tirsdag den 14. februar 2012

RED VELVET CUPCAKES MED CREAM CHEESE FROSTING

I dag er det Valentines Day. Vi går egentlig ikke særlig meget op i dagen, men ser det som en god undskyldning, til at prøvet at lave red velvet cupcakes. Det er en slags kage, som vi ikke har prøvet at lave før, men vi synes den er så fin med den røde kagedej - som jo også egner sig usandsynligt godt til Valentines Day :-). Inspiration til opskriften kommer fra et spis bedre blad, hvor vi har erstattet nogle af ingredienserne med noget andet. På toppen af cupcakes'ne er der en super lækker cream cheese frosting, som både smager godt på kagen, men også uden kagen. På frostingen er der drysset med små røde hjerter, der er lavet ud af marcipan. I mange af opskrifterne bruger de rød frugtfarve til at give kagen dens farve, da vi ikke har lyst til, at putte det i kagen, bruger vi udelukkende rødbeder.

- Christine og Laura

Ingredienser til red velvet cupcakes (giver ca. 15 stk):
2 store rødbeder
2 æg
1 dl kærnemælk
1 dl rapsolie
1250 gram smeltet smør
3 dl sukker
5 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
2 tsk vaniljesukker
2 tsk kakao

Ingredienser til frosting:
100 gram friskost natural
250 gram mascarpone
2 spsk flormelis
1 tsk vaniljesukker

Ingredienser til mini hjerter:
Marcipan
Flomelis
Lidt rødbedesaft (fra de to rødbeder)

Først laves dejen. Start med at skræl og riv rødbederne fint. Æg og smør piskes luftig i en skål. Rør rødbederne, olie og kærnemælk i. Tilsæt bagepulver, vaniljesukker og kakao og sørg for at det bliver blandet godt rundt. Tilsidst tilsættes mel - tilsæt det én dl ad gangen.
 

Hæld dejen op i cupcakes forme, ca. 3/4 op, sørg for at komme lige meget dej i alle formene.
Bag dem i ovnen ved 175 grader i ca. 20 minutter.
Lad cupcakes'ne køle helt af på en rist. Imens de køler af, kan frostingen laves. Rør friskost natural, mascarpone, flormelis og vaniljesukker sammen i en skål. Put den i en sprøjte pose, og kom forsigtigt frostingen på cupcakes'ne i en cirkel - start udefra og bevæg dig indad, så kommer det til at blive pænest :-).

De små hjerter kan også sagtens nå at blive lavet, mens cupcakes'ne køler helt af. Tag et stykke marcipan og ælt flormelis ind i det, indtil det ikke er klistret længere. Ælt også lidt af rødbede saften ind i marcipanen, indtil man synes den har den rette farve. Her kan man også godt bruge normal rød frugtfarve, hvis man vil det. Rul marcipanen ud med en kagerulle - den skal ikke rulles for tynd. Tag en hjerte-udstikker og udstik de smukke hjerter. Jeg har for nylig købt udstikkere på denne side.
Drys dem over cupcakes'ne og riv evt. også med lidt chokolade.


- Christine og Laura
Læs mere »

4 kommentarer:

 1. Hej piger.
  Lidt et tosset spørgsmål, men hvor er papirsformene fra? Jeg kan altid kun finde sådan nogle små nogle..

  Forresten, så blev brødet bare hammer godt, tak for opskriften, Laura ;)
  Knus Louise

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Louise!
   Hehe, vi har fundet dem på denne hjemmesiden :
   http://specialkoebmanden.dk/

   Det lyder rigtig godt med brødet ;-) kan være vi også skal prøve at lave det!
   Knus Laura

   Slet
 2. Hvor meget smør skal der i ? Der står i opskriften at æg og smør piskes luftigt, men der er ikke nævnt mængde på smør under ingredienserne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er et rigtig godt spørgsmål, det beklager vi at vi har glemt at skrive. Jeg har rettet det nu og skrev ca. 125 gram smeltet smør - vi kan simpelthen ikke huske om det præcis var det, men det er tæt på. Hvis du synes den bliver for flydende, så kom lidt mere mel i :)

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...