søndag den 29. april 2012

CHICKEN TAMALE PIE

Vi elsker at eksperimenterer med opskriver. Både med gamle opskriver, som vi ofte laver - men også helt nye opskrifter, som vi aldrig har prøvet at lave før. Denne hører til sidst nævnte. Vi har aldrig prøvet at lave en chicken tamale pie før, og havde faktisk ingen idé om hvordan den skulle smage eller hvad dælen det fancy navn betød. Vi fik inspiration fra lidt forskellige opskrifter og byttede en del af tingene ud, med ting vi foretræk. Retten består af en bund med majs, mel, æg og mælk, som først skal bages for sig. Derefter kom der tomatsauce, gouda og kylling ovenpå. Vi spiste kun denne ret til aftensmad med lidt rucola, men hvis man ville kunne man sagtens lave en salat til også! Man ville nemt kunne lave den som en vegetar variant, ved at erstatte kyllingen med fx svampe, squash, peber eller aubergine.





Inspiration fra: pinchofyum
Ingredienser til bunden (giver 1 stor + 2 små):
1 æg
1/3 cup mælk
1 spsk taco spicy mix
1 dåse majs (drænet vægt: 285)
240 gram mel (erstat evt. halvdelen med grahamsmel)
salt og peber
  1. Blend alle ingredienserne godt sammen.
  2. Kom dejen i tærteformene, alt dejen kan nok godt være i en tærteform - men så bliver laget bare tykt. I stedet lavede vi også to små tærter!
  3. Bag tærterne i ovnen ved 200 grader i ca. 15 min. I mens de er i ovnen, kan fyldet laves.

Ingredienser til fyldet:
250 gram kylling
3-4 dl tomatsauce
1 spsk koriander
1 tsk chiliflager
1 spsk basilikum
1 spsk taco spicy mix
revet gouda ost
1 håndfyld hakket rucola
  1. Skær kyllingen i mindre stykker og kom den på panden.
  2. Tilsæt krydderierne.
  3. Kom den stegte kylling op i en skål og brug to gafler til at rive det fra hinanden - dette behøves man ikke at gøre, men det gør at kyllingen bliver mere jævnt fordelt i tærten.
  4. Når tærten er bagt kommes tomatsauce på, derefter kyllingen og tilsidst lidt revet gouda ost og hakket rucola på toppen.
  5. Kom tærten tilbage i ovnen og bag den i ca. 15 min - eller til osten er gylden brun. Drys med rucola igen.

- Christine og Laura
Læs mere »

20 kommentarer:

  1. Sidder netop og diskuterer aftensmad med manden - han stemmer for "noget med kylling" og jeg for "nem tærte med lækker bund"... Her var svaret vidst - vil helt sikkert prøve denne version af :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Christina. Ja så må det her være et godt bud :) Det lyder rigtig godt!
      Og iøvrigt så dejlig og inspirerende blog i har!!
      God søndag :)

      Slet
    2. Den var et hit - også i dagens madpakke.
      Mange tak - og bestemt i lige måde :)

      Slet
    3. Det er vi meget glade for at høre! :) :)

      Slet
  2. Sån en tærte lyder godt nok lækker og lidt anderledes i forhold til de tærter, som vi normalt spiser. Det må afprøves næste gang lysten er til tærte:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja, bunden er ret anderledes med majs, selvom den ikke rigtig smager af majs ;-) Vi synes helt sikkert det er noget du skal prøve, vi var selv ret vilde med den :-)

      Slet
  3. Hold da op hvor ser det lækkert ud! Den skal laves til aftensmad i dag. Tak for en dejlig og inspirerende blog :)

    SvarSlet
    Svar
    1. tak for de søde ord Sophie, dem sættter vi stor pris på! Skriv endelig hvis du har nogle fif/ændringer til opskriften :-)

      Slet
  4. Uh, det er klart et must try! Den bliver skrevet på opslagstavlen, så jeg ikke glemmer den igen :) Som så mange andre må jeg også lige sige - smadder god blot I har :)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hehe, det lyder rigtig godt ;-)
      Mange mange tak, vi er glade for, at du kan finde lidt inspiration!

      Slet
  5. Hvad svarer 1/3 cup til i dl :-)?

    SvarSlet
    Svar
    1. 1 cup svarer til ca. 2,5 dl, så 1/3 cup, må være omkring 0,8 dl - sådan cirka :)

      Slet
    2. Tak jeg havde faktisk regnet det ud skulle bare være sikker! Glæder mig til at prøve opskriften i aften! Det er en super fed blog i har :-)

      Slet
    3. Vi håber tærten blev god :) og mange tak!
      Rigtig god bededag

      Slet
  6. Skal der slet ikke bruges bagepulver eller gær til dejen? :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Joanna! Nej, det er ikke nødvendigt ;-)

      Slet
  7. kan man bruge lidt majsmel ?

    SvarSlet
    Svar
    1. I stedet for majs eller hvordan? Det tror vi helt sikkert godt du kan :-)!

      Slet
    2. vi prøvede det i går (1dl i stedet for majs), den bliver lidt tør i det. Men den smagte nu godt :)

      Slet
    3. Altid noget den smagte godt :-)! Det er muligt majs'ne giver lidt mere 'væde' til dejen end hvis man bruger majsmel :)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...