. Når de er færdige tages bagepapiret over på en nye bageplade, hvorpå der er lidt vand (et fif der stod i bogen, så makronerne lettere kommer af). Lad makronerne køle af og lav cremen der skal i dem imens.
- Kakaocremen: Bland 50 gram smør med 40 gram flomelis og 1-2 spsk kakaopulver
- Læg chokoladen cremen mellem to makronbunde
- Laura
Ps.
Jeg synes de ser rigtig gode ud! Har ikke selv prøvet at lave dem selv, så har desværre ikke noget fif til udseendet :-)!
SvarSletHilsen Freja
Mange tak for det Freja :-)! God søndag!
SletDe ser virkelig lækre ud! ;-)
SvarSletJeg har læst mig til, at hvis æggehviderne ikke piskes stive nok, eller overarbejdes når de vendes i resten af massen, beholder macaronsne ikke formen, og falder sammen eller flyder ud. Det skete i hvert fald for mig første gang jeg lavede dem, og da jeg 2. gang var mere opmærksom på hviderne, blev macaronsne rigtig fine med fod og det hele ;-)
Du kan se dem her; lesquatresaisonsblog.blogspot.dk/2012/07/macarons-med-karamel-chokolade-og.html
// Anne
Mange mange tak for tip Anne, det må næsten være det der er gået galt, hehe! Bliver simpelthen nød til at lave dem snarest igen - 3. gang må være lykkens gang :)
SletDine ser rigtig flotte ud!
I er så søde! :) Øvelse gør helt sikkert mester! Jeg tror på 3. gang! Ellers kommer jeg forbi, og så laver vi macarons sammen :)
SvarSletDu fortjener uendelig ros for dine fine macarons, Maja! :) Hehe, jeg håber du har ret!
SletGod uge til dig og kæresten (når han er kommet hjem)!
http://www.lofoloco.dk/
SvarSletHam her laver nogle helt vildt fine nogen med meget grundige instrukser. Tror I også kan bruge siden :)
Tusind tak for linket Tina, det ser ud som noget jeg kan bruge :-)!
Slet