fredag den 13. januar 2012

CREAM CHEESE TÆRTE MED JORDBÆR


Vi har aldrig før prøvet, at lave en cheese cake, så vi synes, at det var på tide at prøve. Vi valgte at lave denne med en tærtebund, chokolade ganache, cream cheese fyld toppet med jordbær og blåbær. Den 'originale' med kiksebund kunne vi også have lavet, men vi synes, at denne her ser så frisk ud - så det må blive en anden gang vi laver den anden. Den sprøde bund sammen med den bløde cream cheese gør kagen helt vildt god!

- Christine og Laura

Ingredienser:


Tærtedej:
1 stor æggeblomme
1 spsk fløde
1 tsk vaniljesukker
1 1/4 cup mel
2/3 cup flormelis
1/4 tsk salt
8 spsk smør

Ganache:
100 gram fint hakket chokolade
1/4 cup fløde
1 spsk smør

Fyld:
1 pakke cream cheese (vi brugte philadelphia)
1/2 cup flormelis
1 tsk vaniljesukker
2 spsk mælk

Til toppen:
Jordbær skåret i skiver

Det første vi lavede var tærtedejen. Først skal æggeblommen piske sammen med fløde i en lille skål. I en anden skål blandes flormelis, vaniljesukker, mel og salt - bland det hele lidt sammen. Bland smør med melblandingen vha. en foodprocessor eller en håndmixer, gør det indtil det smuldre lidt. Hæld flødeblandingen i, og pisk indtil dejen begynder at sidde sammen. Pak dejen ind i noget vita wrap og læg den på køl i alt fra 1 time til 48 timer.Når dejen har kølet lidt af, rulles den ud og lægges i formen. Stil formen med dej i, i fryseren i ca. 30 min. Læg et stykke bagepapir i den udrullede dej og fyld det med kikærter eller noget andet, som ikke kan brænde. Det er så tærten beholder sin finde form. Bag den i 25 min i alm ovn ved 190 grader. Når de 30 min er gået, tages bagepapiret med kikærterne op og tærten bages færdig i ca. 5 min til den er gyldenbrun. 

Nu er det tid til at lave ganache. Hæld fløden i en gryde og varm den op. Hæld den udover den hakkede chokolade, og sørg for at alt smelter. Hvis der er klumper i, kan den stilles i mikroovnen i 10 sek. adgangen. Til sidst puttes smør i. Hæld det udover den afkølede kage. 

Fyldet laves ved, at blande philadelphia, flormeles og vaniljesukker. Bland mælken i og sørg for at det hele blandes godt. Spred cream cheese fyldet over den afkølede ganache.
Når jordbærerne skal lægges, er det nemmest hvis man starter udefra og går ind.- Christine og Laura
Læs mere »

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...