fredag den 21. oktober 2011

RUGBRØD



Lækkert rugbrød med inspiration fra Meyers mørkerugbrød. Selvom det kræver lidt tid, er et hjemmebagt rugbrød bare det bedste!!

- Christine




Opskrift til 1 rugbrød:
5 dl. surdej - se tidligere opskrift på rugboller
6 dl. vand
250 g. knækkede rugkerner
125 g. solsikkekerner
125 g. hørfrø
500 g. rugmel
100 g. hvid hvede
25 g. salt


Tag de 5 dl. surdej i en skål og bland det med vandet, kernerne og salten. Rør det godt sammen og tilsæt derefter rugmelen og den hvide hvedemel



Når dejen er blandet godt puttes den i en rugbrødsform og sættes i køleskabet. Der kan det stå i op til flere dage. Hvorefter det bages ved 180 grader i alm. ovn i 1 time og 20 minutter. Når det er færdigt pakkes det ind i et viskestykke og når det er kølet ned puttes det i en pose (stadig indpakket i viskestykke).
Jeg opbevarer det i en skuffe :)
















- Christine
Læs mere »

2 kommentarer:

  1. Hej Christine :-)

    Det ser virkelig lækkert ud!
    Kan hvid hvede erstattes af fint speltmel?

    Vh Signe

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Signe.
      Tusind tak! Umiddelbart vil jeg sige at du sagtens kan erstatte hvid hvede med speltmel. Efter hvad jeg har læst mig til har det stort set samme egenskaber som hveden, så jeg ville give det et forsøg hvis jeg var dig :-)

      Mvh
      Christine

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...