tirsdag den 31. juli 2012

ÆGGEREDER TIL MORGENMAD

Her på det seneste er der gået lidt æg i den herhjemme - på den gode måde! Både min kæreste og jeg elsker æg og kan simpelthen ikke få nok af blødkogte æg. I Italien startede vi altid dagen med et blodkogt æg - vildt lækkert, da min kæreste simpelthen laver dem lige som de skal være! Det smarte ved æg er, at det hurtigt giver mæthed, uden at bidrage med særlig mange kalorier og derudover er der også en masse sunde næringsstoffer i - simpelthen ren win-win! Æggereden her er en anderledes måde at få æg på til morgenmad (eller frokost). Æggeblommen og hviderne skal deles hver for sig og derefter skal hviderne piskes luftige. Konsistensen på hviderne når den er bagt er lidt sjov, men jeg synes de smager helt fint! Indlægget her er egentlig bare et lille fif/tip til hvordan man også kan lave æg til morgenmad - hvis man nu skulle være blevet træt af ALLE de andre måder man kan lave æg på. Eller bare er nysgerrig efter hvordan denne æggerede smager :) Nu skal min kæreste og jeg ned og spise morgenmad på Hotel Marselis med min mormor & morfar og mor & far - her er der forhåbentlig en masse blødkogte æg :) Håber alle der måtte komme forbi, får en god dag!

Læs mere »

mandag den 30. juli 2012

SUND SNACK MED LAKRIDS, KAKAO OG CITRON

I går lavede jeg disse kugler ud af alle mulige gode sager, som jeg kunne finde i køkkenet! De smagte så godt at jeg ikke kunne vente med at give jer opskriften, selvom der faktisk er andre indlæg klar, som burde komme før dette - kender i det?! Kuglerne er en sundere snack, som er rare at have i køleskabet, til de tider hvor man pludselig bliver lidt lækkersulten. Både kakao, citron og lakridspulver gør det smadder godt sammen, og man kan faktisk fornemme alle tingene når man spiser de små kugler. Man behøver egentlig ikke at rulle dem i noget, men jeg valgte at rulle dem i lidt forskelligt. Jeg havde tre forskellige slags: Finthakkede pistacienødder, blendede kelloggs all brain og kokos - alle tre var gode, men tror nu mine favoritter er all brain og pistacienødder :). I dag bliver en dejlig dag! Om lidt kommer min kærestes bedste ven til morgenmad og så er det min lillebrors 18 års fødselsdag!! Det betyder lækkert mad og det næsten bedste selskab man kan ønske sig - Christine mangler selvfølgelig, men er sikker på hun sender mange fødselsdagstanker fra Australien til lillebror Calle hele dagen.

Læs mere »

søndag den 29. juli 2012

FLADBRØD PÅ PANDEN

Disse fladbrød blev lavet til aftensmad en aften i det italienske! Vi gjorde meget ud af, at maden skulle være let og overskuelig – efter en hel dag ved poolen er der underligt nok ikke særlig meget man kan overskue, hehe. 1 times tid inden vi skulle spise blev dejen til brødene lavet og så passede det perfekt med, at man kunne sidde og nyde et glas koldt hvidvin på terrassen imens. Fladbrødene kan sagtens fungerer som en snack, hvor man fx laver noget pesto eller aioli til. Vi valgte at spise dem til aftensmad, hvor vi kom forkelligt fyld på. På nogle kom der tun rørt op med en dressing og frisk basilikum – som vi havde købt på et kæmpe marked i Firenze. På nogle andre kom der tomatsauce, tandoori (og Ja – selvfølgelig tog jeg lidt af mit ynglings krydderi med til Italien ;) ) stegt kylling, soltørrede tomater (som også var købt på markedet) og ruccola. Virkelig en overskuelig og nem aftensmad!

