søndag den 9. september 2012

PIZZA MED FIGNER, SERRANO SKINKE OG FELDSALAT

Sidst vi fik pizza, som var den med rodfrugter, lavede jeg sådan en stor portion pizzadej, at halvdelen blev i køleskabet. Det er faktisk smart at gøre det på denne måde, hvis man ved man snart vil lave pizza igen. Dejen kan sagtens holde sig et nogle dage i køleskabet - og når dejen er lavet, er det så hurtigt at rulle den ud og putte fyld på. Endelig er det blevet sæson for figner, jeg har hvert fald både set dem i Kvickly og Føtex. Nu når jeg havde figner i huset, var det selvfølgelig hvad der skulle på denne pizza. Sammen med figner kom der serrano skinke, parmesan og feldsalat. Bunden blev smurt med lidt god mayo og så kom der også mozzarella på. Figner, serrano skinke og salat skal først på pizzaen når bunden er bagt, det gør at pizzaen er frisk og let i det. Serrano skinken og fignerne var meget lækre sammen. Så er det sidste dag i dag, at der er Food Festival - hvert fald for i år. Jeg skal derned igen, men denne gang med min kæreste. Jeg håber I får en dejlig dag!

Ingredienser (giver 2 små pizzaer eller 1 stor):
Pizza-dej
5 gram gær
1,5 dl lunkent vand
1 tsk salt
1 tsk sukker
170 gram hvedemel
50 gram grahamsmel
30 gram rugmel

Fyld
Lidt godt mayo
4 stk. serrano skinke
1 pakke mozzarella
3 figner
feldsalat
Parmesan
  1. Dej: Opløs gæren i vandet og tilsæt resten af ingredienserne - brug evt. en røremaskine til at få æltet dejen godt sammen. Lad den hæve tildækket i alt fra 1 time til 12 timer
  2. Fyld: mozzarella og figner ud i mindre stykker. Vask salaten
  3. Del dejen i to lige store klumper og rul dem tyndt ud
  4. Smør et tyndt lag mayo på bundene og kom mozzarella oven på
  5. Bag pizzaerne i ovnen ved 250 grader i ca. 15 min - tjek at osten er gylden
  6. Pynt med serrano skinke, figner, feldsalat og parmesan

- Laura
Læs mere »

10 kommentarer:

  1. Wauw den er smuk - og smagte med garanti SÅ lækkert :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak Kristine - du kan tro den var lækker!! :)

      Slet
  2. Det ser virkelig lækkert ud! Jeg var inde i Torvehallerne i går, og der var figner over det hele! Så jeg tog også nogle stykker med hjem, som jeg vil forsøge at trylle noget lækkert ud af i dag. :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tak Helle! De er bare så fine synes jeg :-)

      Slet
  3. Den pizza ser virkelig lækker ud med figner. Det havde jeg aldrig tænkt at man kunne komme på pizza, så tak for tippet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak! Det var faktisk rigtig lækkert med fignerne på pizzaen, helt klart noget der kan anbefales!

      Slet
  4. Hold op, hvor ser det lækkert ud! Og sjov kombination, den ville jeg aldrig ha tænkt på selv. Det må afprøves næste pizza-gang.

    SvarSlet
    Svar
    1. Den var virkelig lækker, Linn! Og du kan tro figen og serrano skinke er godt sammen :-)

      Slet
  5. Kan også anbefale at fryse pizzadej, den skal bare tø op i køleskabet, og så en time på køkkenbordet.

    SvarSlet
    Svar
    1. Lyder som en super god idé, Jenny! Tak for det tip :-)!

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...