søndag den 5. februar 2012

KØDBOLLER MED FETA OG TZATZIKI

Græsk mad er egentlig ikke noget, som vi spiser så meget af, ikke fordi vi ikke kan lide det, men nok mest fordi vi ikke har fået inspiration nogen steder fra. Vi faldt dog over denne opskrift, og det hele lod bare rigtig lækkert, specielt tzatziki, som vi ved er en sikker vinder hos os begge. Opskriften lød på kødboller med feta og tzatziki, og det gode ved tzatziki er, at det kan fungerer som tilbehør til virkelig mange ting, fx ovnbagte kartofler eller i en madpandekage. Vi serverede tortillias til kødbollerne og tzatzikien.

- Christine og Laura

Ingredienser til kødboller med feta:
500 gram hakket oksekød
100 gram feta (i et helt stykke)
1 æg
1/2 dl vand
1 tsk salt
friskkværnet sort peber
1 spsk rapsolie

Ingredienser til tzatziki:
1/2 agurk
1 tsk salt
2 dl græsk yoghurt
1 fed hvidløg

Til kødbollerne skal det hakkede oksekød røres med smuldret feta, æg, vand, salt og peber. Farsen formes til kødboller og lægges på et vådt skærebræt.
Steg kødbollerne på alle sider i olie på en pande, ca 8 min. Kødbollerne kan også steges i oven ved 200 grader i ca. 10 min.

Til tzatzikien, skal agurken først rives groft på et rivejern. Bland den med salt i et dørslag, og lad det stå og dryppe af ca 15 min. Tryk væsken ud af agurken, og bland med yoghurt. Pil hvidløget, hak det fint og rør det i blandingen. Smag evt. til med salt og peber.
Kødbollerne og tzatzikien serveres med tortillias

- Christine og Laura
Læs mere »

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...