Læs mere »

lørdag den 28. juli 2012

GRILLET AUBERGINE MED TOMATSAUCE OG MOZZARELLA

Så er min kæreste og jeg kommet hjem fra ferie igen - sikken et vejr at komme hjem til i går, vildt lækkert! Nåh - lige et sidespring - Denne ret egner sig nok mere til det lidt koldere vejr, som det vist skulle blive i den næste uges tid - ØV! Den minder rigtig meget om en lasagne, men den er ikke lige som den traditionelle, da den hverken indeholder kød eller lasagneplader - i stedet er der lagt tomatsauce, aubergine og mozzarella i lag, som jeg synes fungerer rigtig godt! Lasagne er altid en sikker vinder hvis man ikke lige ved hvad man skal lave - jeg kan hvert fald altid spise et stykke :)! Inspirationen kommer fra en af mine veninders blad, mener det var gastro. Der skulle auberginerne dog vendes i mel og frituresteges. Da jeg ikke er stor fan af friturestegning brugte jeg min nye grillpande hvor jeg grillede auberginerne på hver side. Denne ret er nok en tand mere saftigt end en almindelig lasagne, men hvis man lige lader den køle lidt af, er det intet problem! Retten her er super lækker og kan både fungerer som en ret i sig selv, men også som tilbehør. Man kan også tilsætte kød til tomatsaucen og måske få lidt flere drenge med på retten ;)










Læs mere »

torsdag den 26. juli 2012

PIZZA MED RICOTTA, BROCCOLI OG GRÆSKAR


Jeg er lige ved at tro at jeg har fundet min nye yndlingspizza. Jo kombinationen lyder underlig, og da dem jeg bor med hernede spurgte hvad jeg lavede, sagde de som det første at den kombination havde de godt nok aldrig hørt om. Jeg elsker pizza og hver ny variation må prøves!! Det er jo vinter hernede nu, så der er godt med vintergrøntsager, f.eks. som græskar og derfor den bedste mulighed for at prøve. Jeg har faktisk aldrig før smagt græskar, pånær i pumpkin bread, men det smager faktisk helt okay (også ukogt) En lidt sød smag og lidt henimod squash. Græskarret blev skåret i så tynde skiver, at det ikke var nødvendigt at tilberede inden det kom på pizzaen. Dog blev broccolien lige kogt hurtigt (3-4 min) inden de blev drysset ovenpå græskaren og ricottaen. Efter bagning blev der drysset med blandet salat. Dejen blev lavet på slump med hvedemel, vand, fuldkornshvedemel, tørgær, rugmel, lidt olie og salt. Det er umuligt at holde styr på mængderne da der ikke rigtig er noget at måle med, men heldigvis blev resultatet rigtig godt. Som skrevet i sidste indlæg skal portionerne helst være store og af denne grund, blev der da lige lavet en extra pizza mere hvor der på den ene side kom en tomat/tunblanding og på den anden en masse grøntsager. Alle variationerne er ikke prøvet endnu, men ligger godt placeret i fryseren - og jeg glæder mig :-)!
Læs mere »

søndag den 22. juli 2012

PESTO/PARMESAN SNEGLE

Disse snegle blev lavet hjemme i DK inden vi tog til Italien. Når jeg har ferie, og det regner og er gråt udenfor, går meget af min tid i køkkenet. For at jeg kan bruge tid i køkkenet, skal jeg selvfølgelig finde på noget at lave! Det er ofte søde sager jeg laver når jeg pludselig har god tid, men det går altså ikke, at det altid er det der bliver lavet - så ender det galt med vægten på et tidspunkt :) Denne gang blev det derfor til noget lidt sundere, en lækker snack - snegle med hjemmelavet pesto + ekstra parmesan. Dejen er blevet gjort grov ved at tilsætte grahamsmel og det synes jeg ikke at sneglene tager skade af overhovedet. De er super gode at have i fryseren, så man lige kan hapse en når man er sulten. Derudover er jeg også sikker på at de vil være et hit i næsten alles madpakker. Fyldet kan man varierer som man vil og jeg blev faktisk så stor fan af dem, at jeg allerede har lagt hovedet i blød mht. nyt fyld. Måske bliver det noget med noget rørt feta, nu må vi se - én ting er sikkert; de skal helt sikkert laves igen! Jeg haaber i nyeder det hjemme i DK - her i firenze er det laekkert og jeg nyder det gode vejr :)

