tirsdag den 6. november 2012

RUGOTTO PÅ PERLERUG MED RØDBEDE

I søndags blev denne bygotto lavet som tilbehør til de lækre kyllinge nuggets. På lageret var der perlerug, så det var det jeg brugte i bygottoen. Som I kan se på den flotte farve, som retten har, blev der også tilsat rødbede. Rødbederne skal ikke koges på forhånd, men bare skæres i små tern og blandes i gryden, inden perlerugen er kogt helt færdigt. Man kan sagtens tilsætte flere grøntsager ift. hvad man nu har i køleskabet. Hvis man ikke har hvidvin til bygotto'en kan denne godt undlades - men jeg vil nu sige, at det smager bedst med :-)! På toppen kom der lidt creme fraiche og selvfølgelig revet parmesan! Jeg er ret vild med både byg- og risotto og jeg synes de er ekstra gode her i det kolde ('vinter') vejr! 

Ingredienser (til 4 personer):
1 rødløg
1 fed hvidløg
1 dl hvidvin
1-1 1/2 liter grøntsags bouillon
3 dl perlerug
  1. Start med at skylle perlerugen 
  2. Hak løg og hvidløg fint
  3. Skræl rødbede og skær dem ud i små tern
  4. Hæld lidt olie i en gryde og svits løg og hvidløg klare - ikke ved for høj varme
  5. Kom rugkornene ved løgene og sauter dem med, til blandingen virker tør, uden at løgene får alt for meget farve
  6. Kom hvidvinen i lidt ad gangen, efterhånden som den koger væk. Rør hele tiden
  7. Kom grøntsagsbouillonen i  ad et par omgange og kog det i 25-35 minutter, til grynene er saftige og bløde
  8. Når der er ca. 15 min tilbage af kogetiden kommes rødbede ternene i - lad dem koge med indtil perlerugen er som den skal være (det er ikke sikkert alt vandet skal bruges, det afhænger af hvordan man ønsker kornene)

- Laura
Follow Twin Food
Læs mere »

6 kommentarer:

  1. Hej Laura :)

    Det ser rigtig lækkert ud og meget smukke billeder!

    Mvh. Camilla Christine

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak, Camilla!
      Jeg håber du har det godt :)

      Slet
  2. Det ser super lækkert ud. Måske den skal kreeres inden længe herhjemme. Gemalen min er inde i en rødbedeperiode, og det er da med at udnytte den slags :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Mange tak, Kristine! Ja, hvis han er blevet fan, er det da bare med at udnytte det - ved ikke hvor mange mænd det sker for ;-)!

      Slet
  3. Det er vel nærmere en rugotto hvis i har brugt rugkerner i den i stedet for bygkerner.

    SvarSlet
    Svar
    1. Havde slet ikke overvejet at der var noget som hed rugotto, heh. Derfor kaldte jeg det bare bygotto (som jeg havde hørt før) - tak for rettelsen :-)!

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...