onsdag den 29. februar 2012

GRILLEDE GRØNNE BØNNER MED PARMESAN

Grillede bønner med revet parmesan er virkelig en nem måde at lave grønne bønner der smager godt! Nogle gange synes vi, at kogte grønne bønner godt kan være lidt kedelige, og valgte derfor at prøve et andet alternativ. Det blev til disse bønner, som vi har bagt i ovnen i ca. 10 min. Mens bønnerne stadig er varme rev vi lidt parmesan ost over og lidt citronsaft. Inden bønnerne kom i ovnen, havde vi lavet en meget nem marinade ud af bare knust chili/hvidløg pasta og olie - som vi dryssede over sammen med salt.
De kan serveres som tilbehør til en kød-ret, eller laves til en salat med f.eks. lidt feta, granatæble og en balsamico dressings - eller som en snack, mums!

- Laura og Christine

Læs mere »

tirsdag den 28. februar 2012

VEGGIE BURGER

Da vi den anden dag lavede quinoa kager, blev der lidt til overs som vi smed i fryseren. I går fik vi burgere, og da der var et par burgerboller, som ikke blev spist - passede det perfekt at lave burger med quinoa kager til aftensmad. Vi elsker at kombinere rester til opfindsomme retter, så der ikke er noget spild! Udover quinoa kagen, kom vi agurk, friske spinatblande, tomat og artiskokker i burgeren - super lækkert! Som dip havde vi lavet hjemmelavet chili-mayo, og derudover kom vi lidt ketchup i. Hvis man ikke har lyst til kød, er det et lækkert alternativ, der mætter og stadig smager hamrende godt! Oven på quinoa kagen, havde vi puttet en skive goudaost, som bare gjorde burgeren helt perfekt :-) Alle lækkerierne kom i en hjemmelavet burgerbolle!

- Christine og Laura
Læs mere »

mandag den 27. februar 2012

ÆBLE/RØDBEDE/GULERODS JUICE

Hjemmelavet juice er bare så lækkert. Specielt fordi man bare kan blande alle mulige lækre grøntsager og få en juice, som virkelig smager godt. Forrige sommer købte vi en juice maskine og får den desværre ikke brugt så meget, som vi gerne ville. Når den ikke lige står fremme på køkkenbordet, kan man godt nogle gange glemme at man har den :-). Det tager faktisk heller ikke særlig lang tid, at lave juicen når man har en juice maskine. I denne juice har jeg valgt at komme æble, rødbede, gulerødder og citron. Den kan drikkes når som helst på dagen, jeg drak den som en morgenmad - en rigtig god måde, at starte dagen på! Vi bruger vores maskine mere om sommeren, hvor der er dejligt med en hjemmelavet kold juice til det (forhåbentlig) varme vejr!

- Laura

Læs mere »

søndag den 26. februar 2012

DEN BEDSTE CHILI

Dette er den bedste chili man selv kan lave - synes vi hvert fald :-). Vi har døbt den "Glenn's Chili", da det er vores onkel fra USA opskriften kommer fra. Efter gymnasiet boede vi ved vores moster og onkel i tre måneder. De bor i Oregon i USA. Da vi første gang fik serveret denne ret, vidste vi, at det helt sikkert var en opskrift, der skulle med hjem. Chili eller chili con carne er en lækker ret til de lidt koldere dage, som selvom den er rigtig lækker, faktisk er ret simpel. Vi serverer altid vores til ris med creme fraiche og revet ost på toppen - MUMS! Man kan nemt lave en stor portion af denne ret, og så bare fryse den ned. Jo længere den står og simre, jo bedre bliver den.

- Christine og Laura

Læs mere »

lørdag den 25. februar 2012

QUINOA KAGER MED AUBERGINE DIP

Vi har siden vi sidst fik quinoa haft lyst til at prøve det igen! Det blev med disse sjove quinoa kager, der faktisk er forholdsvis enkle at lave. Den kogte quinoa blev blandet med lidt creme fraise, chili, gulerødder, paprika, oregano, hvidløg og frisk hakket basilikum. Kagerne er nemme at forme og skulle steges på panden, til de var gylden brune på begge sider. De var lækre og gode som tilbehør til en lækker kødret. Vi serverede dem som hovedret sammen med en lækker aubergine dip. Der var lavet af blendet aubergine kød, blandet med rødløg og lidt philadelphia. En dip der sagtens kan bruges til hvad som helst :-)