Læs mere »

fredag den 20. juli 2012

GROV TÆRTE MED GRØNTSAGER OG RICOTTA-BLANDING

Nu når Laura er draget på sommerferie, tænkte jeg at det ville være passende med endnu et lille indlæg fra mit liv her i Sydney. Når der skal laves mad hernede har jeg et par ting, der helst skal opfyldes; 1. Det skal være billigt – tingene er meget dyrere end i Danmark, så budgettet kan nemt gå galt, eller det er faktisk allerede helt crazy (ups!). 2. Portionen skal helst vare mere end en dag, så der også er lidt til fryseren til de lange og travle dage. 3. Gerne så sundt som muligt. I denne her tærte kom der rød peber, grønne bønner, løg, forårsløg, spinat, tun og så en ricotta-blanding med æg, hytteost, lidt mælk og ricotta. Det lyder måske af mange ting, men hvis man tænker på at den rækker til 4 aftener, er det ikke så galt. Den grove tærtedej blev lavet af rugmel, mælk, yoghurt, hvedemel, salt og vand. Skolen er i gang her i Sydney og det er lidt mærkeligt, da det er fuldstændig anderledes end hvad jeg er vant til i Danmark. Der er nu gået en uge med med første undervisning og so far er det rigtig fin, en masse spændende ny viden! Derudover er tiden gået med TID på Coogee Beach, Sydney downtown, arrangementer på skolen og lidt øl og vin! Nu har jeg forresten lavet en kategori, "Livet i Sydney", så hvis der skulle være nogen derude ligesom mig i Sydney er her nogle ting man hvert fald nemt kan lave (man behøver selvfølgelig ikke at være i Sydney for at lave det ;-)) En anden bonus ting er at det supermarked jeg handler i, "Coles" har deres eget GRATIS madblad hvor der er så mange opskrifter jeg glæder mig til at afprøve! Jubii.
Læs mere »

onsdag den 18. juli 2012

SPINATPANDEKAGER MED SVAMPE

Min kæreste og jeg drager sydpå i aften og derfor skulle køleskabet tømmes så meget som det nu var muligt! Vi skal være væk i 1 1/2 uge hvor vi starter med et par dage i Pisa og derefter en uge i Firenze - det bliver dejligt at komme væk fra det grå vejr herhjemme og forhåbentlig få en lidt brunere krop. Jeg glæder mig :) Som sagt skulle køleskabet tømmes og det blev derfor til disse spinatpandekager med svampe i går aftes. Der var ikke det vilde i vores køleskab, så tilbehøret blev lidt tomater. Vi pyntede med frisk basilikum, som virkelig smagte godt på pandekagerne. Hvis man hakker noget basilikum kan dette helt sikkert også tilføjes til dejen - det vil jeg prøve næste gang. :) Hvis i kender nogle hyggelige restaurenter/cafeer i firenze der skal prøves - så smid en kommentar!

Læs mere »

tirsdag den 17. juli 2012

OREO BITES MED PEANUTS OG LAKRIDS

Jeg kan rigtig godt lide at eksperimenterer! Det gør det lidt ekstra sjovt, at man ikke rigtig ved om det ender med at smage godt eller skidt. Jeg bruger altid ingredienser jeg elsker og derfor er det sjældent at det ender med noget, som jeg ikke lide :-) Heh. Disse små bidder indeholder oreo og cream cheese - derudover er der også kommet lidt lakridssirup i og peanuts! Omkring herlighederne har jeg penslet et lag mørk chokolade. Massen med oreo kan godt være lidt blød i det, så jeg tænkte at hvis man kom noget hårdt omkring, ville de være nemmere at spise. Inden chokoladen tørrede helt dryssede jeg med lidt hakkede peanuts og derudover kom der også en anelse lakridspulver på toppen. Jeg synes selv de blev vellykkede og fungerer godt som en lille snack til en kop kaffe - eller hvis man bare har lyst til lidt sødt ;-)

