søndag den 25. november 2012

SPRØDE ÆBLECHIPS

I går var der en måned til jul, og jeg er så småt ved at komme i julestemning. Adventskransen er blevt lavet, så den er klar til på søndag. Disse æblechip synes jeg er ret julet, specielt hvis man tilsætter lidt kanel. Kanel er bare et ægte julekrydderi! Jeg har før prøvet at lave bagte æbler, men synes ikke de blev så sprøde, som jeg gerne vil have dem - det var lidt som at bide i et stykke gummi. Da jeg var på arbejde onsdag aften, var æblechips en del af pynten til desserten, og de var super sprøde og gode! Jeg fik opskriften (dog ikke skrevet ned) og gik hjem og prøvede at lave dem allerede dagen efter. Jeg tror tricket til at æblerne bliver sprøde, er at de skal dyppes i en sukkerlage. Mine æblechips er allerede spist og jeg skal have lavet nogle flere i dag - måske du også skal prøve?! :-)Ingredienser:
2 æbler
1/2 dl sukker
1/2 dl vand
lidt kanel
 1. Skær æblerne i tynde skiver (pas på de ikke bliver ALT for tynde)
 2. Opløs sukker i en gryde med vand 
 3. Læg æbleskiverne i gryden lidt ad gangen og lad dem blive der til de er bløde i det (ca. 2-3 minutter)
 4. Kom æbleskiverne på en bageplade med bagepapir
 5. Drys med lidt kanel hvis du har lyst
 6. Bag skiverne i 2-2 1/2 time ved 110 grader (over undervarme). Tag dem ud inden de bliver for mørke og brændte. Lad dem stå lidt og køle af - de bliver først sprøde når de er kølet helt af. Hvis de alligevel ikke virker helt sprøde, så kom dem i ovnen igen i ca. 10 min
OBS det er muligt at skiverne slet ikke er færdige efter 2 1/2 time, fortsæt bare med at give dem tid i ovnen til de er færdige. Det afhænger af hvor tykke de er blevet skåret

- Laura
Follow Twin Food
Læs mere »

6 kommentarer:

 1. Jeg elsker æblechips og har gerne villet prøve at lave dem selv nu jeg har fået en ordentlig ovn, så jeg skal helt klart prøve dem!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det lyder godt! Jeg synes de er så lækre når de er sprøde! :)

   Slet
 2. Åh jeg må snart lave æblechips også. Jeg kan iøvrigt anbefale at lave sprøde pærechips også. De smager som det skønneste slik!

  SvarSlet
  Svar
  1. Mmh, pærechips lyder også som noget lige for mig, mums!

   Slet
 3. Lyder dejligt. Har overvejet at lave sådanne sunde snacks i lidt tid. Måske det sker i ugens løb :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det synes jeg da helt sikkert ;-)! håber du kan lide dem!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...