- Laura og Christine

Læs mere »

fredag den 24. februar 2012

TÆRTE MED CHERRY TOMATER, ARTISKOKKER OG OLIVEN

I forgårs fik vi et nyt omgang "Spis Bedre", som vi fast får hver måned. I bladet var der en opskrift på en lækker tærte, og det gik op for os, at det faktisk er længe siden vi har fået tærte. Vi elsker tærte, så i går aftes blev det til tærte :-) Det blev med inspiration fra Spis Bedre bladet, dog med lidt ændringer. På tærten kom vi cherry tomater, gode sorte oliven og artiskok hjerter. På toppen puttede vi lidt friskt mozzarella.  Dejen lavede vi som sædvanligvis ud fra Maizenas grovtærtedej, da vi synes den er rigtig god. Tærten blev rigtig god, det var specielt godt med artiskokhjerterne. Den kan fungere som hovedret i sig selv, men også sagtens som tilbehør.

- Christine og Laura

Læs mere »

torsdag den 23. februar 2012

OVNBAGT LAKS MED PESTO

I aftes var det fiske-aften og vi ville lave noget laks. Det blev til laksefileter smurt med pesto og chili/hvidløgs pasta serveret med fuldkornspasta og en sauce på madlavningsfløde, peber og forårsløg.  Retten tog ikke mere end 30 min, og mens laksen var i ovnen, blev saucen lavet klar. Meget nem og lækker ret, der sagtens kan bruges som fest måltid - så lækkert smagte det i hvert fald. Vi har før prøvet at lave laks med pesto og hytteost, som også klart kan anbefales. Riv evt. lidt citronskal over - det er også godt til fisk. Vi var heldige at denne laks blev tilberedt perfekt, det er ikke altid nemt ift. tykkelse på fileterne, men de her var super saftige. Så hvis jeres laks har nogenlunde samme størrelse så giv den 15 min. i en forvarmet 200 grader varm ovn.

- Laura og Christine

Læs mere »

onsdag den 22. februar 2012

HJEMMELAVET POMMES FRITES

Vi havde en pose kartofler liggende og ville prøve at bruge dem til hjemmelavede pommes frites. Det er faktisk ikke så svært. Vi valgte ikke at tilsætte så meget olie, og de smagte meget bedre end hvad man ellers kan finde som fastfood og i fryseposer. Det er en god idé at skære dem forholdsvis tynde så man får den bløde konsistens i midten med den sprøde kant. Serveres som tilbehør til et lækkert stykke kød eller hvad man lyster. Og gerne med en lækker chili-mayo som dyppelse.

- Laura og Christine

Læs mere »

tirsdag den 21. februar 2012

BLOG AWARD


WOW! Så blev det vores tur til at få æblet og modtage denne blog award. OG det er vi super glade for. Vi fik Det Røde Æble af Maiken, og vil gerne lege med :-). Når man får æblet, skal man gøre 3 ting: 1. Linke til den som man har modtaget awarden af og indsætte billedet med blogaward-billedet med æblet. 2. Give awarden videre til 5 andre bloggere. 3. Svare på nedestående spørgsmål.

Vi har valgt at give awarden videre til følgende 5 blogs, som vi håber vil lege med videre. Det er nogle blogs vi følger dagligt, de har været til god inspiration, og vi synes de fortjener et æble - tak for lækker mad og inspiration!


1. Hvorfor begyndte I at blogge?
Vi har altid elsket at lave og selvfølgelig spise god mad. Som små i 5.-6. klasse havde vi en maddag i ugen og eksperimenterede med mad vi lærte i hjemkundsskab. Siden vi selv er flyttet i lejlighed har vi fundet mere og mere inspiration ude, på restauranter, på andre blogs og i madblade. Det er sjovt at være sammen om at lave god mad og samtidig er det mere spændende at lave noget som andre også skal se. Vi fik i efteråret 2011 lyst til at dele vores mad og opskrifter med jer, og startede derfor med at blogge. Vi så flere forskellige lækre madblogs og tænkte at det kunne vi da også prøve! :-)

2. Hvilke blogs følger I?
Mange forskellige, både danske og udlanske. Vi finder rigtig meget inspiration på foodgawker og derigennem forskellige lækre blogs.