Læs mere »

mandag den 16. juli 2012

TOMATTÆRTE MED KARTOFLER OG MOZZARELLA

Det er faktisk ved at være lang tid siden, jeg så noget ala denne tærte i en bog. Det der hurtigt fangede mig ved opskriften var, at der ikke skal nogen 'æggemasse' i - hvilket jeg synes lød ret specielt, da vi altid plejer at kommet æg i vores tærter. Det var én af grundene til at den selvfølgelig skulle laves, en anden grund var at den så smadder lækker ud. Tærten blev lavet i min nye tærteform. Jeg fik nemlig sådan en i fødselsdagsgave - synes det ser så fint ud med mad- og dessert tærter i de aflange forme :-)! Tærtedejen blev lavet efter denne opskrift, da den er super nem at lave og smager godt. I stedet for æggemassen, blev der smurt en blanding af sennep og philadelphia på tærte bunden og oven på denne blev der lagt kartofler og tomater i tynde skiver - på toppen kom der lidt friskt mozzarella. Efter bagning blev der pyntet med radiser og timian. Denne tærte er super lækker og tager slet ikke skade af, at den tradtionelle æggemasse ikke er tilstede. Senneppen er meget lækker og giver tærten et stærkt pust - alt efter hvor meget man ønsker at senneppen skal smage igennem, kan man jo tilsætte lidt ekstra.

Læs mere »

søndag den 15. juli 2012

TO AF MINE YNDLINGS

Kender I det?! Man har nogle frokost-madder man bare kan spise ALTID uden at blive træt af dem. To af de madder jeg har en svaghed for er disse to; Kartoffelmadden og avocadomadden. Kartoffelmadden består at pesto nederst, kartofler og på toppen lidt radiser, purløg, salt og peber. Avocadoen blev lagt oven på et lag philadelphia og oven på avocadoen kom der også lidt radiser, salt og peber. Selvom de er meget nemme at lave, smager de bare virkelig skønt! Kartoffelmaden opstår oftest når der er et par kartofler til overs fra aftensmaden dagen forinden, men ellers er det virkelig også nemt at koge et par kartofler, hvis man har lyst til en kartoffelmad. Begge madder er lavet på nyt hjemmebagt rugbrød, hvilket også gør dem ekstra gode! Det der gør at disse madder smager så godt, er måske også, at de er så simpel og nemme at lave - de kræver virkelig ikke de vilde ingredienser og bagefter har man heller ikke et bjerg af en opvask :-) Mens dette indlæg er blevet skrevet, er jeg spændt på at høre jeres favorit frokostmadder?? - man kan jo altid føje lidt flere madder til sine yndlings.

Læs mere »

lørdag den 14. juli 2012

MACARONS FORSØG 1+2

Faktisk passer det ikke helt er det er forsøg 1 og 2. Det er ved at være noget tid siden Christine og jeg prøvede at lave macarons for første gang. De blev simpelthen så grimme og dårlige at vi smed dem allesammen ud! Da vi for lidt tid siden fik en pakke fra Dr. Oetker med mandelmel, var tiden kommet til at prøve igen. Maja's opskrift på de flotteste macarons blev fulgt, dog lavede jeg halv portion, da jeg var lidt i tvivl om hvor mange macarons jeg ville ende med (har senere læst at det må man IKKE gøre, så det er måske en af grundene til at det gik galt). I mellem kom jeg lidt hyldeblomstcreme. Jeg blev ikke helt tilfreds med dette forsøg, da det man kalder "foden" kom til at ligge omkring min top - meget mystisk, og jeg forstår faktisk ikke helt hvorfor det skete! :-) Det lignede at de hævede fint i starten og så pludselig lå det hele bare omkring dem i stedet - ØV! Jeg ville prøve at lave så flotte macarons som man kan finde på Majas blog, chocolat, og derfor var jeg ikke færdig med at prøve endnu - tænker øvelser må gøre mester!? Dagen efter blev det allerede til 2. forsøg, denne gang med en anden opskrift, da jeg lavede dem ude på arbejdet - så det blev fra en fransk macaron-bog. Macarons'ne var stadig ikke som jeg ville have dem, de var hævet lidt, men havde stadig slet ikke nogen fod! Her kom jeg en chokoladecreme i, der egentlig bare består af flomelis, smør og kakaopulver. Til begge forsøg skal det siges, at der intet er galt med smagen af macarons'ne - de er super lækre, det er kun udseendet der er noget galt med! Håber jeg kan få nogen fif fra jer til at lave flotte macarons??

