mandag den 13. februar 2012

BOLLER MED RØD PEBER OG CHILI

Vi var på arbejde i weekenden, og var så heldige at få en klat dej med hjem. De bager det lækreste brød, og her blev det til et brød med rød peber og chili. Af dejen lavede vi boller som vi forestiller os skal bruges som tilbehør. Smagen af rød peber er alligevel så skarp at det måske er en lidt for vild morgenmadsbolle. Derudover giver den røde peber også bollerne en lidt mere rødlig/orange farve, hvilket gør brødet lidt mere spændende til en salat.

- Laura og Christine

Ingredienser til boller (ca. 15):
0,5 l. vand
1/2 pk. gær
1 rød peber
Lidt hakket chili
0,3 dl. olie
1-2 tsk. salt
800 g. mel
Skal smøres med saltvand

Rør gæren ud i vandet, tilsæt olie og salt samt den hakkede røde peber og chili. Tilsæt melen lidt af gangen og få det æltet godt ind i dejen. Lad den hæve 1 par timer på køl. Slå brødet eller bollerne op, og lad dem hæve en halv times tid (gerne længere). Pensl dem med saltvand og bag dem ved 200 grader i et kvarter. Hvis det er et brød, skal det nok have lidt længere.

Søndag havde vi virkelig store bagedag, og udover disse boller, blev der også bagt müsli og rugboller.

- Laura og Christine
Læs mere »

5 kommentarer:

  1. Kasper Mølgaard Jensen10:40 PM, februar 13, 2012

    Det lyder vildt lækkert!

    SvarSlet
  2. De ser vildt lækre ud, dem vil jeg prøve at lave i dag :-) jeg har dog ligre et par spøegsmål
    er det tørret eller frisk chili?
    og hvad er det for noget saltvand? er det noget i selv laver?

    Vh Julie

    SvarSlet
    Svar
    1. Det er friskt chili, der er blevet hakket :-)! Salt vandet er bare noget du selv laver ved at blande salt og vand - du kan smage det til så du synes smagen af salt er god!
      Håbe du kan lide dem, Julie!

      Slet
    2. De var super lækre, rigtig bløde og luftige. mums! :-)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...