3. Favoritfarve(r)?
Hmm, den er svær. Vi har nok ikke én yndlingsfarve. En god farverig kombination er det bedste :-)

4. Favoritfilm?
Af en eller anden grund ser vi ikke særlig mange film. Hvis vi skal vælge et par stykker, er det nok "The Blind Side"og "Livet er Smukt".


5. Hvilke lande drømmer I om, at besøge og hvorfor?
Maldiverne. Det ligner simpelthen paradis. Hvis man søger på billeder af Maldiverne, ser det bare fuldstændig fantastisk ud. Et sted hvor man kan tage hen og virkelig koble af med lækre strande og lækkert mad.


- Christine og Laura
Læs mere »

mandag den 20. februar 2012

DUMPLINGS

Dumplings, hmm.... hvad er dumplings?? sådan havde jeg det lidt da jeg så navnet for første gang. Det lyder nuttet, og faktisk er de små poser man får lavet ud af dej også ret nuttede :-). Inde i posen kan man putte en masse lækre ting fx kød, kylling eller fisk. Jeg valgte at lave en blanding af hakket svinekød, porrer og snack peber. Dejen lavede jeg selv, og det var virkelig simpelt. Til dumplings'ne serverede jeg kun sød chilisauce, men man ville også sagtens kunne servere dem til suppe, ris eller pasta. En rigtig lækker og let ret at lave. Kan nemt bruges som en forret.

- Laura
Læs mere »

søndag den 19. februar 2012

KALVESCHNITZEL MED PESTO OG MOZZARELLA

Denne her ret var faktisk hovedretten til min valentines middag. Har før fået det serveret hos en veninde, hvor det bare var et kæmpe hit. Kalveschnitzlerne blev først banket flade, smurt med pesto og derefter rullet med mozzarella. Der skulle også have været friske grønne asparges i, men det kunne jeg desværre ikke finde. Er sikker på det også er muligt at komme andre ting i, f.eks. brie, emmentaler eller soltørrede tomater. Jeg serverede kalveschnitzlerne på en bagt mos af rødbede og kartoffel, også med opskrift fra en veninde. Derudover havde jeg nogle friske forårsløg, der hurtig blev kogt i lidt vand.
Sammen med stegte kammuslinger til forret og red velvet cupcakes til dessert, var det en super lækker middag :-)

- Christine

Læs mere »

lørdag den 18. februar 2012

STEGTE KAMMUSLINGER MED MANGO/AVOCADO SALSA

I tirsdags var det valentines aften og det var det selvfølgelig også i lejligheden. Jeg havde inviteret min kæreste op til en middag, hvor de her kammuslinger blev serveret som forret, sammen med lidt cava. Mums - det var lækkert! Jeg havde længe tænkt på hvad der skulle laves, og da jeg aldrig har prøvet at lave kammuslinger selv, blev det dét.
I salsaen blev der udover mango og avocado blandet lidt chili, frisk hakket basilikum, cherry tomater og lidt olie. Jeg kan godt lide den lidt grov og hakkede derfor ikke ingredienserne alt for fint. Det er en nem salsa, der sagtens kan bruges til en masse andet også. Sørg dog for at både mango og avocado er godt modne. Kammuslinger blev fundet på frost, og er bestemt ikke som de store flotte der findes ved fiskehandleren. Så ja køb dem hos fiskehandleren ;-) På toppen blev der drysset med lidt rødbede chips!

- Christine
Læs mere »

fredag den 17. februar 2012

CHOCOLATE CHIP COOKIES MED OREOS

Så er vi ved, at være på toppen igen. Jeg har længe siddet og kigget på opskriften til disse cookies, og da vi forleden dag var ude at handle, faldt jeg over mini oreos. Helt perfekt til cookies'ne, som egentlig skulle laves med normale oreos, men jeg ville lave dem mindre - og brugte derfor mini oreos i stedet. Det er en super nem opskrift, som man helt sikkert også bare vil kunne lave normale chocolate chip cookies med. Jeg kan virkelig godt lide oreos, og har slet ikke nogen stop-knap, når jeg først er begyndt at spise dem - derfor er de her cookies lige noget for mig. Jeg er sikker på at alle andre der også kan lide oreos, også vil elske disse :-)