Læs mere »

fredag den 13. juli 2012

SPEJLÆG SANDWICH MED OST, AVOCADO OG TOMAT

I dag er det fredag - dvs. weekenden starter i morgen! Jeg har en rigtig god idé til hvad I kan starte jeres weekend med - nemlig denne æggesandwich! Idéen til sandwichen kan jeg ikke selv tage æren for. Jeg så noget lignende i et af min mors blade for lidt tid siden. Ideen blev gemt i hovedet, da jeg simpelthen synes det var genialt! Og efter at havde samt den, synes jeg den er endnu mere genial :-) Sandwichen består af æg (i stedet for brød) med ost i mellem, her brugte jeg gouda - en af mine yndlings oste! På toppen blev der pyntet med tomat og avocado. Både min kæreste og jeg spise sådan en sandwich til morgenmad og udover at mætte en del, holdte den mig også mæt i langtid. Den kan også sagtens spises til frokost og man kan fx også tilføje lidt serrano skinke eller et par skiver fra en lækker pølse. Den ville heller ikke tage skade af at blive serveret på nybagt rugbrød! I de sidste par dage har jeg arbejdet - heldigvis er jeg ikke gået glip af noget godt vejr, hehe. I dag har jeg fri og vejret skulle vist blive OK! :-)

Læs mere »

torsdag den 12. juli 2012

FJORDREJER MED MANGO/AVOCADO SALAT

Mmmh jeg elsker fjordrejer! Og jeg elsker hyggen omkring dem. Man kan jo nærmest side i timer og nyde rejerne - og lave den ene mad efter den anden. I søndags skulle jeg spise med to veninder, den ene blev desværre kaldt på arbejde - så vi endte med at spise på min altan med min kæreste. Heldigvis var vejret pragtfuldt i søndags og det var skønt at kunne sidde ude på altanen i den sidste sol! Til rejerne var der også blevet købt et lækkert brød og en artiskok/hvidløg creme. Derudover lavede vi også en meget lækker nem salat med avocado og mango! Retten er meget simple og egner sig smadder godt til det varme sommervejr (som i øvrigt gerne snart må komme igen!!). Hvis man er meget sulten, er det nok ikke en vildt god ret, at starte med, da det godt kan tage lidt tid før man har madderne - rejerne skal jo pilles først, hehe. Hvad plejer i at serverer til fjordrejer - med et lækkert stykke brød går man aldrig galt i byen, men hvad ellers?? :-)

Læs mere »

onsdag den 11. juli 2012

NEMME MORGENBOLLER MED ET TWIST AF SYDNEY

Så fik jeg endelig gang i lidt til bloggen, og jeg kan vidst godt sige allerede nu at det nok desværre ikke bliver meget jeg får lagt ind. Dog skulle der bages lidt til madpakken, og det blev med udgangspunkt i de nemme morgenboller, og så med lidt ingredienser her fra Sydney (som man selvfølgelig også kan få hjemme) Desværre er den fuldkornshvedemel man kan få her, ikke særlig fuldkornsagtig, og det er faktisk det groveste jeg indtil videre har fundet. Nå men der blev brugt lidt af det der nu var købt ind til de første dage, hytteost, list müesli, solsikkekerner, tørgær og ellers de generelle ting som salt, mel og vand. Indtil videre er tiden gået med ture til Coogee Beach, campus, hygge i huset, opstart, osv. På mandag starter skolen og det bliver spændende! 
Læs mere »

tirsdag den 10. juli 2012

OVNBAGT ÆG MED SERRANO SKINKE

En rigtig brunch klassiker er denne skål med serrano skinke og æg bagt i ovnen. De er meget nemme at lave, fordi de egentlig bare passer sig selv i ovnen - og man slipper derfor for at holde øje med dem ift. fx scramble eggs. Disse var med til vores fødselsdagsbrunch i sidste uge, da vi synes der skulle være noget æg! Billederne er ikke fantastiske, og det skyldes også at de blev lavet til fødselsdagen, og lige pludselig kom gæsterne altså, hehe :-)! Selvom billederne ikke er de bedste, ændre det dog ikke på smagen, som var rigtig god. Serrano skinken kommer med det salte og derfor behøver man ikke at komme så meget salt på når den er færdig. Disse kan også laves i muffins forme, hvis man ikke har små ovnfaste skåle. Hvor er det bare deprimerende når man ser vejrudsigten i tv og der ligefrem står "ingen sommervejr i sigte" - det kan da bare ikke passe altså - ØV!??

