fredag den 25. maj 2012

TÆRTE MED TUN, HYTTEOST OG GRØNNEBØNNER

En dejlig tærte med tun, hytteost og grønnebønner lavet på en dejlig grovtærte dej. Når vi før har lavet tærter har vi faktisk brugt maizena's grove tærtedej, og blot tilsat vand. Men denne her gang skulle det være anderledes. Den skulle laves fra bunden, og der skulle eksperimenteres en smule med forskellige ingredienser. Jeg ville gerne have dejen rimelig grov, og uden for meget fedtstof. Resultatet blev en super lækker dej, faktisk nok den bedste grovtærte dej jeg har prøvet. Den bestod af hvedemel, grahamsmel, rugmel, havregryn, yoghurt, lidt olie og vand. Jeg lod den stå en halv times tid i køleskabet. Yoghurten kan godt gøre den lidt klistret, det går over hvis den får lov at stå lidt. Dejen blev forbagt og derefter fyldt med en tun/hytteost blanding, grønnebønner og friske spinatblade hvorefter den blev bagt færdig.


Ingredienser (1 tærteform med en diameter på 27 cm.)
Tærtedej
100 gram hvedemel
50 gram grahamsmel
50 gram rugmel
1 dl havregryn
1 dl yoghurt natural (evt. mere)
1 1/2 tsk. salt
1/2 dl rapslolie
1 dl vand

Fyld
2 dåser tun
1 1/2 dl hytteost
2 æg
1/2 dl mælk
Salt og peber
250 g grønne bønner (frossen vægt)
Friske spinatblade
  1. Start med at lave tærtedejen 
  2. Bland først yoghurt, vand, rapsolie, salt og havregryn 
  3. Tilsæt grahamsmel, hvedemel og rugmel lidt ad gangen og ælt dejen godt sammen
  4. Lad dejen stå tildækket i køleskabet i en halv times tid (ikke nødvendigt hvis dejen skal laves hurtigt) Den kan godt være lidt klistret, men det går over hvis man lader den stå lidt
  5. I mellem tiden kan fyldet til tærten laves. Hæld vandet fra tunen og bland den med hytteost, æg, mælk og salt og peber
  6. Tærtedejen rulles ud, evt med lidt mel på kagerullen og placeres i tærteformen. I bunden prikkes der lidt huller med en gaffel og dejen forbages i ca. 15 min. ved 200 grader (alm. ovn)
  7. Placer halvdelen af tun blandingen på tærtedejen og drys med alle grønne bønner og alt det friske spinat. Herefter hældes den sidste del af tunblandingen over
  8. Hvis man har lyst kan der drysses med lidt revet mozzarella
  9. Bag tærten i ovnen i ca. 35 min. ved 200 grader, dæk den evt. til med lidt sølvpapir, hvis den begynder at få for meget på toppen
  10. Lad tærten trække 5 min. og spis :)

Det er da helt vildt som vejret kan blive ved med at være så fantastisk - man skal huske at nyde det :) Rigtig god dag til jer allesammen!
- Christine
Læs mere »

6 kommentarer:

  1. Uhm hvilken lækker tærte! Det er også med at bruge asparges, nu hvor de er bedst. Den ser rigtig god ud og er sikkert også dejlig, hvis den nydes kold. Ha en dejlig sommerlig weekend.

    SvarSlet
    Svar
    1. Den var også rigtig lækker! Ja, man kunne snildt bytte bønnerne ud med asparges - det vil helt sikkert også smage rigtig godt! Du må også have en rigtig god weekend med en masse sol! :)

      Slet
  2. Elsker tærter, især når man kan spise dem med god samvittighed. Den ser dejlig ud :-)

    God sommerdag!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, det er nemlig det bedste ;) Den var også rigtig lækker!
      Rigtig god weekend til dig Lykke! :)

      Slet
  3. Mmmh hytteost og tun lyder som en rigtig god kombi i en tærte :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Det var også en smadder lækker kombi ;)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...