tirsdag den 31. juli 2012

ÆGGEREDER TIL MORGENMAD

Her på det seneste er der gået lidt æg i den herhjemme - på den gode måde! Både min kæreste og jeg elsker æg og kan simpelthen ikke få nok af blødkogte æg. I Italien startede vi altid dagen med et blodkogt æg - vildt lækkert, da min kæreste simpelthen laver dem lige som de skal være! Det smarte ved æg er, at det hurtigt giver mæthed, uden at bidrage med særlig mange kalorier og derudover er der også en masse sunde næringsstoffer i - simpelthen ren win-win! Æggereden her er en anderledes måde at få æg på til morgenmad (eller frokost). Æggeblommen og hviderne skal deles hver for sig og derefter skal hviderne piskes luftige. Konsistensen på hviderne når den er bagt er lidt sjov, men jeg synes de smager helt fint! Indlægget her er egentlig bare et lille fif/tip til hvordan man også kan lave æg til morgenmad - hvis man nu skulle være blevet træt af ALLE de andre måder man kan lave æg på. Eller bare er nysgerrig efter hvordan denne æggerede smager :) Nu skal min kæreste og jeg ned og spise morgenmad på Hotel Marselis med min mormor & morfar og mor & far - her er der forhåbentlig en masse blødkogte æg :) Håber alle der måtte komme forbi, får en god dag!


Ingredienser (til 2 stk.):
2 æg
Revet ost
Salt og peber
  1. Tænd ovnen på 220 grader
  2. Del æggene, sådan at hvider kommes i én skål og blommerne i en anden - blommerne skal ikke gå i stykker!
  3. Pisk æggehviderne luftige indtil der dannes toppe
  4. Fold revet ost i æggehviderne - forsigtigt
  5. Smør lidt smør der hvor æggerederne skal ligge på et stykke bagepapir, så bliver de nemmere at få af, når de er færdige
  6. Del æggehviderne i to portioner og form en lille rede på bagepapir - lav en fordybning i midten
  7. Bag hviderne i ovnen 3 minutter
  8. Tag de lidt bagte hvider ud og hæld forsigtigt en blomme i hver rede
  9. Bag rederne i yderligere 3 minutter
  10. Server straks!

- Laura
Læs mere »

12 kommentarer:

  1. Jeg elsker bare æg og det ser super lækkert ud :)

    SvarSlet
  2. Hvor ser det lækkert ud :-)
    Må prøves snart

    SvarSlet
  3. Uha jeg eeeelsker også blødkogte æg, der er bare noget fantastisk med sådan en lille æg som er blødt og varmt indeni, ja også med salt på. Super lækker kreation, den opskrift vil jeg da prøve!

    SvarSlet
    Svar
    1. Ja lige præcis - det er bare det bedste! ;) Hav en dejlig dag

      Slet
  4. Sjov måde at lave æg på... og godt ser det ud ;-D

    I øvrigt... husk lige og kik forbi min blog ;-D

    SvarSlet
    Svar
    1. TAK! :) Og tak igen for de fine ord om os på din blog.
      Vi håber du får en god dag :)

      Slet
  5. Hold da op en kreativ måde at tilberede æg på!
    Lige noget for mig, for jeg har en eller anden lidt halvskør besættelse af at piske æg. Æggets evne til at ændre konsistens så voldsomt er på sin vis en smule fascinerende:) En æggesnaps er i særdeleshed lækker at arbejde med, synes jeg.
    Dejlig blog!
    Ps. smut endelig forbi min søsters og min egen nye blog:)

    SvarSlet
    Svar
    1. Sikke en dejlig blog I har fået lavet! :) den skal vi nok følge med i!
      Ja, æg er en underlig ting ift. hvor mange forskellige måder det kan tilberedes på :)

      Slet
  6. Jeg har også et ægge-flip og elsker æg, specielt til morgenmad og jeg vil prøve denne tilberedningsmåde i morgen :-) når din kæreste/du koger æg, hvilken fremgangsmåde bruger I? Hvor lang tid giver i æggene?

    Stor ros til jeres blog!

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Signe! Han har lært mig en god metode. Først skal vandet op og koge og så putter du æggene i - herefter skal de have 6 minutter men hvor vandet stadig 'bulder'-koger. Så skulle dit æg gerne være helt perfekt, det bliver det hvert fald på mit komfur :P hehe

      Slet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...