mandag den 16. april 2012

GROV CALZONE MED SPINAT OG HYTTEOST

Denne her calzone er nok lavet på det vi indtil videre vil kalde den bedste grove pizzadej! Den er lavet over to dage, og faktisk startet som to forskellige deje, der senere blev blandet til en ensartet dej. Dejene bestod begge af vand, salt, fuldkornshvedemel, grahamsmel og hvedemel. Derudover var der gær i den ene dej. Det er lige gyldigt om man kan kende forskel på de to deje da de alligevel bare skal blandes sammen. I calzonen puttede vi spinat, hytteost og mozerella ost. Den blev bagt ved 250 g. i ca. 20 min. En skide god dej, hvor der helt sikkert skal eksperimenteres med masser af forskelligt fyld!

Ingredienser. (Giver 4 mellem store calzoner.)
Inspiration hentet fra: the healthy foodie

Dej 1 (Den i den lille skål):
3/4 cup fuldkornshvedemel
1 cup grahamsmel
1 cup hvedemel
1/2 tsk. salt
3/4 cup vand
  1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål og ælt den godt igennem i omkring 2 min. Kom hvedemel i lidt efter lidt indtil dejen er fast og ikke for klistret.
  2. Dæk dejen til og stil den i køleskabet natten over (mindst 8 timer)
Dej 2 (Den i den store skål):
1 cup grahamsmel 
3/4 cup fuldkornshvedemel
1 cup hvedemel
10 gram gær
3/4 cup vand
1/2 spsk. olie
  1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål - tag hvedemel i lidt af gangen, det er ikke sikkert det hele skal bruges. (denne her dej vil hæve mere end den anden). Ælt den godt igennem og hæld lidt olie ud omkring dejen i skålen.
  2. Dæk dejen til med film og stil den i køleskabet natten over.
                 Før den har hævet                  Efter den har hævet (ca. 17 timer)


Den blandede dej (dej 1 + dej 2)
Dej 1
Dej 2
1/4 cup grahamsmel
3/4 tsk. salt
15 gram gær
2 tsk. honning
1 spsk. oliven olie
Evt. lidt ekstra mel til at justere med.
  1. Næste dag - tag dej 2 ud af køleskabet 2-3 timer før de to deje skal blandes sammen.
  2. Placer dej 2 på et mel drysset bord, og placer dej 1 ovenpå dej 2. Pres dem gerne lidt ud så de bliver lide flade.
  3. Hak dejen i små stykker og put alle stykkerne i en skål. Kom også alle de andre ingredienser i og ælt det hele rigtig godt sammen. Lad dejen hæve i en time

Ingredienser til fyld:
700 gram hakket spinat (optøet)
400 gram hytteost
1 mozzarella ost
2 æg
  1. Pres så meget af vandet ud af spinaten som muligt. Bland hytteost, spinat og æg i en skål.
  2. Skær dejen ud i 4 lige store stykker og rul dem ud. Fordel fyldet på den ene halvdel af den udrullede dej og kom lidt mozzarella ovenpå. Vip den anden halvdel over og luk pænt dejen sammen.
  3. Bag calzonerne i ovnen ved 250 grader i ca. 15-20 minutter - eller til de har en sprød skorpe og ser gyldenbrune ud.


- Christine og Laura
Læs mere »

12 kommentarer:

  1. Hej Piger. Hvor ser det godt ud. Jeg elsker spinat og hytteost sammen så denne opskrift vil jeg glæder mig til at prøve :-) Rigtig lækker og inspirerende blog i har jer!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Marlene. Ja hytteost og spinat er altid godt sammen ;-) Mange tak, vi håber du vil blive ved med at følge med!

      Slet
  2. Det ser super lækkert ud!
    Har i et forslag til en anden dej hvis nu man ikke har lyst til at bruge flere dage på det? :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja det kan du tro, det er nemlig ikke altid man lige har flere dage inden man vil have pizza :) vi har flere forskellige:
      1. http://twin-food.blogspot.com/2012/03/pizza-med-serrano-rucola-og-mozzarella.html En pizzabund ud af blendede kerner, super godt men en meget anderledes form for pizza.
      2. http://twin-food.blogspot.com/2011/11/hjemmelavet-pizza.html Her kan noget af melet nemt erstattes med grahamsmel, rugmel eller hvad man ønsker afhængig af hvor grove de skal være. Ville nok erstatte omkring halvdelen hvis der bruges grahamsmel, og 1/3 hvis det er rugmel.
      Vi håber du kan bruge det :-)

      Slet
  3. Lige til info - I er featured på http://www.tastespotting.com/ i dag på forsiden ;)

    SvarSlet
  4. Umm calzone er altså bare en go' ting! Det burde jeg snart prøve at lave.. Det ser jo super nemt ud :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Udover at dejen tager over 2 dage, synes vi faktisk også at det var en nem ret - det er ikke lang tid man skal stå og lave noget ;-) Vi synes helt sikkert du skal prøve dejen, hvis du hellere vil have noget 'kødfyld' - den var virkelig god! :-)

      Slet
  5. Aside from it looking so good and tasty, it also is quite good for our body. A good mix of delicious food with healthy spinach. Way to go Girls.

    SvarSlet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...