torsdag den 19. april 2012

PASTA MED TOMAT/CREME FRAICHE SAUCE OG KØDBOLLER

En oksekøds rest i køleskabet blev hurtig blandet med hytteost, rødløg, hvidløg, lidt krydderost, hakket rosmarin og basilikum, lidt chili/hvidløgs pasta og salt og peber - og vupti dejlige krydrede kødboller. Hvis ikke alle ingredienserne haves kan nogle sagtens undlades, kun fordi køleskabet nærmest var fyldt med forskellige rester ;-). I øvrigt heldigt at de fleste af tingene kunne blive blandet med kød. Nå men det blev i hvert fald til de her lækre kødboller. Dejen blev blandet godt sammen og derefter blev der rullet små boller, der blev stillet i køleskabet i omkring 20 min. Sammen med kødbollerne blev der serveret pasta blandet med en tomat/creme fraiche sauce. En nem sauce der til hver en tid kan blandes med pasta og spises med et smil på læben :)

Ingredienser (2 pers):
200 g. oksekød
1 spsk. krydderost
2 spsk. hytteost
1/2 rødløg
1 hvidløg
1 tsk. chili/hvidløgspasta
Hakket basilikum og rosmarin
Fuldkornspasta
2 dl. pizzasauce
2 dl. creme fraiche
  1. Hak rødløget og hvidløget fint og bland det i en skål med oksekøden, krydderosten, hytteost, chili/hvidløgs pasta og den hakkede basilikum og rosmarin
  2. Rul passende størrelse kugler, put dem på en tallerken, dæk dem til og stil dem i køleskabet i omkring 20 min.
  3. I mellem tiden kan tomatsaucen sættes over. Lad den stå og simre ved svag varme i 20 minutters tid. Vi havde en rest i køleskabet, men ellers kan den nemt laves fra bunden.
  4. Kog pastaen efter anvisning på pakken.
  5. Tag kødbollerne ud og steg dem på panden på alle sider.
  6. Når pastaen er kogt, tomat saucen kogt ind og kødbollerne stægt hældes creme fraichen i tomatsaucen hvor det blandes godt.
  7. Bland den kogte pasta med tomat/creme fraiche saucen. Put det på en tallerken og læg de færdige kødboller ovenpå.

- Laura og Christine
Læs mere »

2 kommentarer:

  1. Det der chili/ hvidløgspasta er det ligesom grønkarry pasta? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hmm nej, denne her pasta er vist bare en blanding af chili og hvidløg og er lidt mere 'flydende' end grønkarry pasta. Måske er grønkarry pasta også stærkere. Tror sagtens, at man kan komme grønkarry pasta i i stedet, men man skal nok passe på med at tage samme mængde, som vi skriver man skal tage af chili/hvidløg - medmindre man selvfølgelig kan lide det stærkt ;-)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...