mandag den 16. januar 2012

TARTINE BREAD DAG 9+10

(Billedet er taget fra bogen "Tartine Bread" af Chad Robertson)
Lugten på min starter er virkelig blevet behagelig nu. Jeg var på arbejde hele dagen i går, hvorfor jeg glemte at kassere 80 % og tilsætte nyt vand og mel. Der står dog i bogen, at det ikke gør så meget hvis man glemmer det en dag, man skal bare huske at gøre det den næste - så i dag huskede jeg det :-). 


- LauraDa min starter havde fået lov at stå i 2 dage nu, uden jeg havde gjort noget ved den, havde den fået god tid til at hæve. Som i kan se på billedet nedenunder, havde den hævet rigtig meget.  
   Efter den havde stået i 2 dage                        Efter nyt mel og vand er tilsat


Jeg har besluttet mig for, at jeg på onsdag skal prøve at bage baguettes. Det betyder, at jeg i morgen skal starte med at lave det der kaldes "leaven". Her skal jeg kun bruge 1 spsk af min starter, og tilsætte 220 gram vand og 220 gram af melblandingen - dette skal stå natten over ved stuetemperatur. 
Jeg er meget spændt på, at komme igang med at bage og se resultatet. :-). Baguettes'ne skal bruges som madpakke til vores skitur på fredag.


- Laura
Læs mere »

2 kommentarer:

 1. Uhh spændende... Det ser rigtig godt ud :) De 80% du kasserer... tager du det bare på slum, eller står du og vejer af?

  SvarSlet
  Svar
  1. JA, jeg er virkelig spændt på i morgen, når de skal bages. Efter jeg kom starteren over i en ny skål, glemte jeg at veje den på forhånd, så der har jeg gjort det på slum, men i den første spand vejede jeg det. Hvis man bare vejer det man tager ud, og sørger for at erstatte det med lige dele vand og melblanding, tror jeg nok, at det ska gå :-)

   Glæder mig til at høre om dit!

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...