Læs mere »

mandag den 9. juli 2012

RØDGRØD MED FLØDE

Jeg nyder altid at være ude ved mine forældre. Her om sommeren er der en grund til at nyde det ekstra meget, da alle bærrene i deres have begynder at modnes. Den sidste uges tid er hindbærrene blevet mere og mere mørkerøde. I lørdags da jeg var hjemme ved mine forældre, havde jeg lyst til at lave noget med de lækre sommerbær. Jeg har aldrig før lavet rødgrød - og har måske også kun smagt det få gange. Derfor blev jeg enig med mig selv om, at det var på tide at prøve! Begge mine forældre har fået det som barn, så jeg vidste, der var noget at leve op til :-)! Bærrene der blev brugt, var dem der var modne i haven - det blev til hindbær og solbær. Derudover var der også et par flotte rabarber, som også kom i. Rødgrøden blev virkelig god, og jeg blev selv overrasket over, hvor godt den faktisk smagte. Heldigvis var resten af familien enige med mig, så det er hvert fald ikke sidste gang jeg laver denne opskrift. Solbærrene giver en rigtig god og kraftig smag tid grøden - man skal nok passe på med ikke at komme for mange i. Til rødgrøden blev der selvfølgelig serveret lidt fløde, som jeg havde valgt at piske lidt op. Nogle vil nok mene, at man også kan bruge mælk, men nu når der var fløde i køleskabet, var der ikke rigtig en undskyldning for ikke at bruge det ;-)!

Læs mere »

søndag den 8. juli 2012

COLESLAW OG SPIDSKÅLS TZATZIKI MED HONNING

I køleskabet lå der et helt spidskål, der ventede på at blive brugt. Det er ikke så tit jeg bruger spidskål - tror faktisk kun det er til forårsruller jeg før har prøvet det. Jeg kom dog i tanke om, at min mor et par gange har serveret en rigtig lækker coleslaw - og det var selvfølgelig hvad spidskålen skulle bruges til. Coleslaw er meget meget nemt at lave og kan faktisk bruges som tilbehør til langt de fleste retter - fisk, kød eller fjerkræ. Denne coleslaw blev lavet ud fra hvad der lige var i køleskabet og det blev til creme fraiche, hellmanns mayo og sennep - den var lækker og man kunne fornemme styrken fra senneppen. Spidskåls tzatzikien, som udover spidskål indholdte løg, hvidløg, yoghurt og honning, blev serveret da jeg var hjemme og spise i går aftes - opskriften kom fra skagenfood. Egentlig minder coleslaw og spidskåls tzatziki lidt om hinanden - men jeg synes alligevel i skulle have begge opskrifter - så kan i selv bestemme hvad i har lyst til at lave ;-)!

Læs mere »

lørdag den 7. juli 2012

HYLDEBLOMSTSORBET

Sommeren er ovre os (måske ikke lige så meget i dag :-)) og vores køleskab er fuld af hyldeblomst saft. Med de to ting in mente, kunne det kun betyde én ting - nemlig at jeg skulle lave en omgang hyldeblomst sorbet. Det er ikke noget jeg før har prøvet, men efter vores andre forsøg med en sundere is gik godt, skulle dette nok også gå fint :) Da Christine og jeg stadig ikke ejer en ismaskine, er isen her også lavet uden - og det fungerer faktisk helt fint. Det eneste der er, er at man skal røre i den et par gange, så man undgår at isen krystalliserer. Isen er meget simpel og består kun af hyldeblomstsaft, vand, lidt sukker og æggehvide. Jeg havde lidt problemer med at hviderne og hyldeblomst massen ikke blev blandet ordentligt. Da den først var sat på frys - det hjalp dog at røre i den og få det hele godt mixet - bare så man er opmærksom på det. Isen smagte super godt og jeg synes den havde den helt rette smag af hyldeblomst. Hvis man godt kan lide stærk saft, skal man nok tilsætte lidt ekstra af den koncentrerede hyldeblomstsaft.

