fredag den 14. september 2012

HASSELNØD/KAFFE IS

Nu er det vist ved at være tid til lidt sødt her på bloggen. Jeg ved godt at sommeren er ovre, men jeg synes ikke at I skulle snydes for opskriften på denne lækre is. Faktisk synes jeg vejret har været OK de sidste par dage og lidt is kunne sagtens blive nydt! Det er ved at være lidt tid siden, at mine forældre var på besøg og denne is blev lavet til dessert. Jeg tror det er den bedste is jeg har lavet indtil videre. Smagen er hasselsnød og kaffe var så lækker! Hasselnødde smagen blev tilsat ved at male ristede hasselnødder helt fint. Hvis man maler dem i en kaffekværn bliver massen tilsidst fedtet og det bliver næsten til en slags smør-pålæg. Det var nemt at smage isen til med denne smør og er sikker på den også vil smage fantastisk på et stykke knækbrød. Kaffesmagen blev tilsæt ved instant kaffe. Til isen blev der også tilsat lidt hakkede hasselnødder, som nok også har givet lidt smag til isen. Selvom det kun bliver koldere i vejret fra nu af, kunne jeg nu godt finde på at lave denne is igen. Den er god at have i fryseren til de stunder hvor man bare har vildt meget lyst til is - fx en fredag eller lørdag aften :-)!


Ingredienser (giver ca. 1 liter):
170 gram sukker
4 æggeblommer
300 ml mælk
250 ml fløde
2-3 tsk instant kaffe (alt efter smag)
60 + 70 gram hasselnødder
  1. Start med at bage hasselnødderne i ovnen ved 190 grader i ca. 10 min - hold øje med at de ikke brænder på - skallen skal 'løfte' sig lidt fra nødderne
  2. Gnid skallen af nødderne
  3. Tag de bagte nødder og mal dem fint i en kaffekværn - det skulle gerne blive en blød konsistens, som ikke er alt for tør
  4. Pisk æggeblommer og sukker luftigt i en skål
  5. Tilsæt mælk lidt efter lidt
  6. Kom de 60 gram meget fint malede hasselnødder i mælkeblandingen. Man kan tage lidt i ad gangen og stoppe når man synes smagen er god. Jeg synes den var perfekt efter de 60 gram
  7. Kom også kaffe i - opløs det i lidt mælk inden til kommes i blandingen. Smag til efter hver tsk der tilsættes
  8. Pisk fløden stiv i en skål for sig og vend den i mælke-blandingen
  9. Hæld massen på en ismaskine
  10. Imens isen kører på maskinen, kan de sidste 70 gram hasselnødder hakkes fint
  11. Tilsæt dem til isen lige inden den er kørt færdig på maskinen
  12. Når isen er kørt færdig hældes den på en frysevenlig beholder. Lad den stå i fryseren i et par timer

- Laura
Læs mere »

14 kommentarer:

  1. Uhm hvor lækkert! Jeg kan spise is hele året rundt, og om vinteren især i varm kakao :-) dejligt med kaffe og ristede hasselnødder, det lyder virkelig som en vinder! Og lækker servering. Tusind tak for opskriften og ha en dejlig weekend!

    SvarSlet
    Svar
    1. Samme her - det lyder meget lækkert med is i varm kakao, heh! Kaffe og hasselnød er virkelig gode sammen. Du må også have en dejlig weekend! :)

      Slet
  2. Sikke en fin opskrift:) tror du ikke at man kan bruge rigtig kaffe hvis man brygger kaffen på mælken?
    Ellers en rIgtig god opskrift:)
    God weekend

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak! Jo, tror sagtens at man kan lave et espresso shot - lade det køle af - og tilsætte lidt ad gangen indtil smagen er god. Smart at man kan brygge kaffe på mælk, det var jeg ikke klar over, men nok en rigtig god idé til denne opskrift :)!
      Også god weekend til dig!

      Slet
  3. Mums siger jeg bare...!

    SvarSlet
  4. JA TAK! For pokker, Laura. Den ser himmelsk ud! Og så fin anretning. Hvor er kopperne fra? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak, Maja! Du kan tro den også var lækker :)! Er faktisk ikke helt sikker på hvor kopperne er fra, men mener det er en dåbsgave Christine og jeg har fået da vi blev døbt :)!

      Slet
  5. Det her er måske et lidt dumt spørgsmål, men hvis ikke man ejer en ismaskine, kan man så lave isen på den anden måde? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jo det kan du godt, men det er muligt at den bliver lidt krystalliseret. Når alt er blandet sammen kan du komme den i en frysevenlig beholder og røre grundigt i massen hver 30 min i 3-4 timer :-)!

      Slet
  6. Lyder rigtig lækkert!
    Men tror du at denne is ville fungere med den opskrift som du har på den nemme blåbær is -altså med græsk yoghurt- ? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Ellen Marie!
      Uhh jeg er ikke sikker på det - men altså man kan jo altid prøve!? Tror helt sikker den vil smage bedst med fløde/mælk ;-)!

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...