torsdag den 2. februar 2012

DOBBELT CHOKOLADE SCONES

Vi elsker scones, og at der er to forskellige slags chokolade i de her, gør dem bestemt ikke dårligere! De er perfekt som en lækker snack om eftermiddagen til en kop te, eller hvis man virkelig skal forkæle sig selv, til morgenmad med smør! Opskriften kommer fra samme blad, som mini calzonerne - nemlig det nyeste bolig liv. Hvis man har lyst til en hurtig og lækker snack, er det ikke disse scones man skal kaste sig ud i, de skal nemlig laves over to dage, da de minimum skal hæve i 10 timer. Udover hævningen er de meget nemme og hurtige at lave og de ender virkelig med, at blive helt fantastiske! Scones'ne er lidt sundere end normale, da der skal en bestemt form for fuldkornsmel i - nemlig kamut-fuldkornsmel (også kaldet kæmpedurum). Vi har aldrig prøvet at bage med kamut-fuldkornsmel før, men vi har læst os til, at brød bagt med kamut-mel skulle blive meget velsmagende, saftige og flotte gyldne. Derudover indeholder det 100 % fuldkorn og har en lidt nøddeagtig smag. Vi er helt sikre på, at det var kamut-melen, der gjorde vores scones så gode, så det er bestemt ikke sidste gang vi bager med det :-)

- Christine og Laura

Ingredienser til dobbelt chokolade scones (ca. 16 stk.)
6 dl koldt vand
20 gram gær
1 spsk. sukker
1 spsk. groft salt
2 spsk rapsolie
350 kamut-fuldkornsmel (kan erstattes af en tilsvarende mængde groft speltmel, fuldkornsmel, fuldkornsølandshvede eller gramhamsmel)
400 gram hvedemel
180 gram chokolade (vi tog 50/50 af hvid og mørk chokolade)
1 æg til pensling.

Dag 1:
Start med at hæld vandet i en skål. Kom gør, sukker, salt og olie i og rør det sammen. Derefter tilsættes kamut-mel og det røres godt ud i blandingen. Tilsæt hvedemel og rør det hele godt sammen. Rør i dejen i ca. 10 min.
Hak chokoladen groft og ælt det ind i dejen, som gerne skulle være fugtig og våd. Læg et klæde over skålen, og lad dejen hæve et køligt sted natten over - mindst i 10 timer.
        
Vi er helt sikre på, at disse boller også vil være rigtig gode som morgen boller, hvis man ikke tager chokoladen i. Det passer perfekt med, at man kan sætte dejen over aftenen før, og bage bollerne om morgenen.

Dag 2:
Vælt dejen ud på en meldrysset bord og form dejen til boller. Læg dem på en bageplade med et stykke bagepapir. Lad bollerne efterhæve et lunt sted i ca. 30 minutter.

Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Pensl bollerne inden de kommes i ovnen, og bag dem i ca. 20 minutter, til de er gyldne.

Perfekt med smør til en kop chai-te

- Christine og Laura
Læs mere »

2 kommentarer:

 1. Uha, hvor ser de bare gode ud! Det kan være, de skal prøves i weekenden, og så bliver brød bare så godt, når det langtidshæver.
  Sikke flotte billeder! :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Smølfine. Mange tak, de er også super gode, specielt med lidt smør! ;-)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...