mandag den 30. januar 2012

BLOMMETÆRTER

Da vi tidligere i dag var ude for at købe ind, faldt vi over en pose blommer til en 5'er. Det var helt klart et tilbud vi slet ikke kunne stå for, og der røg med det samme en pose i kurven :-). Da vi kom hjem fandt vi en opskrift på blommetærte. I stedet for at lave en stor, valgte vi har lave små, vi havde dog kun tre små forme, så det blev over flere omgange. Mørdejen til tærten var meget nem at lave, og kræver ikke andre ingredienser, end dem man normalt har i sit køkken (hvis man bager ofte). Vi smagte på blommerne, inden vi puttede dem i tærten. De virkede lidt sure i det, så vi valgte at hælde lidt ekstra sukker over blommerne, da vi havde puttet dem i tærten. Blommerne ville man sagtens kunne erstatte med æbler, pærer eller fx blåbær.

- Christine og Laura

Ingredienser til små blommetærter (6 stk.):
1 1/4 cup mel
2 spsk sukker
125 gram smør
2 tsk vaniljesukker
2 spsk koldt vand

10 blommer
1 tsk mel
1 tsk vanilje sukker
sukker, som man ønsker (vi tog ca. 5 spsk)

Først blandes mel, sukker og vaniljesukker. Derefter tilsættes smør i mindre stykker. Bland smør godt med mel vha. fingrene. Når dejen begynder at smuldre tilsættes vand. Saml dejen godt med hænderne, hvis det er svært at samle, tilsættes lidt mere vand. Man kan også tilsætte mere mel, hvis man synes dejen er klistret. Dejen stilles på køl i minimum 1 time.
Imens tærtedejen er i køleskabet, kan man begynde at skære blommerne ud. Skær dem i fine mellemtykke skiver. Bland blommerne med mel, vaniljesukker og sukker (her skal der tilsættes så meget, som man nu selv synes, i forhold til hvor søde blommerne er)
Tag tærtedejen ud af køleskabet, og del den i 6 lige store stykker. Rul stykkerne ud så de bliver runde og passer med formen, man nu vælger at bruge. Put fyldet ned i midten, oven på tærtedejen og fold kanterne ned over fyldet. Pensl med lidt æg på kanterne, og stryg lidt sukker over dem.
De små tærter bages i oven ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.

- Christine og Laura
Læs mere »

4 kommentarer:

 1. Ihh, hvor er de fine :) Mørdejen ser vel nok lækker ud!
  KH Maiken/Dronningemad

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Maiken!
   Tusind tak - de var så lækre og mørdejen er meget nem at lave :-)

   MVH
   Laura og Christine

   Slet
 2. I love it! It looks like a holiday sun :)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...