fredag den 18. maj 2012

ÆBLE/PEANUTBUTTER NACHOS

Mmmmmm endnu en dessert, der heldigvis heller ikke er en alt for stor synd at spise og perfekt til en dejlig fredag aften på sofaen med en god film. Jo peanutbutter er ikke det sundeste, men i kombination med æbler og lidt mandler hjælper det da på det usunde, og nærmer sig mere og mere en lidt sundere snack. Vi kalder det her æble/peanutbutter nachos, da det faktisk spises lidt på samme måde. Et stort fad hvor man fisker efter de æbler med mest peanutbutter :) Vi fandt en økologisk peanutbutter i netto, som er ganske ganske udemærktet. Man kan selvfølgelig også lave det selv, men de kaster vi os ud i en anden god gang. På toppen blev der pyntet med lidt hvid chokolade og frysetørret hindbær. Vi håber i klarer fredagen, hvad enten i er på arbejde eller i skole (ligesom os) eller om i har fri. Vi skal til fødselsdag hos en veninde i aften med masser af pige-hygge - det glæder vi os til.

Ingredienser (Dessert til 4 pers.)
4 æbler
100 g. mandler
1 dl. peanutbutter
Frysetørret hindbær og hvid chokolade til drys
 1. Skær æblerne i smalle både (Så det er muligt at spise dem i en mundfuld :))
 2. Hak mandlerne groft
 3. Smelt peanutbutteren, hvis den er for hård
 4. Fordel lidt æbler på et fad, og hæld lidt af peanutbutteren udover. Drys derefter med lidt hakkede mandler, hvid chokolade og lidt frysetørret hindbær. 
 5. Fortsæt sådan i lag til der ikke er flere æbler (Det er godt med mange lag, så de fleste æbler for lidt peanutbutter på sig)
 6. Sæt dig godt tilrette i sofaen og spis!

Hav en rigtig god weekend! Og husk at I kan følge os både på bloglovin' og facebook :)
- Laura og Christine
Læs mere »

10 kommentarer:

 1. Det minder mig om min eftermiddagssnack i går, som netop var æble med peanutbutter (dog uden det fine pynt). Det er i sandhed en fantastisk spise :D Men måske det er smart, at opmåle sin mængde af peanutbutter, som I gør - og altså ikke spise direkte fra bøtten, som jeg vist kom til. Ak ak. Tak for inspirationen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Christine. Det smager nemlig rigtig lækkert! He he, der blev også spist lidt fra bøtten her, men det meste puttede vi udover æblerne ;) Rigtig god weekend til dig!

   Slet
 2. Mmmh, æble og peanut butter lyder bare som en helt vild god kombi :)!

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er en rigtig rigtig lækker kombi :)!

   Slet
 3. Æble og peanutbutter er himmelske smags-venner! Fantastisk kombi. Det samme er peanutbutter og honning :) Jeg bliver nødt til at sige, at Urtekram peanut butter er de allerbedste: kun ristede jordnødder og lidt salt. Ingen dikkedarer!

  SvarSlet
  Svar
  1. Uhh peanut butter og honning lyder også rigtig lækkert sammen! Det kan være vi skal gå efter Urtekrams næste gang så - tak for tip ;) Og rigtig god weekend til dig Marian!

   Slet
 4. Svar
  1. Mange tak Anne! Vi synes også selv det smagte ret lækkert :)! Vi håber du får en rigtig god weekend!

   Slet
 5. Lækkert, men hvad er argumentet for at mandler er sundere end peanutbutter? Så længe man holder sig øko. Udgaven der er uden mærklige tilsætninger og sukker.
  Jenny

  SvarSlet
 6. Det kan du nok have ret i - det var bare i forhold til at der i vores økologiske peanut butter er mere fedt i, end der er i mandlerne :-)

  SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...