mandag den 2. april 2012

MAZARINKAGE MED CHOKOLADE GANACHE

Når vi skal hjem til vores forældre at spise, tilbyder vi ofte at tage lidt lækkert med til kaffen. Vi elsker at eksperimenterer med nye kager, så det er en god undskyldning til at få lov til at gøre det ;-) Denne gang skulle det selvfølgelig også være noget nyt, som vi ikke havde prøvet at lave før. Det blev til en super svampet mazarinkage med chokolade ganache. Som et lille alternativ til al den smør der ofte skal i kager, erstattede vi en del af denne med æblemos. Vi (og familien) kunne faktisk ikke smage  forskel, udover at den måske var mindre "tung" at spise, hvilket jo kun er positivt. Vi er ikke imod at spise ordentlig kage (og gør det også), når den laves, men vi finder alligevel sommetider på alternativer, så det ikke bliver helt så fedt :-) På toppen kom vi hakkede pistacienødder. Til kagen prøvede vi også de syltede kumquats, og det var faktisk slet ikke så dårligt. Kagen blev lige som vi ville have den, svampet og fugtig - på ingen måde tør. Det er helt sikkert ikke sidste gang, at denne kage bliver lavet, da den udover at være lækker også var meget nem at lave! Perfekt som dessert og til en lækker kop kaffe :-)

Ingredienser til mazarinkage (1 springform):
4 æg
150 gram smør
250 gram æblemos
400 gram marcipan
350 gram sukker
90 gram mel
1 tsk vaniljesukker

Start med at riv marcipanen. Pisk marcipanen med smør og sukker indtil massen er ensartet - det kan godt tage lidt tid, men det gør, at der ikke kommer nogen klumper i kagen. Rør forsigtigt et æg i ad gangen. Når æggene er rørt ud sigtes mel og vaniljesukker i - dette røres også forsigtigt i dejen.

Kom dejen i en smurt springform med bagepapir. Bag den i ovnen i ved 165 grader i ca. 1 time.
I mens kagen er i ovnen, kan chokolade ganachen laves, opskriften findes her - det er samme mængde der er blevet lavet, som til jordbærtærten. Når kagen tages ud af ovnen, vil den helt sikkert 'blevre', det betyder ikke at den har fået for lidt! Tag den ud og lad den køle af - så er den tilpas svampet!

Fordel chokolade ganachen over kagen og drys med hakkede pistacienødder.

Det blev også til en minitærte, hvor vi pyntede med den syltede kumquats!

- Christine og Laura
Læs mere »

2 kommentarer:

 1. Hold nu op den ser lækker ud! :) lækker lækker!
  Kh. Maria/madgladmad

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maria. Du kan tro den også var lækker! Såå svampet! :-)
   God dag!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...