søndag den 23. december 2012

JULE SMÅKAGER - ADVENTSSNACK #4

Så er det d. 23 december og 4.- og sidste- advent i denne omgang. Denne lille snack stammer fra Odense Marcipan. De sendte et par pakker til mig for 1-2 ugers tid siden, hvor der både var nougat, marcipan og smeltechokolade. Derudover havde de også været så rare at komme lidt små forme med. Jeg var ikke i tvivl om, at jeg skulle prøve disse små julekager og de blev rigtig gode. I mellem har jeg lavet en blanding af mørk chokolade og nougat. De blev ret lækre og er helt perfekte som adventssnack i mine øjne :-) Det er en tørkage og med nougatfyld er den lige til at spise. Christine kom jo hjem i går, og det er bare så skønt :-) Vi håber i allesammen får en dejlig jul. Det er muligt der bliver en lille ferie på bloggen, idet det ikke er sikkert, at vi udgiver et nyt indlæg hver dag mellem jul og nytår.

Ingredienser (giver mange små kager):
160 gram hvedemel
80 gram smør
150 gram rå Odense marcipan
1 spsk vand
1 tsk kanel
korn fra 1/2 vaniljestang

Fyld: ca. 100 gram Odense blød nougat og 50 gram mørk Odense chokolade
  1. Bland alle ingredienserne sammen i en skål med en røremaskine til du har en ensartet masse (hvis dejen er svær at få til at hænge sammen, kan man komme lidt ekstra vand i)
  2. Stil massen på køl i ca. 1 time, så den bliver lettere at arbejde med
  3. Rul dejen ud (pas på med ikke at ælt den for meget, så bliver den træls at arbejde med). Brug lidt mel, når dejen skal rulles ud (tæt på 0,5 cm)
  4. Brug ønskede udstikkere og kom kagerne på en bredepande med bagepapir
  5. Bag dem ved 180 grader i ca. 10-12 min til de er gyldne
  6. Lad kagerne køle af
  7. Smelt nougat og chokolade sammen til en ensartet masse. Lad den tykne lidt og kom den derefter i en engangssprøjtepose
  8. Kom lidt nougatmasse mellem to kager og opbevar de færdige kager i en kagedåse
 

- Laura
Follow Twin Food
Læs mere »

2 kommentarer:

  1. Dejlige småkager! Tusind tak for alle jeres lækre opskrifter, er bagefter med at få kreeret jeres dejlige opskrifter, men glæder mig til mange flere opskrifter i det nye år. Håber I får en rigtig dejlig Jul, glædelig jul til jer begge :-)

    SvarSlet
    Svar
    1. Tusind tak for dine søde kommentarer i år - de varmer :) Vi glæder os til at vise dig en masse nye opskrifter ;-) Vi håber du har en dejlig jul!
      Julehilsner Laura & Christine

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...