onsdag den 2. maj 2012

BLINIS MED CREME FRAICHE, RØDLØG OG STENBIDERROGN


Stenbiderrognens sæson er ved at være på det sidste, og vi synes da lige at vi også skulle nå at have noget med på vejen. Vi elsker stenbiderrogn og kan bare spise det i lange baner! Det minder os om forår og friske lækre forretter. Vi var hos vores forældre lørdag aften og tog det med som en lille forret med hjemmelavede blinis, fint hakket rødløg og lidt creme fraiche. Stenbiderrognen købte vi renset hos fiskehandleren i Guldsmedegade i Århus. Vi ville gerne have haft det urenset, men det hænger nok sammen med at vi er lidt sent ude, så det må blive næste år. I øvrigt en super nem forret også selvom man selv laver blinis. Hvis man ikke er så vild med stenbidderrogn, ville man også sagtens kunne komme laks, rejer og avokado eller fx røget mørbrad på - alle varianterne ville fungerer fint som en forret. Og så er det sidste dag i denne her uge vi skal klare i skole for Laura's vedkommende og på arbejde for Christine's.! I morgen er der kapsejlads i uniparken, hvilket jo bliver helt perfekt hvis vejret holder. Vi er begge to så heldige at have fri, så den står på morgenmad i parken, så vi kan få gode pladser!!


Ingredienser (forret til 6 pers.):
200 g. stenbiderrogn
2 fint hakkede rødløg
3 dl. cremefraice 18 %

Blinis (ca. 40 stk.):
1 tsk tørgær
1 tsk bagepulver
2 æg (delt i blomme og hvide)
200 ml mælk
2 spsk creme fraiche
170 gram mel (halv hvid hvede og halv hvede)
 1. Lun mælken. Imens røres tørgær, bagepulver og mel sammen. Når mælken er blevet lun hældes den i skålen med mel og det hele blandes godt sammen. Stil det til hævnen i køleskabet i 2-3 timer (eller natten over)
 2. Kom æggeblommerne og creme fraiche i dejen. Pisk æggehviderne i en skål for sig indtil de danner stive toppe - vend dem forsigtigt i dejen.
 3. Varm en pande med lidt smør og kom 1 spsk af dejen på panden. De små blinis vendes når de begynder er boble
 4. Server med creme fraiche, stenbiderrogn, hakket rødløg og friskkværnet salt og peber.

Hav en skøn dag i det dejlige solskin! :)
- Christine og Laura
Læs mere »

4 kommentarer:

 1. De ser gode ud, de blinis! Og stor misundelse over morgenmad, kapsejlads og sol i parken. Det kunne man godt lige bruge :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. De var også meget gode ;) Ja, vi glæder os også- og håber at vejret bliver ligeså godt som i dag!
   God dag

   Slet
 2. YES! Det er netop en hapser jeg ELSKER. Og så er det jo så let at bikse sammen. Har i brugt en blinis-pande til at lave dem så fine runde? Jeg plejer også at bage dem på boghvedemel fordi jeg troede at det var den ægte version, men nu bliver jeg i tvivl?

  Sol på jer også!

  SvarSlet
  Svar
  1. Lige præcis! Har lige lagt et ekstra billede ind, så man kan se panden - det er ikke en blinis pande, men dejen er så fast, at hvis man tager 1 spsk, skulle den gerne blive fin rund ;-) Ved faktisk slet ikke det med boghvedemel, du har nok ret i, at det er den 'ægte' version :) vi fik inspiration til opskriften fra en engelsk kogebog, så det kan være derfor!
   Hav en rigtig god dag

   Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...