Læs mere »

fredag den 6. juli 2012

PANDEKAGER MED RUGFLAGER OG VINDER AF GIVEAWAY

Disse pandekager stammer også fra fødselsdagsbrunchen i mandags! Der blev lavet en ordentlig portion, hvor alle ikke blev spist. Christine og jeg har det ofte med at lave alt for meget mad og total overvurdere hvor meget folk kan spise - så tirsdag blev det faktisk også til brunch :) Til fødselsdagen blev pandekagerne serveret med jordbær, sirup og revet hvid chokolade. Dagen efter blev de serveret med fersken, sirup og mynte - sirup hører sig bare til på sådan nogle amerikanske pandekager synes jeg! Pandekager er et hit for tiden rundt på madblogs'ne og det er der en grund til; De smager hammer godt, og så er de ikke svære at lave. Derudover kræver de heller ikke den store tid, da man kan lave dejen om aftenen, lade den stå natten over i køleskaber, og om morgenen skal dejen bare lige piskes op igen, og så er den klar! Til disse pandekager er der fundet inspiration hos becauseitmatters - en meget flot madblog, der drives af Mette. Bloggen er fuld af helt fantastiske billeder, i skulle tage og kigge forbi - jeg garanterer at I vil få lyst til at lave alle opskrifterne ;)! 

Læs mere »

torsdag den 5. juli 2012

PEACH ICED TEA

Den anden dag da jeg var nede i byen, faldt jeg over nogle rigtig søde sugerør. Det er nogle jeg længe har kigget efter og nogle man ofte ser på de forskellige blogs. Det er første gang jeg ser dem i en butik inde i Aarhus, og derfor røg de med det samme med hjem. Det blev faktisk til to slags - nogle lyse grønne og nogle lyse blå. Når jeg nu havde fået nogle nye sugerør, skulle de jo selvfølgelig indvies på en eller anden måde. Indvielsen faldt på denne iced tea med peach - helt klart min favorit iced tea. Den er super simpel at lave, og så er det nemt at lave justeringer, alt efter hvad man selv helst foretrækker. Da jeg ikke kan lide den alt for bitter, kom jeg lidt hyldeblomstsaft i også - som gør den lidt mere sød i det. Drikken er perfekt til det gode vejr der viser sig i DK for tiden, så der er ingen undskylding for ikke at lave den :-) Dagen i dag startede allerede kl 4:15, hvor Christine skulle følges til toget. Det var hårdt at sige farvel og det bliver helt sikkert også hårdt indtil vi ses igen - heldigvis skal jeg ned og besøge hende i Oktober, så det ser jeg frem til! Ellers skal dagen gå med arbejde og så tager jeg ud til forældrene og spiser i aften - håber I allesammen får en dejlig dag i det gode vejr.

Læs mere »

onsdag den 4. juli 2012

ANNE'S BROWNIE

Denne brownie stammer også fra vores fødselsdag. Den blev serveret som dessert om aftenen - og faktisk også til brunchen :-) Da vi skulle finde ud af hvilken dessert vi ville lave, gik vi med det samme ind på søde Annes blog. Her var vi helt sikre på at finde noget, som vi ville lave - og rigtig nok. Det er lidt tid siden brownien er lagt op af Anne, og da vi faldt over den, blev det hurtig besluttet at det var den der skulle laves! Da vores fad, som brownien skulle i, var lidt større end Annes, lavede vi få justeringer i opskriften. Alt efter hvilken størrelse fad man bruger, og hvor høj ens brownie bliver - skal man justerer bagetiden. Vores var ikke særlig høj og fik faktisk kun 15 min. Vi valgte at serverer brownien med en god vaniljeis, friske jordbær samt lidt jordbærskum.
I dag skal gå med hygge, hygge og hygge. Christine skal med toget kvart i 5 i morgen tidlig mod Kastrup, hvor flyet går 11.20. I aften skal vi spise sammen allesammen; mor, far, lillebror og kærester. Værelset er pakket ned og det hele er næsten ved at være klar. Så sidste indlæg fra Christine på dansk jord i denne omgang. Nu må vi se hvor meget der kommer fra Australien :-)
Læs mere »

