mandag den 26. november 2012

HVIDLØGS KNUDER

Disse små knuder er perfekte suppebrød! De er bløde i det og lidt fedtede på toppen. Det er en almindelig bolledej jeg har brugt, og på toppen kom der en blanding af smeltet smør, tørret basilikum og hvidløg. Inspirationen er fundet på foodgawker, hvor jeg nok bruger lidt for meget af min tid :-)! Udover suppe kan brødene også bruges til en god salat eller lasagne. Man kan altid krydder med andet på toppen, fx ost! Lige en lille opdatering fra Christine, så I også kan følge lidt med i hendes liv. I weekenden nåede hun toppen af Kilimanjaro, og jeg kan forestille mig - som hun skrev - at det var helt fantastisk flot! I denne uge går turen mod Zanzibar hvor der bliver tid til at slappe lidt af. Jeg er ret misundelig, specielt når vejret er så koldt, blæseligt og regnfuldt som nu.



Ingredienser (giver ca 10 stk):
Inspiration: zoomyummy
25 gram gær
250 ml vand
100 ml mælk
1 tsk sukker
1 1/2 tsk salt
125 gram grahamsmel
350 gram hvedemel

Fyld: Smør (40 gram), hakket hvidløg (2 fed), Tørret basilikum (1 spsk)
  1. Opløs gæren i vand
  2. Tilsæt mælk, sukker og salt
  3. Tilsæt mel og ælt dejen godt sammen (brug evt en røre maskine) Kom hvedemel i lidt ad gangen og stop når den er let og luftig i det og ikke er alt for klistret
  4. Lad dejen hæve 1 time (eller til dobbelt størrelse)
  5. Vend dejen ud på en mel drysset overflade og del den i ca. 10 klumper
  6. Rul hver klump ud til en pølse og bind en knude - husk at bruge mel, ellers kan det godt være svært
  7. Fold de overskydende ender ind under knuden
  8. Lad knuderne hæve tildækket på en bredepande med bagepapir i 30 minutter
  9. Smelt smør og tilsæt finthakket hvidløg og tørret basilikum
  10. Pens smør-blandingen på knuderne når de er færdige med at hæve
  11. Bag dem ved 175 grader i 15-20 min

- Laura
Follow Twin Food
Læs mere »

12 kommentarer:

  1. Der er altså også noget over at lave "snoede" brød, - jeg lavede flettede brød med min mormor i weekenden, ynglings!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, og hvor lyder flettede brød også bare godt!! :)

      Slet
  2. Hvor er de fine, de hvidløgsknuder. Jeg tror ikke jeg har evner til at flette bagværk - kan knap flette en musetrappe uden der går koks i det =)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hah, så er det heldigt at de også smager godt som almindelige boller ;-)

      Slet
  3. Mums! Det vil jeg lave på torsdag til mine madklub piger :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Jeg håber at de falder i alles smag! :)

      Slet
  4. Uih - de ser lækre ud! Jeg har desværre aldrig prøvet at lave hvidløgsknuder, men det kan da være, at jeg snart skal tage mig sammen og gøre noget ved det :-D

    SvarSlet
    Svar
    1. Det synes jeg helt sikkert at du skal ;-)! Det er så lækkert med hvidløget på toppen!

      Slet
  5. Skal mælken bare i efter sukker og salt eller hvad?

    SvarSlet
    Svar
    1. Jep, bare på samme tid, når gæren er opløst ;)

      Slet
  6. Hej Laura
    De lyder helt vildt lækre og gode til flere ting, som du skriver.
    Noget helt andet, jeg aner slet ikke hvad Foodgawker er, men det ser rigtig spændende ud. Måske er der andre som mig, så du kunne måske overveje at lave et indlæg, hvor du forklarer lidt om siden? - Hvis du har lyst.

    Venlig hilsen Laura

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Laura!
      Det lyder da som en rigtig god idé - det vil jeg helt sikkert overveje ;-)!
      Vh Laura

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...