- Laura

Læs mere »

torsdag den 16. februar 2012

SYGDOMS-SUPPE

Øv, øv, øv - vi ligger begge syg i vores senge, med sådan en rigtig omgang ondt i kroppen-feber-ondt i halsen-influenza-syg :-( Det er rigtig træls, men noget der bare skal have massere af slap af tid til at gå over. Det har vi bare desværre ikke. Christine er lige begyndt i praktik og føler ikke lige, at man kan ringe og melde sig syg, og Laura har obligatoriske timer på uni - de der ikke er obligatoriske bliver dog droppet. I aften har vi lige kunne overskue, at tage denne suppe ud af fryseren - som vi godt ved vi har vist jer før. Vi er sikre på, at den vil gøre det rigtig godt i forhold til vores hals. Den er så lækker og nem, at den fortjener et indlæg mere. Grunden til, at der ikke er blevet blogget så meget i ugen, skyldes også sygdom - vi skal nok vende stærkt tilbage når den er gået væk, vi tror og håber på at det går den rigtig vej nu :-)

Christine og Laura

Læs mere »

tirsdag den 14. februar 2012

RED VELVET CUPCAKES MED CREAM CHEESE FROSTING

I dag er det Valentines Day. Vi går egentlig ikke særlig meget op i dagen, men ser det som en god undskyldning, til at prøvet at lave red velvet cupcakes. Det er en slags kage, som vi ikke har prøvet at lave før, men vi synes den er så fin med den røde kagedej - som jo også egner sig usandsynligt godt til Valentines Day :-). Inspiration til opskriften kommer fra et spis bedre blad, hvor vi har erstattet nogle af ingredienserne med noget andet. På toppen af cupcakes'ne er der en super lækker cream cheese frosting, som både smager godt på kagen, men også uden kagen. På frostingen er der drysset med små røde hjerter, der er lavet ud af marcipan. I mange af opskrifterne bruger de rød frugtfarve til at give kagen dens farve, da vi ikke har lyst til, at putte det i kagen, bruger vi udelukkende rødbeder.

- Christine og Laura

Læs mere »

STJERNESKUD Á LA TWIN FOOD

I weekenden har vi været på arbejde, hvor vi blev inspireret til denne ret. Vi arbejder på en restaurant, hvor der bliver serveret gode danske retter. Alt fra en sildetallerken til stjerneskud til pariserbøf og æggekage. Hvis man er til gode tradtionelle danske retter, er det helt sikkert et sted, man skal besøge :-). Vi valgte at lave et lidt simplere stjerneskud end normalt. Den dampede- og stegte fiskefilet, lagde vi oven på et stykke rugbrød og på toppen kom vi rigeligt med rejer - vi elsker rejer, og har gjort det siden vi var helt små! Da vi ikke havde noget kaviar, kom det ikke på. For at gøre det lidt mere lækkert, lavede vi en dressing, som vi smurte på rugbrødet, og som vi også hældte udover rejerne. Det hele smagte virkelig godt sammen.

- Christine og Laura

Læs mere »

mandag den 13. februar 2012

BOLLER MED RØD PEBER OG CHILI

Vi var på arbejde i weekenden, og var så heldige at få en klat dej med hjem. De bager det lækreste brød, og her blev det til et brød med rød peber og chili. Af dejen lavede vi boller som vi forestiller os skal bruges som tilbehør. Smagen af rød peber er alligevel så skarp at det måske er en lidt for vild morgenmadsbolle. Derudover giver den røde peber også bollerne en lidt mere rødlig/orange farve, hvilket gør brødet lidt mere spændende til en salat.

- Laura og Christine

Læs mere »

søndag den 12. februar 2012

HUMMUS MED KARRY

Denne hummus er fra Skovmøllen. Hummus er en 'dip', som kan bruges til rigtig mange ting. Fx til en snack med agurker og gulerødder, eller i  en sandwich til madpakken. Det er nemt at lave og smager helt fantastisk. Denne hummus er lavet ud fra de 'almindelige' ingredienser til hummus, nemlig kikærter, olie, hvidløg salt og peber - udover disse kom der også karry i, som giver hummus'en en ekstra god smag. Hver gang vi spiser hummus, går det op for os, at det simpelthen er noget, som vi for sjældent har i vores køleskab - det må vi til at lave om på :-)

