Gratin er faktisk noget jeg husker, at jeg fik meget som barn. Jeg forbinder det med pasta der er bagt i ovnen med grøntsager og fløde eller mælk. Det gode ved retten er, at man kan bruge køleskabet til at finde ud af hvad der skal i den. De fleste slags grøntsager kan kommes i og den kan sagtens spises vegetarisk :-)! Det er lækkert med den sprøde overflade, som pastaen får, til den cremede pasta, som har fået lov til at suge en masse væske. I min version kom jeg kun kylling, soltørrede tomater og svampe i som fyld. Som væske brugte jeg cremefine og kom lidt ekstra mælk i får at få mere sovs. Retten kan sagtens spises for sig selv, men er også lækker med en god salat til :-)!
Ingredienser ():
500 gram pasta (jeg brugte frisk pasta, men andet kan også sagtens bruges)
150 gram svampe
7-8 soltørrede tomater
250-300 gram kylling
2 fed hvidløg
1/2-1 dl mælk
1 spsk mel
1 spsk smør
revet parmesan
250 ml milda cremefine
- Kog pasta efter anvisning på pakken
- Skær svampe, kylling og soltørrede tomater i mindre stykker
- Hak hvidløg og varm en pande op med lidt olie på
- Svits kyllingen på panden og krydr det med salt og peber (giv det ca. 7-8 min)
- Tag kyllingen af panden og kom 1 spsk smør på den
- Tilsæt hvidløg og mel og rør godt rundt i massen
- Kom mælken på panden lidt ad gangen indtil man har en god sovs (bestem selv konsistensen)
- Tilsæt cremefine
- Kom svampe og soltørrede tomater i massen og lad det koge 1 minut
- Tilsæt kylling og pasta sammen med lidt revet parmesan - sørg for det hele er rørt rigtig godt rundt
- Kom pastaen i et ovnfast fad (evt. med bagepapir i bunden) og drys med ekstra revet parmesan ost (hvis man vil)
- Bag den i ovnen ved 200 grader (varmluft) i ca. 15 minutter. Tjek at toppen er gylden
- Laura
Læs mere »
Ingen kommentarer:
Send en kommentar