tirsdag den 17. april 2012

QUINOA SALAT MED RØDBEDE, GULEROD OG INGEFÆR

Friske salater er altid et godt tilbehør til diverse retter, eller måske som en forret med et godt stykke hjemmebagt brød. Salater kan også sagtens være en ret i sig selv. Vi serverede denne quinoasalat, hvilket også gør det nemt, da den kan laves i god tid hvis der er andre projektet til en stor middag. Vi kogte nogle rødbeder skar dem i tynde tern og blandede dem med quinoa. Rødbeden giver simpelthen salaten den smukkeste røde, varme farve, der passer perfekt til en varm sommerdag på terrassen. Derudover  blev der blandet fint skåret gulerod og ingefær i. Inden servering blev der hældt en dressing bestående af olie, sennep, mynte og balsamico ud over salaten. Både mynten og ingefæren gør salaten frisk og dejlig.

Ingredienser (til 6 personer som tilbehør):
2-3 store rødbeder
4-5 gulerødder
1 tommelfingerspids ingefær
5 dl quinoa
2 spsk balsamico
2 spsk olie
1 tsk sennep
salt og peber
  1. Skub rødbederne og kog dem i ca en time. 
  2. Skræl gulerødder, de kogte rødbeder og ingefær. Skær alle ingredienser ud i mindre firkanter.
  3. Kog de 5 dl quinoa som anvist på pakken og lad den køle lidt af.
  4. Lav en dressing ud af olie, balsamico, sennep salt og peber.
  5. Bland quinoa, rødbeder, ingefær og gulerødder sammen i en skål og hæld dressingen udover - sørg for at det hele bliver blandet godt sammen. Bland først dressingen i lige inden salaten skal serveres.

- Laura og Christine
Læs mere »

2 kommentarer:

  1. uhmn - den ser både flot og lækker ud. jeg synes også bedst om quinoa hvis det får en eller anden form for syrlig marinade eller dressing :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja ikk'?! Vi her det på samme måde, en dressing kan kun gøre en quinoa salat bedre ;-)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...