- Christine og Laura

Læs mere »

lørdag den 11. februar 2012

SORT PASTA MED CREMEFINE OG RØGET LAKS

I går skulle vi spise med vores veninde. Vi var alle enige om, at vi skulle have noget mad, der var nemt at lave - vi orkede ikke det helt store. Det blev til denne ret, som består af pasta med en cremefin sauce, hvori vi har rørt stegte svampe, forårsløg og peberfrugt. Vi toppede med lidt røget laks. Det var en virkelig lækker og nem ret, som man også sagtens kan servere, hvis man får gæster. Den sorte pasta havde vi liggende i skuffen, og synes at den skulle bruges til denne lejlighed. Vi var egentlig lidt spændte på om den smagte anderledes end normalt, men det synes vi ikke at den gjorde. Til retten serverede vi også et lækkert flute, som vi havde købt hos SchweizerBageriet - hvor vi også faldt over en flot chokoladekage til kun 9 kr.  (den var så billig fordi de kørte med et fødselsdagstilbud). Chokolade kagen tog vi til dessert sammen med en masse friskt frugt.

- Christine og Laura

Læs mere »

fredag den 10. februar 2012

LAKSEBURGER


Fisk er bare så lækkert - og ja noget vi helst skal have nok af. Vi elsker laks og fandt noget laksefars hvori vi rørte syltede agurker, pikantost, lidt fuldkornshvedemel, løg og lidt krydderier. Det syrlige fra agurkerne er rigtig godt sammen med fisken. Det er nemt at købe klar fiskefars og selv blande sine ingredienser i, hvis man ønsker en afveksling. En rigtig nem fars, der blev til en lækker laksebøf. Sammen med tomat, agurk, løg og friske spinatblade blev bøffen puttet i en burgerbolle, hvor vi havde erstattet durummel med kamut-fuldkornsmel - det gjorde dem bare så gode!

- Laura og Christine


Læs mere »

torsdag den 9. februar 2012

SPINAT/RICOTTA BOLLER I TOMATSAUCE

Vi havde tirsdag aften madklub med vores veninder, hvor vi lavede denne ret. Det var lidt et eksperiment, da vi i et blad havde set de her spinat/ricotta boller og selv ville prøve at tilsætte hakket svine/kalvekød. Resultatet blev faktisk rigtig godt. Der skal lidt mel i dejen for at holde på formen, da de ellers smuldre helt fra hinanden. Tomatsaucen er nem at lave, mest bestående af hakkede tomater og tomatpuré piftet op med lidt squash og aubergine. Vi serverede vilde ris til, men er sikker på at pasta eller kartofler også ville gå rigtig fint. Hvis i skal prøve et lille alternativ til spaghetti/kødsauce eller kødboller i tomatsauce, så prøv dem her!
Vi har som noget nyt lavet en ny kategori, der hedder madklub, så kan i se hvad vi finder på til lidt "større" selskaber end bare 2 stk. :-)

- Laura og Christine

Læs mere »

FRU MØLLERS KNÆKBRØD

Siden vi fik opskriften på disse knækbrød, fra fru Møllers Mølleri, har vi haft lyst til at lave dem. Knækbrødene minder egentlig lidt om dem vi har lavet før, men i de her skal der også kærnemælk, udover vand og olie. Knækbrødene er en rigtig god snack til madpakken, til de lange dage - eller til en eftermiddags (oste)mad med en kop the. Det er noget der altid bliver spist rigtig hurtigt hjemme ved os, fordi de bare smager så godt. Derfor plejer vi også at lave en rimelig stor portion, når vi laver dem. Det gode ved knækbrød er, at det ikke er så vigtigt, at få præcise mængder i, af de forskellige kerner- hvis man ikke har alle kerner, tilsætter man bare lidt ekstra af noget af det man har, de skal helt sikkert nok blive gode alligevel :-)

