Ingredienser (til 4 personer):
1 rødløg
1 fed hvidløg
1 dl hvidvin
1-1 1/2 liter grøntsags bouillon
3 dl perlerug
- Start med at skylle perlerugen
- Hak løg og hvidløg fint
- Skræl rødbede og skær dem ud i små tern
- Hæld lidt olie i en gryde og svits løg og hvidløg klare - ikke ved for høj varme
- Kom rugkornene ved løgene og sauter dem med, til blandingen virker tør, uden at løgene får alt for meget farve
- Kom hvidvinen i lidt ad gangen, efterhånden som den koger væk. Rør hele tiden
- Kom grøntsagsbouillonen i ad et par omgange og kog det i 25-35 minutter, til grynene er saftige og bløde
- Når der er ca. 15 min tilbage af kogetiden kommes rødbede ternene i - lad dem koge med indtil perlerugen er som den skal være (det er ikke sikkert alt vandet skal bruges, det afhænger af hvordan man ønsker kornene)
- Laura
Hej Laura :)
SvarSletDet ser rigtig lækkert ud og meget smukke billeder!
Mvh. Camilla Christine
Tusind tak, Camilla!
SletJeg håber du har det godt :)
Det ser super lækkert ud. Måske den skal kreeres inden længe herhjemme. Gemalen min er inde i en rødbedeperiode, og det er da med at udnytte den slags :)
SvarSletMange tak, Kristine! Ja, hvis han er blevet fan, er det da bare med at udnytte det - ved ikke hvor mange mænd det sker for ;-)!
SletDet er vel nærmere en rugotto hvis i har brugt rugkerner i den i stedet for bygkerner.
SvarSletHavde slet ikke overvejet at der var noget som hed rugotto, heh. Derfor kaldte jeg det bare bygotto (som jeg havde hørt før) - tak for rettelsen :-)!
Slet