lørdag den 1. september 2012

TYKSTEGSBØFFER MED SQUASH/CITRUS SALAT

Da min kæreste og jeg var nede og handle i føtex i løbet af ugen, faldt vi over disse tykstegsbøffer til kun 12 kr. De røg med det samme ned i kurven, da de passede perfekt til de ovnbagte kartofler og den lidt syrlige salat, vi havde tænkt os at lave. Min kæreste havde lavet sin egen 'rub' som bøfferne blev marineret i, super lækkert og rimelig stærkt, heh. De fik lige tilpas, så de stadig var røde i midten. Som sagt blev der lavet ovnbagte kartofler til bøfferne sammen med en squash salat. Squash salaten tager ikke mere end 5 min at lave og består af citron, parmesan, salt og peber - den har godt af at stå i køleskabet og trække lidt, og kan derfor sagtens laves lidt i forvejen, hvis man fx skal have gæster. Dagen efter vi havde fået bøfferne gik vi i føtex igen, da min kæreste fik en ven på besøg, og bøfferne ville være rigtig gode til lejligheden. Vi havde egentlig planer om, at købe lidt ekstra til fryseren, men der var desværre ikke særlige mange tilbage, så det blev kun til én i fryseren - måske var det OK, for er ikke sikker på der havde været plads til mange flere ;) Det er faktisk ret sjældent, at vi får, det jeg vil kalde en rigtig bøf herhjemme - så den blev virkelig nydt, specielt af kæresten!

Ingredienser (2 pers.):
2 tykstegsbøffer

1 squash
1/2 citron (både saft og skal)
parmesan

salt og peber
  1. Squash-salat: Brug en kartoffelskræller eller et mandolin jern til at rive squash'en tyndt. Kom det i en beholder og riv skal fra 1/2 citron over. Kom også saften fra citronen over squash-stykkerne. Krydr med salt og peber. Stil salaten på køl i 1/2 time (eller mere) - kom parmesan på toppen inden den serveres
  2. Læg bøfferne i en marinade eller gnid noget krydderi i (hvis dette ønskes)
  3. Steg bøfferne på en meget varm grill pande i ca. 4 minutter på hver side - alt efter hvor tykke de er
  4. Lad stykkerne hvile i yderligere 5-6 min og spis dem til squash salat og ovnbagte kartofler

- Laura
Læs mere »

4 kommentarer:

  1. Lækker weekend mad!!! Og nøj for en saftig bøf. Perfekt med lidt citrus til squashene, det skal vi da prøve, det vælter nemlig frem med squash fra køkkenhaven. Tak for den dejlige inspiration og ha en skøn weekend!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, den var godt den god den bøf, heh! Den salat var virkelig god og da den kun tager 5 min at lave er den simpelthen perfekt! Synes helt sikkert du skal prøve at lave dem med dine egne squash ;)!

      Slet
  2. Hvor ser de bare vildt saftige ud! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Den var lige tilpas rød og virkelig saftig :)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...