fredag den 6. april 2012

NUTELLA MED HASSELNØDDER

Nutella er en slags smørepålæg, som virkelig er nemt at lave selv. Da vi boede hjemme lavede vores mor det engang i mellem. Vi er egentlig ikke vokset op med nutella, vi har dog altid haft pålægschokolade. Selvom det ikke er noget vi er vokset op med, synes vi det er en rigtig lækker ting! På en hjemmebagt lun bolle er det virkelig godt. Denne her nutella er lavet ud af chokolade, fløde, smør, appelsin skal og ristede hasselnødder. Man kan selvfølgelig selv bestemme om man vil have nødder og/eller appelsin skal i. Andet ville helt sikkert også være en mulighed, fx pistacienødder. Vi kan godt lide at der er nødder i, da det gør den ekstra grov. Det er en rigtig lækker nutella, som er kraftigere i smagen end normal nutella - så man behøver ikke at komme så meget på brødet! Den kan holde sig i køleskabet i ca. 2 uger - selvom den nok er væk før ;-)

Ingredienser til nutella (giver 2 mellem glas):
2 1/2 dl piskefløde
125 gram mælkechokolade, finthakket
125 gram mørk chokolade, finthakket
50 gram blødt smør
1 tsk usprøjtet appelsinskal
1 dl hakkede ristede hasselnødder

Først opvarmes fløden i en gryde. Tag gryden af lige inden fløden begynder at koge. Hæld den varme fløde over den hakkede chokolade og pisk det hele indtil chokoladen er rørt jævn i fløde. Tilsæt det bløde smør og rør også dette ud i massen sammen med appelsinskal og hakkede hasselnødder.
Kom nutellaen i et glas og opbevar det i køleskabet. Selvom nutellaen står i køleskabet, bliver den ikke vildt hård. Man kan derfor nøjes med at tage den ud, lige inden man skal bruge den :-)

Vi håber i nyder påsken!
- Christine og Laura
Læs mere »

2 kommentarer:

  1. Det ser jo fristende, syndigt og himmelsk ud på samme tid! MUMS!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marian. Du kan tro at det også smager godt! Nu har vi spist det på en hjemmelavet bolle her til morgen - det er bare godt! ;-) God dag!

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...