tirsdag den 3. juli 2012

SMÅ MARENGSLAGKAGER

Så kom de små marengslagkager fra i søndags på bloggen. Vi har haft nogle skønne dage med familie, kærester og venner. Nu er dagene overstået og vi kan igen se frem mod næste fødselsdag og til alt det der skal nås i mellemtiden. Utroligt så hurtigt sådan en dag er overstået! De små marengslagkager var lækre og meget sommerlige med de friske bær man nu ønsker at tilsætte. Vi lavede en jordbærskum (med dejlig inspiration fra Luise og Plat du jour) med lidt hvid chokolade. Derudover var der i skummen tilsat lidt flødeskum, græsk yoghurt og vaniljesukker. Denne skum kom både imellem marengsbundene og selvfølgelig også lidt på toppen til sidst. Derudover blev der pyntet med revet chokolade, friske jordbær og lidt krymmel - rigtig fødselsdagsagtigt ;-)
I dag skal bare gå med hygge, og så skal vi lige et smut ned i byen for at bytte nogle af de få gaver, der blev givet dobbelt af. Forhåbentlig bliver det en solskinsdag, så vi kan nyde solen lidt ude på altanen :-)

Læs mere »

mandag den 2. juli 2012

GROVE RUNDSTYKKER OG FØDSELSDAGSBRUNCH

I dag er det vores fødselsdag, HURRA HURRA HURRAAAA! :-) Og derfor har vi her til formiddag haft besøg af vendinder til en fødselsdagsbrunch. Det var en super hyggelig formiddag, med masser af snak, grin og mad. Til brunchen blev der serveret; rugboller, pølse, hjemmelavet smørreost, brie, juice, vafler, frugt, bownie og grove rundstykker. De grove rundstykker stammer fra Spis Bedre, der kom forbi vores dør til den helt rigtige anledning. Et perfekt tidspunkt at afprøve disse boller. I dem var der bl.a hytteost, rugflager, hørfrø, honning og hvedemel. I aften skal vi til vores forældre og spise med kærester og mormor og morfar, hvor vi skal grille pølser, svinemørbrad, have salater, blandt andet denne her, og en lækker dessert, der stadig er en overraskelse, den kommer nemlig på bloggen inden længe :-)
Ha' en rigtig dejlig dag, vi vil nyde den som ægte fødselsdagsbørn (selvom vi nu er 23) :-)

Læs mere »

søndag den 1. juli 2012

HJEMMELAVET KRYDDEROST OG FØDSELSDAGSEFTERMIDDAG

I morgen har vi fødselsdag og fylder 23 år! I anledning af dette, har Christine haft sit hold til eftermiddags fødselsdagsboller og kage i dag, hvortil der selvfølgelig skulle kreeres lidt hjemmelavet. Her blev det til en kryddersmørreost med opskrift fra Spis Bedre. Den er lavet på yoghurt, creme fraiche, persille og purløg. Udover denne smørreost blev der lavet boller og nogle lækre marengslagkager. Der var forskelligt pålæg til bollerne og derudover kaffe og the. Vi glæder os til i morgen hvor vi får veninderne på besøg til brunch og senere skal spise aftensmad med familien, hvor vores mormor og morfar kommer på besøg fra Sjælland. Det er for Christine ved at være de sidste dage inden afrejse og derfor dejligt at kunne samle så mange af de nærmeste på så få dage!
Læs mere »

TWIN FOOD I JUNI

Couscoussalat med granatæble og feta - Rugklapper med melon - Panderkager af couscous - Chimichanga
Den klassiske broccoli salat - Kyllinge tacos med guacamole - Hyldeblomssaft og popcicles - Gammeldags æggekage
Tacos med bønne blanding - Tortilla med serranoskinke - Yoghurtis med jordbær og twix - Avocadopasta med kylling
Pesto pasta med tun - Sommerdessert med jordbær - Jordbærsalat med asparges - Risotto med asparges og svampe
Mini caprese bidder - Nøddebar - Tærter med sommerbær - Peanut butter nudler
Crunchy chokolade - Rugklapper med jordbær - Fladbrød - Svinekortelet med svampe og asparges
Grøntsags- og kødfyldte forårsruller - Laks med knasende top
Den nemmeste blåbær is - Ciabattaboller med tomatsalat - Forårsruller med tun - Lammeburger med krydrede kartofler
En lille oversigt over hvad der har været på bloggen i juni måned!
Se også de øvrige måneder :-). Der kommer et lidt mere spændende indlæg ind senere på dagen, vi har fødselsdag i morgen og der skal nemlig holdes lidt fødselsdag i eftermiddag ;-)
Læs mere »
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...