- Christine og Laura

Læs mere »

onsdag den 8. februar 2012

LÆKRE FLADE SUPPEBRØD

Her i denne periode hvor det bare er helt vildt koldt udenfor, spiser vi en del suppe. Det er for det meste suppe som vi selv laver, men det kan også sagtens være en af supperne fra Karolines køkken vi spiser. Specielt Karry suppe synes vi, er rigtig god, hvis man fx tilsætter et forårsløg, peber og kylling. Til en suppe skal man selvfølgelig også have noget lækkert suppebrød. Disse suppebrød er meget nemme og lave, og man kan komme de ting på, som man har lyst til. Dejen til brødene, er faktisk den samme, som vi laver burger boller ud af. Vi valgte at smøre lidt knust hvidløg og chili på nogen af dem, og de andre penslede vi bare med æg. Derudover kom vi lidt halverede tomater, sorte sesamfrø og frisk basilikum på. Begge varianter blev rigtig gode, specielt dem med chili/hvidløg gjorde det godt til suppen. På brødene ville man også sagtens kunne komme oliven, soltørrede tomater eller andre krydderurter.

- Christine og Laura

Læs mere »

tirsdag den 7. februar 2012

HJEMMELAVET RAVIOLI MED SVAMPEFYLD

Hjemmelavet pasta eller ravioli er altså bare bedre end det man kan købe. Det tager til gengæld også længere tid at lave, men når resultatet bliver så godt som det gør, er det intet problemt at lave! Man skal dog sørge for, at man har god tid - for det er ikke noget man bare lige mixer sammen. Vi har altid rigtig godt kunne lide ravioli og i weekenden ville vi prøve, at lave vores egne. Vi valgte at putte noget svampefyld i, som hovedsageligt bestod af østershatte og ricotta. Vi er så heldige, at have vores egen pastamaskine - og med sådan en er det virkelig nemt at få pastadejen tynd. Hvis man ikke lige ligger inde med en pastamaskine, kan man også sagtens bruge en kagerulle - man skal bare sørge for at rulle dejen ud, så tyndt som man kan. Oven på de færdig lavede raviolier hældte vi lidt italiensk olivenolie, stegte østershatte og basilikum. Retten kan både fungere som en hovedret eller forret. Vi spiste det som det eneste til aftensmad og var helt mætte efter vi havde spist ca. 6 hver. :-)

- Christine og Laura
Læs mere »

mandag den 6. februar 2012

SANDWICH MED STEGT TORSKEROGN

I weekenden, hvor man normalt har lidt mere tid end i hverdagen, er det lækkert, at gøre lidt mere ud af sin frokost. Stegt torskerogn er virkelig lækkert, og noget vi ikke får ofte nok. Det er meget nemt at stege og putte i en sandwich - som sagtens kan spises både til frokost eller aftensmad. Man ville også sagtens kunne skære den stegte torskerogn ud i mindre stykker og komme det i en salat med fx bulgur eller couscous. I denne sandwich, som i øvrigt er lavet i en rugbolle, har vi putte tomater, salat og syltede agurker. Rugbollen har vi smurt med lidt chili-mayo og udover den stegte torskerogn har vi presset lidt citron - alt i alt en super lækker frokost!

- Christine og Laura

Læs mere »

søndag den 5. februar 2012

GAMMELDAGS FASTELAVNSBOLLER MED CREME OG REMONCE

Fastelavn nærmer sig - faktisk helt præcist den 19 februar! Og dertil hører selvfølgelig ægte gammeldags fastelavnsboller (måske vi er i lidt god tid). Nu skriver vi ægte gammeldags fastelavnsboller for med det mener vi denne lækre svampede bolle, der har fyld af creme, marcipan, syltetøj eller f.eks. nougat, netop som dem vi har prøvet at lave. De "vandbaggelses"-agtige andre fastelavnsboller fyldt med nærmest dobbelt flødeskum og creme ift. dej er for vores vedkommende fuldstændig uspiselige - men det er jo heldigvis smag og behag :-). Derfor blev det altså disse med med creme og remonce, inspiration fra Meyers fastelavnsboller - dog med lidt ændring i nogle mængder. Og ja de var bare super super lækre - pyntet med chokolade glasur!

- Laura og Christine


Læs mere »

KØDBOLLER MED FETA OG TZATZIKI

Græsk mad er egentlig ikke noget, som vi spiser så meget af, ikke fordi vi ikke kan lide det, men nok mest fordi vi ikke har fået inspiration nogen steder fra. Vi faldt dog over denne opskrift, og det hele lod bare rigtig lækkert, specielt tzatziki, som vi ved er en sikker vinder hos os begge. Opskriften lød på kødboller med feta og tzatziki, og det gode ved tzatziki er, at det kan fungerer som tilbehør til virkelig mange ting, fx ovnbagte kartofler eller i en madpandekage. Vi serverede tortillias til kødbollerne og tzatzikien.

