lørdag den 14. april 2012

CHOKOLADE TRØFLER

Disse chokolade trøfler kræver 2 ingredienser og er derfor ultra nemme at lave! Hvis I ikke havde gættet det er den ene ingrediens chokolade, og den anden er mælk. Tøflerne blev egentlig lavet, fordi Laura endte med at skylde et påskeæg væk. En snedig person har luret på bloggens påskeæg og synes de så gode ud :-). Derfor skulle det skyldte påskeæg da også laves selv. Efter massen med den smeltede chokolade og mælk var stivnet, blev de dyppet i smeltet chokolade og derefter rullet i kakaopulver. Hvis man vil gøre det nemmere for sig selv, kan man undlade at dyppe dem i chokolade - kuglerne skal bare være fedtede nok til at kakaoen sidder fast. De egner sig super godt til en god kop the eller kaffe - både eftermiddagskaffe og aftenkaffe ;-) De ville også fungere godt som konfekt til jul. Vi vil helt sikkert prøve at eksperimentere lidt mere med disse kugler og evt. komme lidt lakridssirup i massen næste gang vi laver dem.

Ingredienser til små trøfler (giver ca. 30 små trøfler):
3/4 dl sødmælk (english: 1/3 cup)
200 gram lys chokolade

Smelt chokoladen (til ca. 45 grader) og bland den godt sammen med mælken. Stil blandingen på køl natten over tildækket med film. Form massen til kugler og vend dem i smeltet chokolade og smid dem direkte over i kakaopulver. Vi penslede den chokolade på, da vi synes det var nemmere :-) Vend kuglerne rundt i kakaoen, så de er helt dækket af kakao.

Hvis massen er meget fedtet når den kommer ud af køleskabet, kan man smelte lidt mere chokolade og vende dette i massen. Derefter skal den på køl igen. Hvis den slet ikke er til at forme, skal den bare stå lidt ude ved stuetemperatur :-)


- Christine og Laura
Læs mere »

2 kommentarer:

  1. Mums... de SKAL bare prøves... Holder fødselsdag for mig og min datter på lørdag, så der må vi hellere få lavet nogen til gæsterne ;-)

    SvarSlet
    Svar
    1. God idé ;-) Husk at massen helst skal på køl dagen inden! God fornøjelse :-)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...