onsdag den 23. januar 2013

SALAT MED SAVOYKÅL, MANGO OG SOLSIKKEKERNER

Denne her savoykåls salat er meget enkel og kræver ganske få ingredienser; savoykål, mango og solsikkekerne. Derudover er den blandet med en dressing, der blev lavet lidt på slump af olie, eddike, sennep, honning og citronsaft. En meget lækker og frisk salat der kan spises til frokost, eller som tilbehør til aftensmad. Vi lavede den til frokost i sommerhuset i weekenden og der var rigeligt - også til frokosten dagen efter. Faktisk blev den også brugt som "det grønne" i vores sandwich til færge-turen hjem. Slet ikke dårligt og dejligt med mango som lidt syrligt og solsikkekerner som det knasende. Vi brugte en mango der ikke var helt moden, sådan kan vi godt lide dem i denne her salat, så har de mere bid og er lidt syrligere. Hvis man har andet kål kan det selvfølgelig sagtens bruges som erstatning til savoykålen.

Ingredienser (1 stor skål):
1 savoykål
1 mango
1/2 dl solsikkekerner

Dressing: 3 spsk Olie, 1 spsk eddike, 1 spsk citronsaft, 1 tsk sennep, 1 tsk honning og salt
  1. Start med at tag de yderste blade af kålhovedet
  2. Tag derefter yderligere blade af hovedet og snit dem fint
  3. Skær mango i små tern og bland dem med kålen i en skål
  4. Når dressingen skal laves blandes alle ingredienserne sammen - smag til med surt, sødt og salt
  5. Bland dressingen i salaten med hænderne og drys med solsikkekerner på toppen


Follow Twin Food
Læs mere »

6 kommentarer:

  1. Mums! Lige en salat efter mit hjerte!

    SvarSlet
    Svar
    1. Den er nemlig super lækker, Katrine :-)

      Slet
  2. Svar
    1. Tak Maria :-) Den var rigtig skøn!!

      Slet
  3. Den ser bare rigtig lækker ud den salat. Skal helt sikkert prøvet at lave den snarest muligt! :)

    SvarSlet
    Svar
    1. God fornøjelse, den var så lækker ;-)

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...