søndag den 1. april 2012

SYLTEDE KUMQUATS OG KUMQUAT SIRUP

I forrige uge var vi på torvet, på ingerslev boulevard, for at lede efter et nyt frugt-træ. For 2 år siden, lige da vi flyttede ind i lejligheden, fik vi et meget flot orange-frugt-træ af vores veninde. I 2 år pyntede det i vores stue og det blev ved med at blomstre. Desværre kom Laura til at drukne det for en måneds tid siden - på en eller anden måde havde det fået for meget vand og det døde. Vi måtte derfor på jagt efter et nyt. Vi endte med at købe et kumquat træ til 125 kr, super billigt og så var det rigtig fint med en masser frugter på træet. De små fine kumquat-frugter kan spises, og vi ville prøve at lave noget med dem. Det blev til syltede kumquats og en kumquat sirup. Kumquats kan fx kommes på morgenmad, både syltede eller helt friske og derudover kan de også bruges i salater eller kager. Siruppen havde vi tænkt at bruge til morgenmad, smoothies eller kager :-)


Ingredienser til syltede kumquats + sirup (giver et lille glas syltede kumquats + 1 glas sirup):
ca. 100 gram kumquats
2 dl vand
2,5 dl sukker
1 vanilje stang

Skær kumquats i ønsket størrelse, sørg for at få de store kerner ud af de små frugter, da de godt kan være ret bitre. I en gryde bringes vand og sukker i kog - her tilsættes også vaniljestangen. Lad det koge i ca. 5 min og tilsæt de skårede kumquats - lad massen simre i 10 min.

Efter de 10 minutter sies kumquats'ne fra ved at hælde massen over en si. Siruppen hældes tilbage i gryden, og her koges den i yderligere 5 min, for at blive kogt lidt mere ind.
Tag kumquats'ne i et glas og hæld lidt at siruppen udover. Hæld den resterende sirup i andre glas.

- Christine og Laura
Læs mere »

2 kommentarer:

 1. Det var da billigt for et kumquattræ. Da jeg flyttede ind i min lejlighed købte jeg også et citrontræ. Jeg nåede desværre aldrig at få frugter på det, og endte vist også med at drukne det :( Så nu holder jeg mig til at dyrke chilier i vindueskammen.

  Tror bestemt, at jeg vil sylte nogle kumquats og bruge som topping på f.eks. en ymerfromage. Det kunne da være enormt lækkert.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, vi synes også, at det var ret billigt! Vi er spændte på at se hvor længe det holder ;-). Chilier virker også små en rigtig god idé at dyrke, vi prøvede sidste år - men det gik ikke rigtig godt (måske vi faktisk glemte at vande denne!) Tror de syltede kumquats vil gøre det rigtig godt på noget ymer - godt tip'!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...