- Christine og Laura

Læs mere »

lørdag den 4. februar 2012

OVNBAGTE RODFRUGTER

  Rodfrugter er et lækkert tilbehør her i vintertiden, og kan da også sagtens bruges som en ret for sig i en lækker salat. Vi elsker rodfrugter, specielt jordskokker, men de var dog desværre ikke i den rodfrugte-pose vi fandt. Vi havde gulerod, pastinakker og rødbeder, som egentlig bare blev skåret i stænger, rørt med lidt olie og krydderrier og derefter bagt i ovnen. Til sidst blev der drysset med lidt frisk basilikum. Et lille tip er at vende dem med en lækker fetaost og perlespelt - en super lækker salat :-)

- Laura og Christine

Læs mere »

torsdag den 2. februar 2012

DOBBELT CHOKOLADE SCONES

Vi elsker scones, og at der er to forskellige slags chokolade i de her, gør dem bestemt ikke dårligere! De er perfekt som en lækker snack om eftermiddagen til en kop te, eller hvis man virkelig skal forkæle sig selv, til morgenmad med smør! Opskriften kommer fra samme blad, som mini calzonerne - nemlig det nyeste bolig liv. Hvis man har lyst til en hurtig og lækker snack, er det ikke disse scones man skal kaste sig ud i, de skal nemlig laves over to dage, da de minimum skal hæve i 10 timer. Udover hævningen er de meget nemme og hurtige at lave og de ender virkelig med, at blive helt fantastiske! Scones'ne er lidt sundere end normale, da der skal en bestemt form for fuldkornsmel i - nemlig kamut-fuldkornsmel (også kaldet kæmpedurum). Vi har aldrig prøvet at bage med kamut-fuldkornsmel før, men vi har læst os til, at brød bagt med kamut-mel skulle blive meget velsmagende, saftige og flotte gyldne. Derudover indeholder det 100 % fuldkorn og har en lidt nøddeagtig smag. Vi er helt sikre på, at det var kamut-melen, der gjorde vores scones så gode, så det er bestemt ikke sidste gang vi bager med det :-)

- Christine og Laura
Læs mere »

QUINOA MED FIGNER, MOZZARELLA OG SERANOSKINKE

Denne salat stammer fra det elskede Spis Bedre blad. Dog er de friske figner erstattet med tørrede - vi ved ikke hvorfor men de var ikke nemme at anskaffe sig. En nem salat, der kun tager den tid at lave som quinoaen skal koge. Sammen med quinoaen blandede vi de tørrede figner, mozerella, seranoskinke, cherry tomater og hakket frisk spinat. En frisk og mættende ret. Til salaten serverede vi en skåret rugbolle. Selvom quinoa ikke er en kornsort, vil man helt sikkert også kunne bruge enten bulgur eller couscous i denne salat - det gode ved quinoa er, at det har et højt protein indhold. Det er vigtigt at skylle quinoaen godt før brug, da de har et højt indhold af saponiner, som godt kan gøre quinoaen bitter. Udover i salater, kan quinoa også sagtens anvendes i bagværk eller grød. 

- Laura og Christine
Læs mere »

onsdag den 1. februar 2012

RICOTTA OG SPINAT LASAGNE

Vi har efterhånden fået en del lasagneopskrifter ind på bloggen, men vi synes nu, at denne er en af dem, som vi helt sikkert vil anbefale jer, at i prøver. Det er en meget nem og lækker vegetar lasagne med svampe, spinat, lidt tomatsauce og ricotta (som virkelig giver lasagnen en cremet og blød konsistens)- og selvfølgelig lasagneplader. Selvom der skulle ricotta i, tillod vi os også at komme lidt morneysauce i. Da tomatsauce tit kan virke dominerende i forhold til andre ting, valgte vi ikke at komme særlig meget i.  Man ville sagtens kunne have taget flute til eller fx tilføje laks eller kylling. Når der nu ikke er kød i lasagnen, kunne den også fungere som tilbehør.

- Christine og Laura
Læs mere »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...